Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
8216e0d4c3ab5cea62baba7b0964a0df.jpg

Bayer Zsolt: Kampány

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Az a baj, hogy Budapest gyönyörű látképe nem tud tiltakozni. Ha tudna, tiltakozna. Ahogy tiltakozott eddig Bartók Béla jogutódja, Puskás Ferenc özvegye, az RTL, a Blikk és a Terrorelhárítási Központ.

Bartók Béla leszármazottja és Puskás Ferenc özvegye mondta ki a lényeget. Előbbi így fogalmazott: „Az a politikai csoportosulás, mely a közeli múltban nyíltan hangoztatta azt a véleményét, hogy a Bartók Bélával azonos településen élőket nem tekinti automatikusan magyar állampolgárnak, azok a politikusok, akik ezzel azt mondták ki, hogy ha Bartók Béla ma születne ott, ahol született 1881-ben, Nagyszentmiklóson, Magyarországon, akkor az MSZP szerint nem lenne magyarnak tekinthető, nos egy ilyen politikai csoportosulás akkor se nyúljon a mai határainkon kívül született valóban NAGY MAGYAROK nevéhez, ha ez éppen a mai politikai céljainak megfelelne. (…) Bartók Béla hamvait két fia mindaddig nem hozta haza Magyarországra, amíg hazájában az önök felvállalt politikai elődpártja által fenntartott diktatúra uralkodott, és a hamvakat, kifejezett szándékukkal, nem a munkásmozgalmi panteonban, hanem a Farkasréti Temetőben helyezték végső nyughelyükre. Ne bolygassák békés nyugalmában azzal, hogy saját céljaikra a politikába rángatják!

Határozottan követelem, hogy azt a kampányfilmet, melyben Bartók Béla szerepel, azonnal vonják vissza a nyilvánosság elől!”

Soha, valószínűleg soha sem fogják megérteni Mesterházyék ezen sorok lényegét. Soha nem fogják megérteni, hogy a társadalom többsége szemében ők azt a múltat képviselik, amely múlt a társadalom többsége számára maga a bűn, a becstelenség, az iszonyat és a kárhozat. És ezen a tényen semmit sem változtat az a tény, hogy 1994-ben, elvtársaikkal koalíciót alkotva, kétharmaddal győztek a választásokon. Ugyanis jó, ha tudjuk: 1994-ben is többen szavaztak a jobboldali formációkra, csak mivel rengeteg volt belőlük, a szavazatok elvesztek. És az sem változtat semmin, hogy Mesterházy Attila például az életkoránál fogva nem lehet felelős semmiért, amit az MSZP „felvállalt politikai elődpártja” elkövetett.

A vállalás, az a bűn maga.

S ebből a vállalásból következik minden: a nemzettől való idegenkedés, amely suta és aljas bocsánatkérésekben manifesztálódik mostanában, egyszerű politikai érdekektől vezérelten. Majd mindjárt kibújik a szög a zsákból, amikor a modern kori román politika egyik legnagyobb magyargyűlölőjét, Victor Pontát hívja meg országértékelő beszédjére díszvendégnek. És kibújik a szög a zsákból, amikor pártja második legundorítóbb figurája, Szanyi Tibor veszi szájára a határon túli magyarságot. (Ha valaki kíváncsi rá, hogy kicsodák ezek valójában, nézze meg Szanyi beszélgetését Kálmán Olgával az ATV-n. És ne is csak Szanyin szörnyülködjön, sokkal inkább azon a nőn, aki ott Szanyi alá hazudozik, kéjjel.)

De hiába minden. Ezt soha nem fogják megérteni ezek. És pontosan ebbe a sorba illeszkedik Puskás Ferencné nyilatkozata és tiltakozása: „(...) propagandaanyagot azok politikai örökösei készítették, akik miatt a férjem huszonöt éven át nem térhetett haza, Magyarországra.”

Bizony-bizony, uraim, az a huszonöt év is tovább él magukban. Mesterházyban is, szegény oligofrén Török Zsoltban is. S tovább él Molnár Zsoltban, aki Puskás özvegyének szavaira azt bírta mondani, hogy „akkor bezzeg nem tiltakozott, amikor temetési segélyt kapott a szocialistáktól”.

Ebben a mondatban is benne van minden, ami szocialista. A penetráns bunkóság, prosztóság, érzéketlenség, aljasság és inszinuáció. Harangozó Tamás is büszke lehet magára, nagy karrier vár rá abban a pártban. Ezért is, s persze azért, mert hétfőn a parlamentben azt merte mondani Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy a tábornokperben letartóztatottakat megverték az előzetesben, és kínozták őket. S hogy az ügyészség úgy működik, mint az ÁVO az ötvenes években. Mondhatnám erre, hogy ti már csak tudjátok, hiszen azt az ÁVO-t az elvtársaitok működtették, de nem mondom, bár igaz. Nem mondom, mert Harangozó Tamásnak éppen úgy nincs fogalma semmiről, mint a többinek. Viszont az ostobák, a tudatlanok és az aljasok gátlástalanságával hazudozik bármit és bárhol és bármikor. Gané ember. Oda illik.

Oda illik, azok közé, akik ezt a kampányfilmet megrendelték, megcsinálták, bemutatták. És most, hogy minden érintett tiltakozik, agresszívan vagdalkoznak, mint egy surmó, kivarrt kidobólegény, illetve lapítanak, mint szar a fűben.

A kampányfilmjük pedig éppen olyan, mint ők maguk. Nincs benne egy szemernyi igazság, egy csöppnyi szerethetőség, egy falásnyi emberség, egy kortynyi tisztesség sem. A szocialisták és az ő kampányfilmjük.

Végül is önleleplező mestermű. És ez így jó. Megint világos és tiszta minden. Addig nincs megnyugvás, ameddig ti el nem takarodtok örökre. Az ország jövőjén kívül mindössze ez az „apróság” a jövő évi választás tétje.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Politika (1581) Mondom a magamét (7100) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (276) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Tereb (145) Irodalmi kávéház (529) Gasztronómia (539) Sport (729) Tv fotel (65) Flag gondolja (34) Jobbegyenes (2681) Egészség (50) Nézőpont (1) Életmód (1) Mozi világ (440) Kultúra (6) Gazdaság (689)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>