Ma 2022 szeptember 29. Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
Bayer Zsolt: Identitások felszámolása

Bayer Zsolt: Identitások felszámolása

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az embernek alapvetően három identitása van.

Vegyük át még egyszer: az embernek alapvetően három identitása van. Ezek a vallási identitás, a nemzeti identitás és a nemi identitás. Nyilván van számos „alidentitás” is, például valaki keresztény, de ezen belül katolikus vagy protestáns (más esetben: szunnita vagy síita), vagy például lokálpatrióta, tehát mondjuk somogybéli vagy tüke – de mindez az alapidentitásokból következik.

A vallási identitás felszámolása Nyugaton a nagy francia forradalommal vette kezdetét, és a jakobinus diktatúrának éppúgy szignifikáns eleme volt, mint magának a felvilágosodásnak. A bolsevikok csak tőlük vették át a vallásellenességet, a vallásüldözést. A Vendeé megyében a jakobinusok által brutálisan kivégzett papok, szerzetesek és apácák ezrei – ez tetszett meg nagyon a bolsevikoknak. Similis simile gaudet.

Ám a polgári forradalmak egyszersmind nacionalista forradalmak voltak.

A nemzeti identitás felszámolása a második világháborút követően létrejövő jóléti államok ideológiája volt, szoros összefüggésben az ezeket a társadalmakat fenntartó globális gazdaság szélesedésével és az elvileg ez ellen harcoló, ám valójában ezt tovább erősítő 1968-as neomarxista, szélsőbalos, anarchista „forradalmakkal”. Napjainkra a nemzeti identitás felszámolása szintén előrehaladott állapotban van. S most, napjainkban, a szemünk láttára vette kezdetét és halad gyors ütemben a nemi identitás felszámolása. Az ember, akinek már semmilyen identitása sincsen, végképp szabad prédája minden őrületnek. Végső soron pedig az identitás nélküli ember a legtökéletesebb fogyasztó. (A nyugati embernél pedig mindez az identitásvesztés kiegészül azzal a lelkiismeret-furdalással, amelyet gyarmattartó múltja miatt érez. S ez a lelkiismeret-furdalás még inkább védtelenné teszi az identitásvesztéssel szemben.) Közép- és Kelet-Európa másfajta történelme mindeddig megóvott bennünket attól, hogy ugyanezen a pusztító folyamaton menjünk keresztül, sőt a kommunizmus vallásellenessége és esetenként erőltetett „internacionalizmusa” ellenkező hatást váltott ki: ellenállást szült, megerősítve mind a vallási identitást (legfőképpen Lengyelországban), mind a nemzeti identitást (leginkább az erdélyi magyarok esetében Ceaușescu alatt).

A nemi identitás feladásának elmebaja pedig egyszerűen nem talál talajt errefelé. Ennek az is oka lehet, amit nagymamám mondogatott nekünk, unokáknak, amikor szétszedtük a lakást: „Jaj, gyerekek, ti már azt sem tudjátok jó dolgotokban, mit csináltok…” Eleddig nem volt olyan jó dolgunk, mint a nyugatiaknak (akik a maguk jó dolgát leginkább gyarmataik embertelen kifosztásával alapozták meg), így nem tudott végképp elmenni az eszünk. Nem bírtunk még teljesen belehülyülni a jólétbe, a semmittevésbe és az unalomba, mi még nem vagyunk lótuszevők, s Kirké sem változtatott bennünket disznóvá.

S ez az elsődleges oka annak, hogy a DK szavazói és szimpatizánsai sem fogadják örömmel pártjuk vezetőinek felszólítását, amellyel a „pride” felvonulásra invitálják őket. (Amúgy képzeljék el azt a mérhetetlen sekélyességet és lelki nyomorúságot, amit annak a nyomorultnak kell átélnie, aki a saját, abnormális szexuális irányultságára büszke, és abból akar elismerést kovácsolni magának…) S ez annak ellenére van így, hogy a DK és a Momentum az a két politikai erő, amely nyíltan deklarálta fenntartás nélküli Nyugat-imádatát, amely a Nyugat összes elme- és idegbajának fenntartás nélküli elfogadásával egyenlő. De van olyan út, ahová még a szavazóik sem követik őket, legtöbbjük még vonakodva sem. És ez jó. Ez megnyugtató. Mégiscsak van a normalitásnak egy olyan kikezdhetetlen fundamentuma, amelyen még együtt állunk mi, magyarok.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Jobbegyenes (2428) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Történelem (15) Flag gondolja (33) Egészség (50) Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mozi világ (440) Mozaik (83) Gazdaság (667) Életmód (1) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mondom a magamét (6339) Belföld (8) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>