Ma 2024 március 01. Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.
12a8b866489906faecc2c36a1b809620.jpg

Bayer Zsolt: Magyarország civilizációs zsákutca

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bokros Lajos pedig evolúciós zsákutca.  Nagy Lajos Képtelen természetrajzában róla szól ez a fejezet:

A BÚVÁR HENCSER

Háromlábú állat, melynek a bal szárnya hiányzik. Az émelyítőek családjához, s a patáscsőrűek alcsoportjához tartozik. Csak vad állapotban ismeretes, előfordulási helye ismeretlen. Rendes nagysága két arasz és három hüvelyk, de a fejlettebb példányok olykor a húsz-harminc litert is elérik. Csőre barna, tollazata ezüstszürke, hupikék pettyekkel, csupasz bőrét pikkelyek borítják, homlokán dudor, feje tetején búb van, hosszú nyaka ellenben meztelen. Táplálékát füvek képezik, úgymint alma, gesztenye, beléndek és bolondító csalmatok, de megeszi a kölest és higanyt is, sőt egyéb híján a füstölt pörköltet és áfonyát. Hosszú csőre miatt eledelét vékony alakú Palugyay-üvegekből szedegeti, vagy pedig hosszú és széles nyelvét kiöltve nagy tálcákról nyalja föl.

Igen tanulékony állat. A tudósok megfigyeltek egyszer egy búvár hencsert, amelyik tizenöt éven át csúszott a sötétben mindig ugyanazon az úton, s minden alkalommal úgy beleesett egy gödörbe, hogy kitörte a lábát, farkát és a nyakát - a tizenhatodik évben azután egyszer csak elkezdte a gödröt kikerülni; igaz, hogy a gödröt épp ebben az évben temették be, de a búvár hencser mindenesetre kiáltó jelét adta tanulékonyságának.” (…)

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog- Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Mozi világ (440) Gazdaság (699) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Jobbegyenes (2764) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7431) Gasztronómia (539) Egészség (50) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (535) Mozaik (83) Sport (729) Vetítő (30) Heti lámpás (307) Tereb (146) Szépségápolás (15) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>