Ma 2021 január 19. Sára, Márió napja van. Holnap Fábián, Sebestyén napja lesz.
Bayer Zsolt: Képtelenségek

Bayer Zsolt: Képtelenségek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Gyurcsány a 2008-as válságkor nulla forintos mentőcsomagot dolgozott ki az emberek megsegítésére.

A napokban Gyurcsány Ferenc (vö. kutya: „A kutyát házőrzésre, a szoba bepiszkítására, mások zavarására, a háziúr és házmester bosszantására használják, tehát igen hasznos állat…”) felvázolta, hogy szerinte legalább 3000 milliárd forintos mentőcsomagra lenne szüksége a gazdaságnak, hogy talpra álljon a járvány után.

Gyurcsány Ferenc (vö. csőrös emlős: „A csőrös emlőst […] a bevándorlók csudálkozásra használják, ami úgy történik, hogyha meglátnak egy csőrös emlőst, azt elkezdik kergetni, amikor elérik, akkor agyonütik, s mikor már fölfordult, és nézik szürke hasát és vakondokszerű négy lábát, rövid nyakát és kis buta fejét, s meglátják ezen a kacsaszerű csőrt, azt mondják: jé-é! – és elkezdenek őrülten csudálkozni.”) teljes joggal és erkölcsi alappal követel most 3000 milliárd forintos mentőcsomagot, hiszen amikor még miniszterelnök volt, és jött a nagy 2008-as válság, akkor ő nulla, azaz nulla forintos mentőcsomagot dolgozott ki az emberek megsegítésére, és azt utódjával, Bajnai Gordonnal együtt az utolsó fillérig el is juttatták az embereknek.

Gyurcsány Ferenc követelését követően előállt a kormány, élén Orbán Viktor miniszterelnökkel, és bejelentette a második mentőcsomagot, benne a dolgozók bérének részleges átvállalásával, államilag garantált, kamatmentes hitelekkel a magyar cégeknek, tizenharmadik havi nyugdíjjal és egyebekkel. Az Orbán Viktor bejelentette mostani csomag alsó hangon veri a 3000 milliárd forintot. Igen ám, de Orbán Viktor már bejelentett egy másik csomagot is, amely szintúgy legalább 1000 milliárdot jelent, ha nem többet, így elmondhatjuk, hogy a kormány eddig minimum 4000 milliárd forintot szánt a mentőcsomagra.

A miniszterelnök bejelentése után Gyurcsány Ferenc (vö. ichthyosau­rus: „Nevezetes, hogy ennek a bődületesen nagy állatnak irtózatosan, szinte diplomatikusan kicsiny agyveleje volt, akkora, mint egy mogyorószem. Rettenetesen buta állat volt eszerint; természetbúvárok kiszámították, hogy Aesopus meséit 15 000 000 000 esztendő alatt lehetett volna vele 100 000 professzornak megértetnie.”) odaült a saját arca elé, és imigyen szólott: „A kormányfő által bejelentett mai gazdasági csomag mentőöv helyett fullasztó hullámokat kínál. Menekülés helyett süllyedést. […] Ez bizony halottnak a csók.” Hát persze.

Ha van valaki, akinek az okos tanácsaira szükségünk van, aki remekül ért a válságkezeléshez, aki kormányfőként egyszer már bebizonyította, milyen nagyszerű ötletei vannak az ország felvirágoztatására, az éppen Gyurcsány Ferenc. Ha valakinek például elromlik a kerti budija, és úgy szeretné megjavíttatni, hogy az áfát azért vissza tudja igényelni, akkor bátran forduljon Gyurcsány Ferenchez. S ha még őnála is okosabb ember véleményét akarjuk hallani, akkor Inotai Andrást javaslom, ő ugyanis már tíz éve jósolja, hogy az Orbán-rendszer hamarosan csődbe megy, összeomlik, miegyéb, és lám, megszólalt most is, haladéktalanul: „A Fidesz és Orbán Viktor nem ért a válságkezeléshez, ebbe fognak belebukni” – mondta ki a szentenciát Inotai András. Szóval nagyon úgy tűnik, örökre marad az Orbán. És a gazdaság is rendbe lesz téve.

Nagy Lajos Képtelen természetrajzának szereplői kivétel nélkül meg fognak még szólalni, mindjárt a búvár hencser fog következni: „Igen tanulékony állat. A tudósok megfigyeltek egyszer egy búvár hencsert, amelyik tizenöt éven át csúszott a sötétben mindig ugyanazon az úton, s minden alkalommal úgy beleesett egy gödörbe, hogy kitörte a lábát, farkát és a nyakát – a tizenhatodik évben azután egyszer csak elkezdte a gödröt kikerülni; igaz, hogy a gödröt épp ebben az évben temették be, de a búvár hencser mindenesetre kiáltó jelét adta tanulékonyságának.”

Ez pedig a Jakab Péter. Remekül fogunk szórakozni!

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Politika (1571) Autómánia (61) Tereb (140) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (5) Életmód (1) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Mozi világ (440) Egészség (50) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1453) Jobbegyenes (1946) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (5044) Sport (729) Heti lámpás (249) Irodalmi kávéház (502) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (656)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>