Ma 2023 december 05. Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Haza?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szerb Antal azt írja az Utas és holdvilágban, hogy egy nőt kettős könyveléssel is el lehet csábítani, ha elég intenzíven adja elő az ember.

Lehet, hogy Vona olvasta a művet (bár nem hiszem), és ez égett be neki.

Mert – ismétlés a tudás anyja – az elmúlt egy évben a következőket adta elő.

Tavaly november: A Fidesz gyáva, mert aláírást gyűjt, ahelyett, hogy népszavazást tartana.

Idén április: A Fidesz felelőtlen, mert népszavazást rendez (ami felesleges és drága), ahelyett, hogy alkotmányt módosítana. A Jobbik alkotmánymódosítást javasol, és aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, az hazaáruló.

Idén október: A Jobbik nem hajlandó megszavazni az alkotmánymódosítást, csak akkor, ha a kormány megszünteti a letelepedési kötvényeket.

S Vona pártelnök úr mindhármat ellentmondást nem tűrő hangon, pislogásmentes, kigúvadt szemekkel adta elő, és egy cseppnyi bizonytalanság sem látszott rajta.

Látszik tehát, hogy Vona pártelnök úr meg van róla győződve, ha elég intenzíven ad elő bármit, akkor elcsábíthatja a szavazópolgárt.

És az is látszik, hogy miután pártja másfél éve csak veszít támogatottságából, így Vona pártelnök úr öthavonta kitalál valami újat, és azt ellentmondást nem tűrő hangon elmondja az ország népének.

Éppen ezért – immár három száznyolcvan fokos fordulat ismeretében – nem tűnik nagy merészségnek, ha modellezzük, mi várható az előttünk álló háromszor öt hónapban.

Jövő április: Miután a kormány megszüntette az okafogyottá vált letelepedési kötvényt, és ismét benyújtotta a parlamentnek az alaptörvény-módosítást, Vona pártelnök úr rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy csak és kizárólag abban az esetben hajlandó megszavazni az alaptörvény-módosítást, ha Orbán Viktor kijelenti, ezentúl minden esetben megeszi a bablevesből a csipetkét. Mikor Vona pártelnök úr ezt a bejelentést teszi a parlamentben, a mögötte ülő frakciója néma csodálattal mered rá, egyedül Z. Kárpát Dániel fog halkan és áhítatosan zsolozsmázni.

Jövő október: Miután orosz titkosszolgálati források megerősítik Vona pártelnök úrnak, hogy Orbán Viktor minden esetben megette a bablevesből a csipetkét (különös tekintettel arra a tényre, hogy megette mindig is), és a kormány ismét benyújtja a parlamentnek az alaptörvény-módosítást, Vona pártelnök úr rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy a Jobbik huszonnégy órán belül megszavazza az előterjesztést, abban az esetben, ha Orbán Viktor kijelenti, nem indul a 2018-as választáson, és az indulást pártjának is megtiltja.

Mialatt Vona pártelnök úr a bejelentést teszi a parlamentben, mögötte ülő frakciója egy nagy molinót fog kifeszíteni a következő szöveggel:
AZ A HAZAÁRULÓ, AKI ELINDUL A VÁLASZTÁSOKON, PEDIG NEM IS JOBBIKOS!

A frakció tagjai közül többen elájulnak a csodálattól, a zsenialitás ilyetén megnyilvánulásától, s az addigra végképp Jobbik-imádó ellenzéki sajtó hosszú véleménycikkekben méltatja majd, ahogy a pártelnök úr „sarokba szorította” Orbánt.

2018. március: Vona pártelnök úr rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy miután a hazaáruló Fidesz és a hazaáruló Orbán elindul a választásokon, neki, mint hazaszerető gyöngyharmatnak nem maradt más lehetősége, mint együtt indulni Molnár Gyulával és Gyurcsány Ferenccel. Ezen a ponton Vona pártelnök úr vissza fog utalni a Hír Tv 2016. november 7-i (NOSZF!) adására, amelyben kristálytisztán bemutatták egy ügyes kis grafikonon, hogyha a Jobbik együtt indul a baloldali-liberális ellenzékkel, akkor úgy már bizony éppen többen vannak, mint a Fidesz meg Orbán.

A bejelentés idején a Jobbik frakciója egy nagy molinóval fog állni a pártelnök úr mögött, ezzel a szöveggel:

A PÁRTELNÖK ÚR ELVETTE A LELKÜNKET, DE KI NEM SZARJA LE?

S aztán beszólítják Kőszeg Ferencet és Gyurcsány Fletót, aki ropogós csókkal fogja üdvözölni a menyasszonyi ruhában lévő Vona pártelnök urat, a frissen szedett szemöldöke helyén.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Gasztronómia (539) Gazdaság (694) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (531) Flag gondolja (34) Autómánia (61) Mozaik (83) Vetítő (30) Sport (729) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2723) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7250) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (281) Belföld (10) Életmód (1) Politika (1581) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>