Ma 2023 szeptember 26. Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.
Bayer Zsolt: Fontos a pontos fogalmazás!

Bayer Zsolt: Fontos a pontos fogalmazás!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ezt olvassák el!

Nagyon fontos a pontos fogalmazás, úgyhogy nagyon fogok igyekezni!

Brüsszel: az 1968-as Moszkva.
EP: A Szovjetunió Kommunista Pártjának Központi Bizottsága
Leyen: Brezsnyev.
Verhofstadt: Honecker.
Freund: Ceausescu.
Delbos-Corfield: Elena.
Üzenet: Mindegyiknek egyenként a kurva anyja.

„Pontatlanul fogalmaztam” – így magyarázkodott Gwendoline Delbos-Corfield miután azt mondta, Magyarország veszélyt jelent az EU-ra

Szerdán már úgy fogalmazott, „soha nem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről kiszivárogtatás folyik Oroszország felé”.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő keddi beszédében azt mondta  a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett, Városok a jogállamiságért címmel tartott konferencián, Magyarország és Lengyelország szisztematikus problémákkal küzd a jogállamiság terén. Szavai szerint a jogállamiság helyzete Magyarországon olyan mértékben romlott, hogy nehéz hinni abban, hogy a helyzet könnyem megfordítható. Közölte: noha úgy tűnik, demokrácia van Magyarországon, a tekintélyelvű rendszer kiépítésének lassú folyamata tapasztalható.

Az EP-képviselő azt kijelentette: Magyarország konkrét veszélyt jelent az Európai Unió számára.

Szavai szerint köztudott, hogy a magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak Oroszországnak, továbbá élen jár a hamis hírek terjesztésében,

a hírek cenzúrázásában és a félelem keltésében a lakosság körében.Tanulni kell a magyar esetből. Az Európai Uniónak meg kell tanulnia megvédeni magát a belülről érkező támadásokkal szemben - tette hozzá a zöldpári EP-képviselő.

„Semmiféle bizonyítékom nincs”

Gwendoline Delbos-Corfield szerdán a Népszavának nyilatkozva pontosította fenti kijelentését. Hangsúlyozta: „pontatlanul fogalmaztam, amikor az említett szivárogtatást említettem, amellyel kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs, és remélem, hogy nem is ez a helyzet. A brüsszeli városházán tartott panelbeszélgetés résztvevőjeként arról beszéltem, hogy akad egy hely az Európai Unióban, ahol van tere az orosz beavatkozásnak. Van egy kormány, a magyar, amely nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz-ukrán konfliktusban” – idézte fel.

„Ezt egyebek mellett a budapesti külügyminisztérium elleni orosz hackertámadásokkal akartam szemléltetni. A magyar hatóságok tudtak erről, hosszú ideig mégsem tettek semmit az ellen, hogy információk, köztük bizalmas információk szivárogjanak ki az oroszokhoz. Erre gondoltam, de helytelenül fejeztem ki magam” – tette hozzá a francia zöldpárti EP-képviselő.

Delbos-Corfield megjegyezte:

„soha nem tenne olyan feltételezéseket, hogy a magyar titkosszolgálatok részéről szervezett és strukturált, önkéntes alapon történő kiszivárogtatás folyik Oroszország felé”.

Kovács Zoltán: Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt

 A Népszava cikkében arra is felhívta a figyelmet, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a Twitteren szólította fel helyreigazításra nem csak a pontatlanul fogalmazó francia EP-képviselőt, hanem a rendezvény szinte valamennyi résztvevőjét. 

„Didier Reynders az Európai Bizottságtól részt vesz baloldaliak és a Zöldek, valamint a magyar ellenzéki Karácsony Gergely találkáján. Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselő

teljesen alaptalan állításokat terjeszt a magyar kormány szivárogtatásáról.

A sajtó talpnyalói pedig visszaböfögik a rágalmakat. Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt” – fogalmazott az államtitkár.

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Történelem (16) Sport (729) Kultúra (6) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mondom a magamét (7096) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Heti lámpás (276) Nézőpont (1) Flag gondolja (34) Gazdaság (689) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2680) Életmód (1) Tereb (145) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>