Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Bayer Zsolt: Gazember

Bayer Zsolt: Gazember

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Már csak az a kérdés, ingyen vagy pénzért ilyen mocsok alak. Egyszer majd úgyis kiderül…

Manfred Weber, a brüsszelita, hazug, szarházi gazemberek jellegzetes képviselője.

Már csak az a kérdés, ingyen vagy pénzért ilyen mocsok alak. Egyszer majd úgyis kiderül…


Orbán Viktort dicsérte, most őt hibáztatja az illegális migrációért – így történt Manfred Weber pálfordulása

Megdöbbentő nyilatkozatot tett a minap Manfred Weber. Amint arról a Mandiner is részletesen beszámolt, a német politikus az Európai Parlamentben arról beszélt, hogy az illegális migrációval kapcsolatban Magyarországról kellene beszélni. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint ennek oka az, hogy – idézzük: Orbán Viktor nyitott meg egy határt.

„Itt kezdődnek a valódi problémák az illegális migrációval kapcsolatban”, fogalmazott Manfred Weber.

Mindez több okból is meglehetősen furcsa megállapítás. Először is azért, mert Magyarország sokáig azért volt éles baloldali és liberális kritikák célpontjában, mivel a leghatározottabban lépett fel az illegálisan területére érkezőkkel szemben. Hazánk következetesen rámutatott, hogy az első biztonságos országba érkezéséig számít valaki menekültnek a nemzetközi jog szerint, a német (Weber által jól ismert) Wilkommenskultur felfogással szemben pedig fenntartotta a jogot arra, hogy meghatározza, kik léphetnek be a területére.

Magyarország a déli határkerítés felépítésével hermetikusan lezárta a legfőbb migrációs útvonalat, példáját pedig a későbbiek során mások mellett Szlovénia és Ausztria is követte. Igaz, a magyar határkerítést sokáig élesen bíráló osztrákok a saját kerítésük felépítésekor arról beszéltek, az nem kerítés, hanem „kapu szárnyakkal”, ám a helyszíni szemléken a „szárnyak” kissé nagyobbnak tűntek a kapunál...

Teljesen mást mondott

A német politikus minapi nyilatkozatát érdemes összevetnünk egy 2015-ös megnyilatkozásával. Manfred Weber akkor ugyanis azt fejtegette, a nemzetközi migrációs áramlatok miatt félő, hogy több kerítésre lesz szükség a határokon. Hazánkkal kapcsolatban a német politikus 2015-ben még úgy foglalt állást, bár Magyarország közvetlen környezetében is sokan fogalmaznak meg bírálatokat, de „megoldással nem szolgálnak”,

Bajorországban pedig lehet érezni, mennyire fontos Magyarország tevékenysége.
Akkor kijelentette: Orbán Viktor „nagyrészt egyszerűen megteszi, amit a dublini és schengeni szabályok megkövetelnek, szemben például Görögországgal”. Ezen nyilatkozatától jutott el utóbb odáig, hogy szerinte Orbán Viktor és Magyarország okozta a 2015-ös migrációs válságot.

Már Németországot is veszély fenyegeti

December elején Weber arról beszélt a Welt am Sonntag című lapban megjelent interjúban, hogy a németországi befogadóközpontok megteltek és súlyos terhelés alatt dolgoznak az illegális migránsok ügyeit intéző, őket elhelyezni kénytelen önkormányzatok.

Hangsúlyozta: attól tart, hogy drámai folyamatok indulnak be télen, így például a 2015-ben elmélyült európai migrációs válság idejéhez hasonlóan ismét egyre több tornatermet kell átalakítani befogadóközponttá, korlátozva az iskolai testnevelést és a sportegyesületek működését.
A szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a liberálisok (FDP) koalíciós kormánya nem készült fel erre a helyzetre, és egyszerűen figyelmen kívül hagyja a kihívásokat – mondta a CSU-s politikus.

Mint mondta, észszerű lenne, ha a német, az olasz és az EU-hatóságok együtt ellenőriznék a Földközi-tengeren húzódó EU-s külső határt. Azokat pedig azonnal haza kell szállítani, akiknek nincs vízumuk, útlevelük vagy alapos okuk arra, hogy menedékjogot kérjenek a közösség területén.

Javaslata szerint Németországnak is inkább Olaszországnak kellene segítséget nyújtania, ahelyett, hogy eurómilliókkal támogatja a tengeri mentést folytató civil szervezeteket, ami csak még vonzóbbá teszi az irreguláris migrációt.

(Mandiner)

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7110) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Heti lámpás (276) Életmód (1) Egészség (50) Történelem (16) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gazdaság (689) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Tereb (145) Jobbegyenes (2685) Irodalmi kávéház (530) Sport (729) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Politika (1581) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>