Ma 2022 október 06. Brúnó, Renáta napja van. Holnap Amália napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Férgek? Nahát...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van ez a Hadházy nevű (Homo) Erectus.

Őróla annyit kell megjegyezni, hogy baráti társaságba, ismerősi körbe, saját (egykori) politikai közösségébe is egy állandóan bekapcsolt és felvételre állított hangrögzítő berendezéssel jár, hogy titokban felvegye barátai, ismerősei, (egykori) párttársai beszélgetéseit. Az ilyen (Homo) Erectust az ántivilágban még nyomorult féregnek hívták, mondjuk Jókai regényeiben is mindig akad egy ilyen féreg. De ma már nem lehet az ilyen (Homo) Erectusokat féregnek nevezni, mert ha mégis, akkor előugranak a bokrok mögül és a pincék lapos kövei alól az ilyen (Homo) Erectusok elv- és eszmetársai, és elkezdenek hisztériázni, hogy „micsoda dolog férgezni!”, meg hogy „aki féregnek nevezi embertársait, az náci!”, továbbá… szóval minden ilyesmi. A szokásos.

Viszont nagyon érdekes megfigyelni, hogy az ilyen (Homo) Erectusok viszont a legnagyobb lelki nyugalommal férgezhetik le embertársaikat és politikai ellenfeleiket, pedig azok nem is járnak bekapcsolt hangrögzítővel, hogy titokban felvegyék a többiek beszélgetéseit…

Így történt ez most is, legalábbis a beszámolók szerint: 

„Férgeknek nevezett bizonyos embereket ünnepi beszédében Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. (…)

Hadházy Ákos, a párt társelnöke rendszerváltásról beszélt, amely szerinte szükségszerűen jár együtt a kormány leváltásával. Hadházy azt kérdezte, hogy a kormány választással vagy máshogy váltható-e le. Szerinte nem kell félni a forradalom szótól, hiszen kis forradalmak már most is történnek. Szerinte ezekből a kis forradalmakból születik a győzelem, akkor is, ha vannak megalkuvó emberek, és férgek is – mondta Hadházy.” 

Na most ilyenkor nagyon érdekes elfoglaltság megfigyelni, hogy előugranak-e a bokrok mögül és a pincék lapos kövei alól azok, akik ilyenkor elő szoktak ugrani, hogy nekiessenek a Hadházy nevű Homo Erectusnak, hogy micsoda dolog férgezni, és hogy náci!

De ilyenkor hiába figyel az ember, ilyenkor soha nem ugranak elő a Hadházyhoz hasonlatos (Homo) Erectusok, ugyanis mély meggyőződésük, hogy ők bárkit nevezhetnek féregnek, ugyanis az egy rendkívül demokratikus, európai, humánus és elfogadható férgezés. Minden egyéb esetben lásd, mint fent…

Persze ez így van más dolgokkal is. Például ha a Momentum „nagy”gyűlésére (30 érdeklődő) elmegy egy-két ember, és ott „illetlenül” viselkedik, lásd kérdez, közbeszól, sőt, Uram bocsá’! - transzparenseket is a magasba tart, akkor azonnal előugranak a Hadházy-Széll Bernadett-féle (Homo) Erectusok, meg az összes többi, hogy „provokáció!” meg „provokátorok!” meg „pártcsicskák” meg „bérborzok!”. De például abban az esetben, amikor a nemzeti ünnepen megjelenik 50-60 (de tudjátok mit? Legyen 100!) idióta baromállat, fütyülővel a pofájában, hogy a Juhász Péter nevű Erectus felszólítására szétfütyülje úgy 20 ezer ember ünnepét, az nem provokáció és nem pártcsicska, hanem a „demokrácia ünnepe” meg „sajtó- és szólásszabadság”.

Ez majd még így lesz persze egy darabig. Ugyanis ez valamiféle beidegződés vagy micsoda, mindenki elhitte, hogy ennek így kell lennie, csak azért, mert így van emberemlékezet, de legalábbis ’68 óta.

De az a helyzet, hogy ennek napjai meg vannak számlálva. Mondhatnánk azt is, a Hadházy nevű Erectus Priapulida szavait kölcsönvéve, hogy itt a forradalaom. Nem egészen olyan, mint amilyenről ő delirál, hanem egy másik. Az, amelyik véget vet ennek a réges-régi beidegződésnek. Majd megszokjátok. Csak azért, mert muszáj lesz. Kénytelenek lesztek megszokni. Mert még megszökni sem lesz hová.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Heti lámpás (260) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Egészség (50) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Életmód (1) Tereb (142) Történelem (15) Belföld (8) Tv fotel (65) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6353) Irodalmi kávéház (514) Politika (1581) Sport (729) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2434)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>