Ma 2020 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Hekkel a CIA

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Éppen elmerültem az anyaggyűjtésben, de legnagyobb meglepetésemre a 444.hu megelőzött.

Éppen elmerültem az anyaggyűjtésben, de legnagyobb meglepetésemre a legszélsőségesebb, legaljasabb magyarországi hírportál, az Egyesült Államok titkosszolgálatának szolgálatában álló 444.hu megelőzött.

Immáron másodszor okoz meglepetést nevezett bűnbanda, először akkor tette, amikor megírták, ki is valójában Pharaon, és hogy nevezett szaúdi milliárdos nyilvánvalóan a CIA fizetett ügynöke, és legutóbbi magyarországi feltűnése és ténykedése szintúgy amerikai titkosszolgálati akció volt. (Emellett természetesen a lehető legnagyobb csendben mentek el a „hírérzékeny” baloldali és liberális médiaszereplők, éppen azért írták meg pont a sorossegglyuk közeli propagandakiadványban a dolgot, hogy ne legyen komoly visszhangja.)

Most pedig azt írták el az orrom elől, hogy az Egyesült Államok eleddig hol hekkelte meg a választásokat.

Na nem úgy, ahogy most egy botrányos amerikai titkosszolgálati akció keretében megpróbálják az oroszok orrára húzni Trump győzelmét, hanem valóságosan: pénzzel, fenyegetéssel, lefizetéssel, zsarolással, megfélemlítéssel vagy éppen a hadsereggel.

A teljesség igénye nélkül:

1898-ban Kubában rendezett választást az Egyesült Államok, és megtiltotta, hogy a saját jelöltjén kívül bárki más induljon.

1900-ban bevonult Hawaiira, egyszerűen elfoglalta a szigetet, és a soron következő választáson megtiltotta, hogy az őslakosok szavazhassanak.

1948-ban Olaszország következett. Itt a Washington által kiválasztott pártnak kellett győznie, ennek érdekében az Amerikában élő olasz közösséget is bevetették, levelet kellett írniuk haza, hogy elapad az amerikai segély, ha nem megfelelően szavaznak. Oliver Stone így ír erről az Amerika elhallgatott történelme című műben:

„A CIA első titkos műveletei között volt az 1948-as olaszországi választások befolyásolása annak érdekében, hogy a kereszténydemokraták és ne a kommunisták nyerjenek. Ebben az esetben – mint ahogy a II. világháború utáni időkben sok helyen – az USA »demokrácia« iránti elkötelezettsége csak ennyit jelentett. Kennan azt mondta Marshallnak, hogy egy kommunista győzelem aláásná »a pozícióinkat az egész földközi-tengeri térségben«. Leginkább azt szerette volna, ha az olasz kormányzat törvényen kívül helyezi a kommunista pártot, mire polgárháború alakulna ki, okot adva az USA-nak a katonai beavatkozásra.”

Izgalmas, nem? S különösen izgalmas, hogy az ezt megidéző Oliver Stone-t 444-es körökben kötelező amúgy konteogyártó, idióta kommunistának bélyegezni. Az pedig teljesen elfogadható, hogy bizonyos keretek között az Egyesült Államok például küzdött a kommunista befolyás ellen, csak mindezek ismeretében ne papoljon a világnak arról, hogy ő a demokrácia letéteményese és őrzője. Arról nem is beszélve, hogy talán ideje lenne alaposan átértékelni balos és libsi fejekben Horthy Miklós küzdelmét szintúgy, és az egész úgynevezett „fehérterrort”. Na ugye…

De nézzük tovább az Egyesült Államok hekkeléseit!

1953-ban Vietnamban, amikor világossá vált, hogy az ő elnökjelöltje nem győzhet, leállította a választást(!), helyette népszavazást rendeztek, ahol nem lehetett az ő jelöltje ellen kampányolni.

1955-ben Indonéziában egymillió dollárral segítette hatalomba saját jelöltjét.

1957-ben Libanonban szintén pénzzel juttatta hatalomba saját jelöltjét.

1964-70-ben Chilében a CIA előbb csak pénzzel támogatta az amerikai érdekeket képviselő jelölteket és médiumokat, majd miután Allende győzött, fegyverekkel avatkozott be és katonai puccsot hajtott végre.

1965-ben az Egyesült Államok egyszerűen lerohanta Dominikát, miután „rossz” elnököt választottak. A wiki így ír erről: „Juan Bosch demokratikusan választott baloldali kormánya 1963-ban lépett hivatalba, de egy év múlva megdöntötték. Tizenkilenc hónapos katonai uralom után Bosch-párti lázadás tört ki 1965-ben. A rend helyreállítására amerikai tengerészgyalogosok érkeztek, akikhez később az Amerikai Államok Szervezetének erői csatlakoztak. Egy évig maradtak. A felügyeletükkel tartott elnökválasztáson Joaquín Balaguer, Trujillo utolsó bábelnöke legyőzte Boscht.”

Pompás! A demokrácia értelmezése – amerikai módra!

És napjainkban sincs ez másképpen. Hondurasban 2009-ben szervezett puccsot a CIA, majd a következő választásokon nem engedték elindulni a puccsal megbuktatott elnököt. A kijevi Majdanon 2014-ben hozott össze egy jó kis puccsot a CIA, majd az ott felállított színpadon együtt ácsingózott a fél amerikai kormányzat meg a vénségére teljesen elhülyült McCain szenátor együtt a virtigli ukrán nácikkal, és együtt ünnepelték a demokráciát. Majd a külügyi apparátus legszemetebb alakja, bizonyos Victoria Nuland még azt is elkotyogta, hány millió dollárt áldoztak az ukrán puccsra, és egyebek mellett jelöltekről és kampánystratégiáról oktatta a puccs után hatalomra vergődött ukrán bábkormányt.

S hogy miért írta ezt meg hamarjában a 444? Mert ezt kapta parancsba. Hogy kuss legyen erről is. S hogy fennmaradjon a hitelesség és a függetlenség látszata. S hogy ne más írja meg. Például ne én. Hát ezért…

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Egészség (50) Flag gondolja (33) Sport (729) Tv fotel (65) Autómánia (61) Belföld (5) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Heti lámpás (241) Kultúra (6) Mondom a magamét (4652) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Politika (1571) Irodalmi kávéház (489) Gasztronómia (539) Gazdaság (652) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1450) Jobbegyenes (1798)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>