Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Ez fontos!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hogy világos legyen, hogy is “dolgoznak” ezek a gazemberek.

Egy fontos írás a ]]>Figyelőből]]>, hogy világos legyen, hogy is “dolgoznak” ezek a gazemberek.

"Valóban nyolc órája lenne egy másodikos kisgyermeknek?

Egy második osztályos gyerek órarendjét csócsálják a HVG törzskommentelői. Még ránézni is rossz a rengeteg órára. Szegény, ki tudja, melyik iskolában (ez ugye nem lényeges az efféle tényfeltáró cikkben) senyvedő 2/b osztályosoknak minden nap nyolc órája van, írja a rövidke cikk, magyarázattal nem terheli a rajongókat az újságíró. Neki pont elég az, hogy prímán lehet hergelni az olvasókat, micsoda embertelen nálunk az oktatás, ők meg gombnyomásra, készséggel rágják is a gumicsontot, mint a robotkutya.

Arról nem szól a fáma, hogy ez nem egy normál általános iskolai osztály. Az a szülő, aki ezt az iskolát választotta, tudta, hogy már másodikban két nyelvet fog tanulni a gyereke. De legyünk tisztában vele, hogy ez nem kötelező, nem írja elő a kerettanterv. A korai nyelvoktatást szülői nyomásra vezetik be az iskolák sok esetben, mondjuk úgy, a piaci igényeket kielégítendő. Innentől kezdve ez pont 4 órával több, mint amit egy “normál”, az idegennyelvet harmadikban bevezető iskolában látnánk. A fotón bemutatott órarendben a reggeli, önállónak nevezett foglalkozások is nyilván a helyi módszertannak a részei, ezt sem írja elő a kerettanterv, más iskolákban nincs ilyen, márpedig ez pont 5 óra többlettel jár.

Vajon nem tudták ezt a szülők, akik ide íratták a gyereküket? Hogy itt extra terhelést kap majd a szemük fénye? Dehogynem tudták, hiszen ettől reméltek behozhatatlan versenyelőnyt. Lelkük rajta, amint látható, erre is lehetőséget ad az agyonkritizált oktatási rendszer. Tudták, ezt választották, de ezért feldobták az órarendet a Facebookra, hadd szörnyülködjenek a népek, mennyit szenved az a kicsiny.

Öntsünk tiszta vizet a fake news poharába. A számok úgy állnak, hogy egy normál, nem tagozatos általános iskolában 26-27 órát ír elő a kerettanterv második osztályban. Hogy ebből 33 óra lett? Az bizony a szülők választása volt. Rajtuk, meg ezt az órarendet összeállító pedagógusokon kívül senki másnak nincsen felelőssége abban, hogy ezt teszik a gyerekekkel."

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Nagyvilág (1304) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (516) Sport (729) Történelem (15) Egészség (50) Mondom a magamét (6472) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Jobbegyenes (2487) Gazdaság (669) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Tereb (142) Kultúra (6) Tv fotel (65) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>