Ma 2022 január 20. Fábián, Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Kínzó kérdések

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ki hinné, hogy már a 444 sem érti:

„A vendégek védték meg a rendőröket egy miskolci kocsmában

Mi jöhet még? A fika gyúrja a napközist?

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást két férfival és egy nővel szemben, akik a múlt héten szombaton hajnalban, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak egy miskolci kocsmában.

A három gyanúsított – egy középkorú nő,az élettársa és a fia - már eleve ittas állapotban érkeztek a sörözőbe, ahol a fiú miután összetört egy poharat, szóváltásba keveredett a pincérnővel, majd a nő védelmére kelő egyik vendéget akarta durva, trágár szidalmak kíséretében megverni. A fiatal gyanúsítottat nem lehetett jobb belátásra bírni, így a söröző tulajdonosa értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező járőrök a fiút kérdőre vonták a viselkedése miatt, azonban ez semmiféle hatással nem volt rá, közölte, hogy nem érdeklik a rendőrök, majd egyikük egyenruháját megragadta és a járőrt rángatni kezdte. A másik rendőr azonnal kollégája védelmére kelt, a gyanúsítottat próbálták megbilincselni, azonban ekkor bekapcsolódott az eseményekbe a már említett nő és az élettársa, és mindketten olyan erővel kezdték el rángatni az intézkedő rendőröket, hogy azok egyenruhája elszakadt. A járőröknek végül két vendég igen határozott fellépésének köszönhetően sikerült úrrá lenniük a helyzeten, a gyanúsítottakat az időközben kiérkező erősítés tagjainak segítségével állították elő.

Az ügyészség a három gyanúsítottat őrizetbe vette, majd kihallgatásukat követően velük szemben – különös figyelemmel személyi körülményeikre – előzetes letartóztatás helyett, lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, melynek a bíróság helyt adott.

Az elkövetők bűnösségük megállapítása esetén 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.” (]]>ugyeszseg.hu]]>, 444) 

Na most, persze az is egy megfelelő kérdésfelvetés, hogy ezentúl a fika gyúrja a napközist, de fel lehet tenni egy másik kérdést is:

Ha mindez az Egyesült Államokban történik, vajon szükség lenne még lakhelyelhagyási tilalomra a kis családdal szemben? Szerintem nem. Úgyhogy ez is egy lehetséges kérdés.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (139) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Flag gondolja (33) Egészség (50) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (509) Tv fotel (65) Kultúra (6) Történelem (14) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2201) Autómánia (61) Mondom a magamét (5827) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (256) Életmód (1) Vetítő (30) Politika (1579) Belföld (6) Nagyvilág (1464) Gazdaság (663) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>