Ma 2020 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
Bayer Zsolt: Most legyen elég!

Bayer Zsolt: Most legyen elég!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elolvasták? Figyelemmel? Helyes!

Na most itt ez az anyag, olvassák figyelemmel:

Két év után sem zárult le a szekszárdi igazgatónő bosszúhadjárata

A gúnyvideó miatt vegzált diák már elmúlt 18 éves, mégis újabb gyámügyi vizsgálat elé néz a család.

Még két év után is folyik az az eljárás, amit a szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatónője, Heilmann Józsefné indított egy diák ellen, akit azzal gyanúsít, hogy gúnyolódó videót készített az iskoláról és tanárairól – írja a 444.

Az ügy odáig fajult, hogy a gyámügy pártfogói és védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben, de megállapították, hogy minden rendben van és lezárták az ügyet. Ennek ellenére a hatóságok váratlanul újabb védelembe vételi eljárást kezdeményeztek, noha a diák már elmúlt 18 éves, és felvették egyetemre.

A fiú ellen 2017 októberében indult eljárás, akkor behívatták az igazgatói irodába, ahol arra akarták rávenni, hogy vallja be: ő készítette a videókat, és írjon alá papírt erről. Rendőrségi vallomásában azt mondta, másfél óra után már sírva kérte, hogy engedjék el, cserébe elismerte, hogy az egyik videó készítésében részt vett. A szülők szerint Heilmann Józsefné ezután ultimátumot adott, hogy vagy elviszik az iskolából a fiút, vagy fegyelmit indít és feljelentést tesz.

A szülők átvitték Ákost egy másik intézménybe, az igazgatónő ettől függetlenül a diák által aláírt jegyzőkönyvre hivatkozva feljelentést tett becsületsértés miatt, közben pedig egy csomó igazolatlan hiányzás is bekerült a diák elektronikus naplójába, annak ellenére, hogy bizonyíthatóan részt vett az órákon. Az igazgatónő feljelentését egyébként elutasították arra hivatkozva, hogy az iratot szülő vagy törvényes képviselő nélkül írta alá a fiatalkorú diák. Heilmann Józsefné erre így reagált:

Ennek a gyereknek mindent lehet, csak a gyereknek van joga? Nehogy már mi maradjunk alul ebben az ügyben.

Heilmann Józsefné ezután személyesen a diák ellen tett újabb feljelentést, amire a Tolna Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Osztály eljárást indított védelembe vétel és megelőző pártfogás elrendelése érdekében. Ez az egész család számára kellemetlen és megalázó procedúra volt: hivatalnokok jártak hozzájuk, feltérképezték az egész család életét. A vizsgálat eredménye az volt, hogy Ákos életkörülményei átlagon felüliek, családi körülményei rendezettek.

A szülők már azt hihették, hogy lezárul a cirkusz, amikor levelet kaptak az ügyészségtől, hogy az eljárást elfogultság miatt áthelyezik Baranya megyébe, ahol újrakezdik a fiú elleni nyomozást, és újabb pártfogói, gyámügyi vizsgálatot indítanak a már nagykorú Ákos ügyében.

(]]>24.hu]]>)

Elolvasták? Figyelemmel? Helyes! És akkor, most, hogy olvastuk mindannyian, vonjuk le a következtetéseket:

Mindenekelőtt a legfontosabb és az egyetlen következtetés az, hogyha ez így igaz, akkor az iskola igazgatónője, szorosan hozzátapadva az illetékes hatóságokhoz, lehajtott fejjel és pánikszerű fürgeséggel elmegy a büdös picsába. Nincs mismásolás meg magyarázkodás, hogy de így meg úgy – nincsen semmi! Csak picsába menés, de irtóztató fürgeséggel! Megértve?

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (4868) Mozi világ (440) Gazdaság (652) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Életmód (1) Tv fotel (65) Heti lámpás (244) Sport (729) Irodalmi kávéház (491) Nagyvilág (1452) Kultúra (6) Belföld (5) Jobbegyenes (1872) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Politika (1571) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>