Ma 2022 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
Bayer Zsolt: Ezt mégis, hogy

Bayer Zsolt: Ezt mégis, hogy

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Lenne azért egy kérdésem: milyen alapon fenyegetőzik az ukrán elnök világháborúval? Értek én mindent - de azért mégis...

Hogyan kell ezt elképzelnünk? Ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor majd ő tesz róla, hogy bárhogyan és bármi áron, de belerángassa a világot a teljes pusztulásba? Haljon meg mindenki? Majd útjára bocsátanak még egy drónt, valamilyen érzékeny célpont felé? Esetleg valami más provokáció van tervbe véve? És ha igen, az miért lesz jó az ukránoknak?

Camus írta a nácikról:

„Ez a logika vitte az öngyilkosságot, korunk eledelét, végső következtetéséig, a jogosnak nyilvánított gyilkosságig. S a kollektív gyilkosságban jut el magaslatára. Ennek legnyilvánvalóbb bizonyítéka a hitleri apokalipszis 1945-ben. Önnön pusztulásukat semmibe vették ezek az őrültek, s földalatti vackukban készülődtek a magasztos halálra. A lényeg az volt, hogy ne magányosan pusztuljanak el, hanem hogy magukkal rántsanak egy egész világot.”

Semmiképpen sem állítanám, hogy a most hazájukat védő ukránok nácik lennének - bár jó sok közöttük a náci is, csak most a „haladó” Nyugat, a rettenthetetlen nácivadászok éppen ott tartanak, hogy meg kell érteni az ukrán nácikat -, de ez a „pusztuljon velünk az egész világ” szemlélet elég riasztó. És undorító.

Az ukrán elnök ugyanakkor a CNN-nek elárulta: a nyugati szövetségesek megüzenték neki, Ukrajna nem lesz NATO-tag.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (516) Flag gondolja (33) Életmód (1) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6463) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Belföld (8) Tereb (142) Mozaik (83) Nagyvilág (1304) Politika (1581) Gazdaság (669) Sport (729) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2483) Tv fotel (65) Kultúra (6) Történelem (15) Gasztronómia (539) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>