Ma 2023 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
1af310d5716e012b99b1c657434f6c07.jpg

Bayer Zsolt: Gyugyu (1.)

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

…Mert hajdan voltak ők ketten: Tomóceusz Katatiki és Gyugyu. Katatiki mérhetetlen hatalmú úr volt, Gyugyu pedig az ő rabszolgája.

Katatiki kivágatta Gyugyu nyelvét, mert egyszer véletlenül elmosolyodott. Elvette Gyugyutól a lányát, és odaadta egy másik úrnak, hogy kedvét töltse rajta, és a lány ebbe belehalt. Elvették a kisfiát is, hogy egy „élveteg” öregúr szórakozhasson vele. Feleségének pedig kiszúrták a szemét, mert egyszer véletlenül rálépett Katatiki kedvenc majmának farkára. És Gyugyu mindezt kibírta, mert volt egy elmélete:

„Nyomorult rabszolga vagyok, meggyötörhetnek, megalázhatnak, kiszúrhatják a szememet, elvehetik a gyermekeimet, megölhetik a feleségemet, de mégis nekem a legjobb, mert mindezeket a szörnyűségeket nem én követtem el. A kisemmizettek, a megkorbácsoltak közé tartozom ugyan, de a lelkiismeretem tiszta. És ez az, ami a legtöbb.”

Az Ötödik pecsét példabeszéde ez. S persze a kérdés, hogy ha újjászületnél, melyiket választanád, kinek az életét? Tomóceuszét vagy Gyugyuét?

Mint Krisztus a kereszten, úgy áll előttünk, megalázva és kikötözve két évezrednyi emberi civilizáció. Összeverték, vérzik, szenved, a legutolsó húsz-harminc év beteg törpéi gúnyolják, verik, röhögik, arcába köpnek.

Kiírták magukra, hogy SZABADSÁG, és erre szükség is volt, mert magától nem látszana, rájuk nézve épp erre nem gondolna senki. A SZABADSÁGOT a tömeg ott látja, a megalázott, összevert, leköpött két évezrednyi emberi civilizációban. Hiszen ott áll a hősiesség és a cinizmust tagadó hit. Ott a harc és a nemzet. Minden megkérdőjelezhetetlen érték és igazság, a maga helyén álló ember, aki még nem képzeli magát istennek.

És ott a férfi és a nő. A férfi, az örök vadász, és a nő, aki az otthon.

„ÁDÁM

Ez az enyém. A nagy világ helyett / E tér lesz otthonom. Birok vele, /

Megvédem azt a kártevő vadaktól, / És kényszerítem nékem termeni.

ÉVA

Én meg lugost csinálok, éppen ollyat, / Mint az előbbi, s így körénk varázsolom / A vesztett Édent.”

Nem olyan bonyolult ez, igaz, nem is „modern”. Miképpen a szakrális sem „modern”, és a szakralitásban nőnemű volt a mindenség is. A „Pacha Mama”, és Gaia, a „magasztos istennő”, és nő az „anyaföld” is. Ebből a szakrálisból küzdötte le magát a nő az „egyenjogúság” sívó lapályára, ahol dolgozhat rogyásig, építhet karriert, és igen, még súlyt is emelhet. Milyen jó neki…

A kikötözött, megalázott, vérző, kétezer éves emberi civilizáció nem ilyen. Csak az utolsó húsz-harminc év törpéi ilyenek. Ezek háborodtak fel, és őket foglalta össze egy zseni imigyen:

„Nem kell a terhességi tesztes dolog, felháborodni se kell! Egyszerűen NE szüljetek! Tényleg, minket is felbosszantott Kövér László, hisz mit képzel? Mit kezdenénk a ti gyerekeitekkel ugyanis? Elsősorban biztos, hogy apa nélkül nőne fel, hisz magatok se tudjátok, ki az. Szexuálisan olyan emancipáltak vagytok, feminizmusban meg annyira élen jártok, hogy a »férfi« fogalmát kizárólag úgy tudjátok értelmezni, mint egy hangyakirálynő. Van is ezért épp elég pasitok a negyvenéves korotokig a vagyonokból fenntartott, tinilány kinézetű testetek mellé. Ne szüljetek gyereket, bontakoztassátok ki magatokat! Legyetek beszáradt, elviselhetetlen, férfi alkalmazottait egzecíroztató főnökpicsák, akik otthon, magányosan bebaszva posztolgatnak Coelho-idézeteket és a meleg barátaiknak zokognak öles posztokon arról, hogy mennyire egyedül vannak. (…) Ne szüljetek egyáltalán, ne házasodjatok, legfőképpen ne éljetek családban! Teljesítsétek ki magatokat úgy, ahogy a média meg a szar propagandátok mondja!

Kísérletezzetek a bi- és homoszexualitással, váltogassátok partnereiteket, dolgozzatok multicégeknél, keressetek jobban, mint egy családfenntartó férfi, hogy aztán – gyerek helyett – azt a rengeteg pénzt költsétek egzotikus utazásokra, sminkre, ruhákra, parfümökre, autóra és egyéb marhaságokra! A végén meg egy vagyont arra, hogy a spermabankból mesterségesen legyártsanak nektek lombikban egy gyereket valami kósza egyetemista spermájából, hogy aztán saját nyomorotokat átültethessétek bele.”

Tökéletes.

De mi a kikötözöttel vagyunk. Mert nagyanyáink vannak benne. A nagymamám, igen, aki azért kelt ötkor, hogy hétre készen legyen a friss tócsni, mert mi, kicsike ördögök, csak azt voltunk hajlandók reggelizni. És felnevelt a nagymamám négy gyereket, hat unokát, túlélt két háborút, kitelepítést, kuláklistát, ’56-ot, kommunizmust, és tócsnit sütött és varrt, és a déli harangszóra nagyapám elé tette az ebédet, és nem ért rá depresszióba esni, és nem gondolta, hogy semmit sem ér az élete. És nem háborodott fel a házelnök és az énekes szavain, tudom, mert már mindennap beszélünk, hiszen eltemettük három éve. Anyám sem háborodott fel, pedig ő már „emancipált” volt, úgyhogy dolgozhatott mindennap, és ügyelhetett éjszakánként a kórházban, és hurcolhatta hazafelé a szatyrokat, és főzhetett ő is rogyásig, és azért felnevelt minket, becsülettel. A feleségem sem háborodott fel, aki orvos lett, szakmájában az egyik legjobb, és élsportoló, válogatott evezős, aki még két éve a senior olimpián is bronzérmet tudott nyerni, és megtanult két nyelven beszélni felsőfokon, és gyerekeket szült, és áll huszonöt éve a műtőben, és nő maradt. Igazi.

Őnekik nincsen közük az utolsó húsz-harminc év törpéihez.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mozaik (83) Kultúra (6) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Sport (729) Belföld (10) Heti lámpás (276) Életmód (1) Tereb (144) Történelem (16) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Gazdaság (689) Flag gondolja (34) Mondom a magamét (7085) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2679) Vetítő (30) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (529)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>