Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Bayer Zsolt: Forradalmak kora

Bayer Zsolt: Forradalmak kora

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
2018. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján ismét kitört Pesten a forradalom.

Pontosabban Pesten is és Budán is, kicsi fáziskéséssel. Onnan lehetett tudni, hogy a forradalom ki van törve, hogy szóltak a pártközpontokból, hogy a forradalom ki van törve.

Négyszázan törték ki a forradalmat, a jobbikosok meg a Hadházyék. Ezek afféle XXI. századi politikai formációk, amit onnan lehet tudni, hogy így hívják magukat, másrészt – és ez a fontosabb – nincsen semmi eszük.

A forradalom úgy tört ki, hogy nevezettek elmentek a televízió székháza elé tojást hajigálni. A résztvevők ezen az estén forradalmárnak és szabadságharcosnak voltak öltözve, amúgy egyéb alkalmakkor ők a Jobbik nevű, XXI. századi formáció fizetett alkalmazottai, miképpen ezt a Jobbik nemrég kilépett alelnöke, Volner János volt szíves közölni a nyilvánossággal. Szóval odamentek a Jobbik fizetett alkalmazottai, de már odafelé menet szóltak nekik a pártközpontból, hogy ha majd látnak rendőröket, kezdjék el kiabálni, hogy „ÁVH, ÁVH!” Erre azért lesz szükség, mert az ötvenes években volt egy ilyen terrorszervezet, és most, hogy majd ki kell törni a forradalmat, ezt kell kiabálni, hogy legyen olyan párhuzamféle 1956 meg a most között. A 400 fős tömeg nem értette ugyan a következő fogalmakat: ötvenes évek, ÁVH, párhuzam, de azért a hosszú úton azt sikerült megjegyezniük, hogy ÁVH, és amikor meglátták a rendőröket, el is kezdték kiabálni.

A rendőrök csendben álltak, előkészítették a papír zsebkendőket, hogy ha majd ki kell fújni a forradalmárok nóziját, akkor kéznél legyen, és szóltak nekik, hogy vegyenek elő nedves popsitörlőt is, ha egyes forradalmároknál becsúszik a nagydolog, de a rendőrök közölték, hogy erre csak jelentős prémium ellenében hajlandóak, úgyhogy ez elmaradt.

A forradalom csúcspontján a forradalmárok megérdeklődték a Kálló Gergely nevű alvezér forradalmártól, aki amúgy a dolgos hétköznapokon kávét főz választókerületi elnökként, szóval megkérdezték ezt a Kállót, hogy mikor kell elkezdeni dobálni a tojást. A Kálló erre azt válaszolta, hogy majd akkor, ha „a Szaszi szól”.

Ez volt a forradalom csúcspontja.

Tojás onnan volt, hogy a Lajosnál a háztájiban fölszaporodtak a tyúkok, viszont a Lajosnak szólt a doktor, hogy nem szabad annyi tojást megenni, mert nem tesz jót az epének, viszont a tyúkok meg csak tojtak és tojtak, a Lajos meg előbb megpróbált tojást patkolni, fel is vett hozzá egy kékfestő köténykét és hátrakötötte a haját, de aztán nem volt hozzá türelme, így ezen a ponton szólt a Jobbiknak, hogy vannak neki teljesen XXI. századi tojásai, azokat szívesen átadná a pártnak, és a Szaszi egy ködös októberi hajnalon el is ment a tojásokért, amiket aztán kiosztott a forradalom csúcspontján, hogy hajigálják meg vele a televízió székházát.

A forradalmárok pedig hajigáltak, záporoztak a tojások, a Sneider Tonyó elégedetten csettintgetett a nyelvével, hogy micsoda egy forradalmár is ő, aztán valakinek eszébe jutott, hogy át kéne még menni a Fidesz-székházhoz is, és mindjárt elfogy a tojás, és akkor fuccs a pesti oldalon a forradalomnak és szabadságharcnak. Úgyhogy kikapkodták a még el nem hajított tojásokat a forradalmárok és szabadságharcosok kezéből, a Szaszi takaros kis kosárkába rakosgatta őket, és rá is ült kicsit kotlani, ameddig átértek a pesti forradalom színhelyére. Aztán ott is hajigáltak kicsit, majd elmentek haza, mert beesteledett, és féltek, ha későn érnek haza, össze lesznek szidva, és talán még vacsorát se kapnak, pedig ezek a forradalmárok és szabadságharcosok imádják a friss, langyos tejbepapit.

De lesz még forradalom, mondta a Lajos, hogy a kecskék is fölszaporodtak, sok a kecskebogyó, úgyhogy meg kéne hajigálni avval is valamit. A Szaszi mondta, hogy megy érte szívesen, a Sneider Tonyó pedig szólt, hogy hajigálás előtt mintát akar venni belőle.

Szóval jönnek a forradalmi ifjúsági napok.

Csak győzzük zsepivel meg pelussal.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Gazdaság (709) Szépségápolás (15) Életmód (1) Heti lámpás (313) Gasztronómia (539) Politika (1582) Tv fotel (65) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2804) Sport (729) Tereb (146) Vetítő (30) Mondom a magamét (7608) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>