Ma 2022 augusztus 12. Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.
Bayer Zsolt: Hűha! Minden eldőlt!

Bayer Zsolt: Hűha! Minden eldőlt!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magyarország–Ellenzék: 3-1.

Ma fölöttébb érdekfeszítő cím fogadott az Indexen alig valamivel hét óra után. Ez: „Nagy a tét a Fidesz számára, ma minden eldől”.

 

Ilyesmit olvasván azért eltöpreng az ember, kicsit meg is ijed, és félve olvas tovább. Kiderült, hogy a mai időközi választásokról van szó.

Nem értettem pontosan, mire is gondolhat a cikk szerzője, bizonyos „-VCSV-, ezért többször is elolvastam a bevezetőt, megosztom önökkel is. „Tizenegy településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Szilváson, Jászboldogházán és Mezőtúron polgármestert, Taktaszadán, Darnózseliben, Somoskőújfaluban és Kondorfán polgármestert és képviselő-testületet, Sajószentpéter, Esztergom, Salgótarján és Szentendre egy-egy választókerületében pedig képviselőt választanak.”

– Na – mondom magamnak –, te megint lemaradtál valamiről, hiszen még azt sem tudod, hogy Darnózseliben fog eldőlni minden, meg Taktaszadán, szóval most vagy soha.

Olyan Jakab Péter-es volt ez a felütés.

 

Aztán elolvastam a részleteket is, és kiderült, hogy a tizenegy településből mindössze négyben, a négy legnagyobban, Esztergomban, Salgótarjánban, Szentendrén és Mezőtúron indul Fidesz–KDNP által támogatott jelölt.

Izgatottan vártam az estét, az eredményeket, hiszen ma – mint megtudtam– minden eldől.

Jelentem, eldőlt minden.

A helyzet a következő: Esztergom 1. számú választókerületében Varga Krisztián, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok mindössze 85,82 százalékát megszerezve jutott mandátumhoz. 

Huh, ha szűken is, de ez megvan.

Salgótarjánban, a 7. számú választókörzetben Szabó Csaba, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok 43,39 százalékával a második helyre szorult a baloldal támogatását élvező független jelölttel szemben. Kettejük között nyolc (8!) darab szavazat döntött!

Eddig akkor négyből egy. Nézzük tovább: Szentendrén, a 10-es választókörzetben a Fidesz–KDNP jelöltje, Szabados András 65,1 százalékos szavazataránnyal nyert.

Akkor négyből kettő. A döntetlen már megvan.

Lássuk a végét: Mezőtúron, ahol polgármestert választottak ma, a Fidesz–KDNP jelöltje, Szűcs Dániel, a szavazatok 57,85 százalékával győzött.

Négyből három.

Magyarország–Anglia: 4-0.

Magyarország–Ellenzék: 3-1.

Szóval akkor minden eldőlt.

(P. s.: Sajószentpéter állítólag a baloldal utolsó, bevehetetlen bástyája. Volt. Itt az öt független jelöltből három is megverte a DK és az MSZP támogatottját, Geregur József Áront, aki 12 százalékot tudott szerezni. Azért az sem olyan rossz. A nap különdíja pedig szintén Sajószentpéteren talált gazdára, ahol a Munkáspárt jelöltje 0, azaz nulla szavazatot kapott, vagyis Tóth Ferenc és családja minden bizonnyal elment szavazni, de Feri bácsi sem önmagát, a család pedig a papát nem tartotta alkalmasnak. Ez is egy teljesítmény…)

Bayer Zsolt  - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gazdaság (667) Sport (729) Heti lámpás (260) Politika (1581) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2381) Mozi világ (440) Egészség (50) Életmód (1) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Autómánia (61) Mondom a magamét (6238) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Belföld (8) Nagyvilág (1464) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>