Ma 2023 december 11. Árpád napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Hezitálók

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Na, ezt olvassák el figyelmesen:

„Élőben közvetítették a Facebookon, ahogy megkínoznak egy szellemi fogyatékost

A chicagói rendőrség őrizetbe vette azt a 18 éves nőt, aki élőben közvetítette a Facebookon, ahogy három, azonos korú társával - két férfival és egy másik nővel - megkínoz egy fiatal férfit. A rendőrök a társait is azonosították és őrizetbe vették.

A megrázó, 30 perces videón, amit azóta a Facebook eltávolított, a négy fekete elkövető "Donald Trump bassza meg!" és "A fehérek basszák meg!" felkiáltással üti és rugdalja szintén 18 éves, fehér áldozatát, akinek a homlokát is megvágják.

A rendőrök kedd délután, az utcán találtak rá a zavartan bolyongó áldozatra. A mentális betegségekkel küzdő áldozatot annyira kikészítette a kínzás, hogy a rendőröknek egész kedd éjjel nyugtatniuk kellett, mire végre beszélni kezdett.

Az eset körülményei még nem tisztázódtak. A rendőrség egyelőre azt se tudja, hogy a Chicagó egyik elővárosából elhurcolt fiú mennyi ideig lehetett kínzói rabságában. Most azt feltételezik, hogy akár 24-48 órán át is.

Kevin Duffin rendőrparancsnok szerint az áldozat legalább egyik támadóját ismerte az iskolájából. A rendőrök szerint emiatt ugyan elképzelhető, hogy önként szállt egy autóba kínzóival, a négy gyanúsított ellen emberrablás miatt is vádat emelhetnek.

Emellett azt is vizsgálják, hogy gyűlöletbűncselekmény történt-e. "Bár az elkövetők felnőttek, csak 18 évesek. A kölkök pedig csinálnak hülyeségeket. Nem kéne kölköknek neveznem őket, mert a jog szerint már felnőttek. De csak fiatal felnőttek, akik még hülye döntéseket hoznak. Ettől még természetesen vizsgáljuk, hogy gyűlöletbűntény történt-e, vagyis hogy őszintén így gondolják, vagy csak hülyeségeket ordibáltak" - válaszolta a felvetésekre Duffin. A chicagói rendőrség szóvivője, Eddie Johnson is úgy érzi, hogy a rasszista beszólogatás inkább csak figyelemfelkeltő provokáció volt, nem hinné, hogy politikailag motivált bűncselekmény történt.” (Via CNN, 444) 

És most, hogy túl vannak rajta, tegyék fel maguknak a következő kérdést: Ha négy fehér állat kínzott volna meg egy fekete szellemi fogyatékost, miközben azt üvöltözték volna, hogy „Obama bassza meg!”, „a feketék basszák meg!”, vajon a rendőrfőnök meg a sajtó akkor is ilyen nehezen tudná eldönteni, hogy gyűlöletbűntény történt-e, vagy azonnal világgá kürtölték volna a rettenetes rasszizmust?

A helyes megfejtők között plüssfekákat sorsolunk ki… 

Bayer Zolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (694) Szépségápolás (15) Sport (729) Autómánia (61) Mondom a magamét (7267) Flag gondolja (34) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2724) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (531) Tereb (146) Heti lámpás (282) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Egészség (50) Életmód (1) Történelem (16) Vetítő (30) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>