Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
580d427651179ea3c0a7ae625b67a0cd.jpg

Bayer Zsolt: Kétfejű, vak borjú

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mindenekelőtt álljon itt egy apró ízelítő a nép hangjából. Az Index hírportál politikai fórumán írja egyik honfitársunk: 

„Veresné Évike akkora pofont adott saját oldalának, hogy csak úgy nyekken. Most szépen rávilágítottak fasisztázásuk ürességére, és arra, hogy a fasisztázást – vagyis a rémület mesterséges keltését – szimplán politikai haszonszerzés reményében használják, következetesen hazudozva, és egyúttal a fontos problémákat elhallgatva a társadalom elől. Ezzel pedig a kibeszélhetőség is ugrik, hiszen aki beszél róla, az fasiszta. Sakk-matt balosok! Most lelepleződtetek!”

Igen. Ez tökéletes – vagy majdnem az. Ám mivel az ügy – Az Ügy! – nem fog akkora karriert befutni a médiában, mint Molnár Oszkár ügye, most kivesézzük. Megvilágítjuk innét s onnét, elemezzük, megnézzük az eddigi hozzászólásokat és kommentárokat, hogy legalább itt, ezeken a hasábokon világos legyen, kikkel is állunk szemben. Megígérem, úgy fog kinyílni a bicska a zsebükben, hogy közben remekül fognak szórakozni. Tanulságos, vastag vásári komédia ez, igazi Commedia dell’arte az MSZP nevű társulat vándorszínészeinek előadásában. Pusztán csak az különbözteti meg a középkori piacterek fársángi mulatságaitól, hogy az MSZP társulatában nincsenek jó szereplők. Csak hamisak, gonoszok, csalók és hazugok – azok viszont mintha mind-mind Sztanyiszlavszkij mesterhez jártak volna: átélik, megélik, és őszintén, belülről hozzák a szerepet. Azonosulnak vele, s aztán úgy maradnak…Nézzük tehát!

Történt még 2008 nyarán, hogy az MSZP esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportja (kérem ne menjenek el egyszerűen a munkacsoport neve mellett!) kihelyezett ülést tartott Őszödön (Istenem, hát hol másutt!). S felszólalt az ülésen egyebek mellett Veresné dr. Szabó Éva, az expénzügyminiszter neje, aki egyben az MSZP vándortársulatának tagja, és a következőket mondta:

„Tudatlan és befolyásolható anyák a magasabb segélyek érdekében ördögi eszközök igénybevételére is képesek. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra.”

Azt a betyár mindenit! Súlyos szavak ezek – éppen, mintha Molnár Oszkár polgármester mondta volna őket, éppen egy esztendővel Veresné dr. Szabó Éva után! Olyannyira súlyos szavak ezek, hogy az MSZP vásári komédiája azonnal színpadra állt. Első lépésként az árulkodó dokumentumot eltüntették az MSZP hivatalos honlapjáról, az Mszp.hu-ról. Az eltűnést firtató kérdésre azt válaszolták, hogy az mindössze „trehányság”, mert a Veresné szavait közreadó Balközép című lap más számai sincsenek fent a honlapon. Utóbb kiderült, ez is hazugság, s mivel érezték, hogy ez tarthatatlan, másnap csöndesen visszacsempészték a Balközép júniusi számát az oldalra.

Eddig tehát : Tisztesség: MSZP 1:0

Betyárbecsület : MSZP 1:0

És ez még mindig a legeleje!

Az ügy folytatásaképpen Veresné dr. Szabó Éva határozottan cáfolta, hogy ezek az ő kijelentései lettek volna. Majd Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy nyilatkozott, hogy „az a fő különbség Molnár Oszkár (Fidesz) és Szabó Éva (MSZP) szavai között, hogy míg az előbbinél a megbélyegzés, utóbbinál az aggodalom és a segítő szándék dominált”.

Tehát az MSZP–magyar szótárt használva és lefordítva: Veresné dr. Szabó Éva soha nem is mondta azt, amiben az aggodalom és a segítő szándék dominált! S mivel az események túl gyorsan pörögtek, s nem volt idő odaszólni Budai Bernadettnek, mi is a hivatalos vonal, ezért ő tovább bonyolította Veresné dr. Szabó Éva soha el sem hangzott szavait, amelyekben az aggodalom és a segítő szándék dominált. Ugyanis Budai Bernadett, immáron szintén az MSZP vándortársulatának szóvivőjeként a következőket nyilatkozta:

„(…) mindegy, hogy fideszes vagy szocialista politikus mond ilyet, a valóságtartalmat kell vizsgálni. Ezt a kijelentést akár Molnár Oszkár teszi, akár bárki más, egyvalamitől függ, hogy igaz-e a kijelentés, vagy nem igaz a kijelentés. Ha igaz a kijelentés, akkor teljesen mindegy, hogy azt ki tette, akár egy fideszes önkormányzati képviselő, akár egy szocialista politikus, országgyűlési képviselő, akkor itt fel kell lépni ellene, ki kell vizsgálni, vagy bármit lehet az adott esetben. Ha pedig nem, akkor azt gondolom, ez egy nagyon súlyos riogatás, és én feltételezem, hogy akik így léptek föl – már hogy ilyen megszólalást tettek –, azok tudják, vannak bizonyítékaik, hogy ezt miért tették. Szerintem ezen áll vagy bukik. Nem azt kell nézni, hogy valaki milyen kijelentést tett, hanem a mögöttes tartalmat, ez esetben igaz-e a történet vagy nem igaz.”Hosszabban idéztük Budai Bernadettet, és megérte! Ha eltekintünk az élőbeszéd pongyolaságaitól, s attól a ténytől, hogy szegény Budai Bernadettnek ráadásul vakon, önmagára hagyatkozva, a Párt hivatalos álláspontját nem ismerve, mintegy improvizatíve kellett hirtelen összevissza hazudoznia, akkor is feltűnik a jóságosan megengedő, simulékony, szinte baráti hangvétel. Mert ím, miközben Veresné nem is mondta, amit mondott, s Nyakó szerint amit nem mondott, abban az aggodalom és a segítő szándék dominált, Budai már egyenesen a dolog igazságtartalmát tartja a legfőbb tényezőnek, nem azt, hogy ki mondta. Ezen a megengedő, baráti hangnemen és empátián némi foltot ejt az a tény, hogy Molnár Oszkár esetében némiképp más volt a hangnem. Molnár Oszkár náci volt, rasszista volt, kirekesztő volt. Molnár Oszkárnál nem volt felfedezhető a segítő szándék és az aggodalom. Sőt! Elevenítsük fel egy pillanatra, mit is mondott Gyurcsány Ferenc, akinek karjaiba szokott ájulni Budai Bernadett, s aki féléves hallgatását megtörve éppen a múlt héten dudált bele nagyot az éterbe… Ezt mondta:

„Évek óta azon dolgoznak, hogy elvegyék a baloldal hitét, hát rázzátok meg magatokat, és csináljatok valamit – mondta Gyurcsány. – Hát olyan országot szeretnétek, ahol parlamenti képviselő arról beszél, hogy asszonyok a hasukban verik nyomorékká gyerekeiket a nagyobb segélyért, és akik ilyeneket mondanak, azok cinkosan mosolyognak a parlamentben, hogy ilyeneket mondani alapvetően rendben van.”

Hát semmi igazságtartalom, semmi vizsgáljuk meg? Semmi aggodalom és jó szándék? Ejnye, miniszterelnök úr! Nagyon hasonlít ez arra, amikor kegyed kitalálta, miképpen kell ügyet csinálni Kövér „köteles beszédéből”… Tudja! „Szili majd oldalra fordított fejjel, sírós hangon szörnyülködik”… Ismerős, miniszterelnök úr?

Igazság : MSZP 1:0

Becsület : MSZP 1:0

Ízlés : MSZP 1:0

S nézzük tovább, immár tágabban!

Mindezek után a már idézett hírportál, az Index fórumán, az ott rendszeresen jelen lévő balos és liberális hozzászólók, közülük is az egyik leghülyébb, bizonyos Pixy elkezdett azzal próbálkozni, hogy micsoda gyalázatos dolog a Fidesz részéről elővenni egy több mint egyéves, ismeretlen újság cikkét, és azzal visszavágni az MSZP „molnároszkározása” miatt.

Nos, ez a vonal is megér néhány mondatot. Mert ugye: Molnár Oszkár ominózus mondatai az idén nyáron hangoztak el az edelényi tévében. A botrányt pedig szeptemberre időzítették. Vagyis az MSZP is várt néhány hónapot. S az edelényi tévét sem lehet jó szívvel odatenni a CNN mellé, ugye… Ehhez képest Veresné dr. Szabó Éva el sem hangzott, ám aggodalomtól és jó szándéktól vezérelt mondatai, melyekben ráadásul kizárólag az igazságtartalom számít, a Balközép című újságban láttak napvilágot tavaly nyáron. Nézzük csak, mi is ez a Balközép. Hát az bizony a Magyar Szocialista Párt és az országgyűlési képviselőcsoport lapja. Impresszuma szerint:

„Felelős kiadó Gyurcsány Ferenc pártelnök és Lendvai Ildikó frakcióvezető. Főszerkesztő: Marton Levente. MSZP sajtóiroda: 1012 Budapest, Vérmező út 4. Sajtófőnök: Rónai Judit”.

Hát így. S bevalljuk, lebuktunk. Mi tényleg nem olvassuk a Balközepet, így aztán nem is vártunk a „visszavágással”. Egyszerűen most küldték el nekünk ezt a lapszámot. Ennél azonban érdekesebb kérdés, hogy vajon az MSZP-frakció sem olvassa? A felelős kiadók és a főszerkesztő sem olvassa? Ezt azért kell tudjuk, mert nem akarjuk elhinni, hogy egyetlenegy ember sem akadt az MSZP vándortársulatában, aki a Molnár Oszkár elleni hajtóvadászat idején szólt volna, hogy de hát ugyanezt mondta a Veresné is! Vagy azok a frakciótagok, akik végighallgatták Veresné előadását Őszödön… Ők miért nem szóltak, hogy meg kéne vizsgálni a dolog igazságtartalmát.

Hogy miért nem? Erre is válaszol a nép! Az Index fórumán a Bikeh Hozho álnevű honfitársunk zseniális műben foglalja össze a lényeget, imigyen:

„A Balközép az MSZP és a párt országgyűlési csoportjának lapja. Idén lépett a XVI. évfolyamba! Lehet, hogy Veres Jánosné ogy képviselőként más bolygón él, ezért nem ismeri? Biztos rengetegen olvassák a Balközepet. Mer’ azért az érdekes, hogy a leghevesebb molnároszkározások közepette senkinek nem jutott eszébe, hogy héló, ilyenről már beszélt Veresné is. Mindenesetre aki olvasta és »elfelejtette«, az egy sunnyogó fasz, ezt bátran kijelenthetjük.”

Tökéletes… Tényleg kijelenthetjük. S nem kell ám félni a nép hangjától, elvtársak! Éppen ezért álljon itt ugyanezen szerző lényeglátó alapkérdése is, befejezésképpen: „Azon gondolkodom, hogy Nyakó Istvánnak lehet szarabb lenni, vagy végtagok nélkül született, kétfejű, vak borjúnak.”

Nehéz kérdés. És ráadásul esetünkben Nyakó István behelyettesíthető bárkivel az MSZP vándortársulatának tagjai közül.

Bayer Zsolt , magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Mozaik (83) Kultúra (6) Életmód (1) Flag gondolja (33) Heti lámpás (261) Történelem (15) Belföld (8) Nagyvilág (1306) Mondom a magamét (6709) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Jobbegyenes (2578) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Sport (729) Politika (1581) Gazdaság (676) Egészség (50) Irodalmi kávéház (519)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>