Ma 2023 január 26. Vanda, Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.
Bayer Zsolt: Berg meg a turáni átok

Bayer Zsolt: Berg meg a turáni átok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezek mind hülyék. Itt nincs kivétel.

 

Fekete-Győr az elektromos rollijával fürdik, majd nyilatkozik büszkén, nagyon megdöbbentette, hogy tönkrement. Ez ugyanaz a Fekete-Győr, aki – tudják! – „füstgyertyát” szokott dobni a rendőrökre. Nem tudom, megfigyelték-e már ezt a szemantikai csodát:

– Ha Fradi-szurkolók dobják, akkor „füstgránát”.

– Ha fideszes tüntetők, akkor „füstbomba”.

– Ha Fekete-Győr, akkor „füstgyertya”.

Ráadásul Fekete-Győr azt mondja a bíróságon, ő sportolt, egyebek mellett kézilabdázott, így pontosan tudja, ha eldob valamit, az hová fog érkezni.

Ha csak úgy nem. Bár a vállai mérete alapján teljesen kizárt a kapcsolat Fekete-Győr és bármely sport, így a sakk között is…

Aztán itt ez a Berg Dániel. Hülye az is. Itt van például teljes terjedelmében legutóbbi megnyilatkozása – olvassák figyelmesen, megéri!

 

„Rájár a turáni átok az autokratákra és populistákra. Wilders, Jansa, és Le Pen után Bolsonaro is megbukott Brazíliában. A szavazás befolyásolására tett kísérletek ellenére Lula nyerte az elnökválasztást, igaz, nagyon szoros küzdelemben.

Orbán barátai közül tehát csak Meloni, Erdogan és Putyin maradtak. Az előbbi miniszterelnöki szűzbeszédében az európai integráció és együttműködés mellett tette le a garast, míg az utóbbi lehetetlen helyzetbe lavírozta magát Ukrajna lerohanásával. Innen nehezen tudná megnyerni a megszálló háborút, miközben a nemzetközi közvélemény számára is teljesen elfogadhatatlanná vált személye.

2024-ben az lesz a feladatunk, hogy kiálljunk egy erős, élhető és európai Magyarországért, és még jobban visszaszorítsuk az Orbán-féle populistákat mind európai, mind pedig országos szinten!”

Nekem ne mondják, hogy nem lenyűgöző! Főleg ez a turáni átok rész.

Na most, az a helyzet, hogy a turáni átok egy legenda, amely több formában is ismert, és amely a magyarok közötti viszálykodást, széthúzást magyarázza. Vagyis: a magyarok közötti viszálykodás és széthúzás egy átok következménye, amely átkot a legenda legelterjedtebb változata szerint Szent István királyunk által tűzzel-vassal üldözött pogány magyar táltosok mondták ki, ők átkozták meg a magyarokat – a keresztény útra tért magyarokat –, hogy örökké ellenségeskedjenek, soha ne legyen közöttük egyetértés és békesség. Amúgy a „turáni átok” szókapcsolatot először Herczeg Ferenc használta.

Na most, Berg Dániel szerint – aki már tudja, mi lesz a Momentum dolga 2024-ben – „rájár a turáni átok az autokratákra és populistákra. Wilders, Jansa, és Le Pen után Bolsonaro is megbukott Brazíliában. A szavazás befolyásolására tett kísérletek ellenére Lula nyerte az elnökválasztást, igaz, nagyon szoros küzdelemben. Orbán barátai közül tehát csak Meloni, Erdogan és Putyin maradtak.”

Értjük. Nem tudjuk nem érteni. Ha itt a turáni átok munkál, akkor nincs mese: Berg Danika szerint a hollandok, a szlovének, a franciák, a brazilok, az olaszok, a törökök és az oroszok: mind magyarok. Ehhez képest a „Jézus is magyar volt” hívei kifejezetten gyenge kezdők. Arról nem is beszélve, hogy az imigyen szétszóródott, Oroszországtól Brazíliáig élő magyarok nemcsak szétszóródtak, hanem nagyon szét is húznak, és ezért buknak meg. Ebből viszont az is következik, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem barátja és támogatója nevezett – amúgy magyar – „diktátoroknak”, hanem ellensége, akikkel folyton viszálykodik és ellenségeskedik. És akkor hamarosan Putyin is meg fog bukni, Orbán fogja megbuktatni, hiába, nagy úr ez a turáni átok.

Másképpen nem értelmezhető ez a Berg-féle eszmefuttatás.

Ha csak még úgy nem, hogy Berg Dániel egy nagyon hülye ember, még a Fekete-Győrnél is hülyébb, ha ez egyáltalán lehetséges.

Olyan megnyugtató, hogy ezek vannak, léteznek, egzisztálnak. Fekete-Győr, Cseh K., Berg D., ez a sok-sok „művelt”, „európéer”, „széles látókörű”, „nyugatos” fiatal.

Amúgy egy biztos: ezek tényleg nyugatosak. És az is, hogy idehaza ezek fogják megszüntetni a turáni átkot. Hajrá…

Borítókép: Berg Dániel és Fekete-Győr András (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Belföld (8) Vetítő (30) Politika (1581) Tereb (142) Mondom a magamét (6575) Életmód (1) Heti lámpás (260) Gazdaság (673) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Mozaik (83) Kultúra (6) Történelem (15) Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2531) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>