Ma 2021 április 11. Leó, Szaniszló napja van. Holnap Gyula napja lesz.
Bayer Zsolt: Ez az átkozott bizonytalanság

Bayer Zsolt: Ez az átkozott bizonytalanság

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Teljesen elbizonytalanodtam.

Szlovákia kétmillió adag Szputnyik-vakcinát vásárolt – most mi lesz az ellenzékkel és a sajtójával?

Teljesen elbizonytalanodtam.

Mert itt van Szlovákia, a „bezzegország” – igaz, a hazai földön ideiglenesen állomásozó ellenzék és a sajtója szerint minden ország „bezzegország”, minden és mindenki gyöngyharmat, csak mi vagyunk a trágyalé. Sebaj, ezt megszoktuk. De mit kezdjünk most ezzel a szlovák „bezzegséggel”?

Kezdetben volt ugye a tesztelésmánia. Csak az volt a normális, európai, demokratikus ország, amelyik állandóan, reggeltől estig tesztelt. (És persze csak így lehetett megállítani a járványt.) Szlovákia aztán nem viccelt, letesztelte úgy kétszer az egész lakosságát. Aztán mindjárt az első tesztelés után rémisztően megugrott a fertőzöttek száma, most pedig éppen Szlovákia van az egyik legnehezebb helyzetben az egész unióban, és egészségügyi rendszere az összeomlás határára jutott. Ma ott tartunk, hogy a „bezzeg” Szlovákia más országoktól kér segítséget, és hál’ Istennek kap is, például a mindenben és mindig pocsékul és kritikán alul teljesítő Magyarországtól.

Aztán, mikor túlestünk az ideiglenesen hazánkban állomásozó hadsereg tesztmániáján, jött a vakcinahisztéria.

Az összes hülye politikusuk meg még annál is hülyébb újságírójuk elvégzett egy kétnapos tanfolyamot, és mindegyik Nobel-díjas virológussá vált. (Ezek amúgy 48 óra alatt mindenre ki tudják képezni magukat, és attól kezdve megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásokat tesznek. Ezeknél már csak a Facebook-kommentelőik nagyobb zsenik, azok a lyukacsos, enyhén pörköltszaftos atlétáikban simán helyre tesznek bárkit, orvost, professzort, kutatót, egyetemi tanárt, azok tényleg mindent tudnak vírusról és vakcináról, csak a „lesz-t” írják két esszel, de hát mindenre nekik sem lehet idejük.)

Szóval jöttek az ideiglenesen itt-tartózkodók, és kinyilatkoztatták, hogy az orosz meg a kínai vakcina nem jó, ártalmas, veszélyes, meg különben is, az az Orbán üzleti érdeke, mi egyéb. És Szlovákia ismét előlépett „bezzegországgá”, hiszen a „szlovákok bezzeg nem vásárolnak orosz vakcinát”, mert a szlovákok európaiak és demokraták, nem mucsaiak és diktátorok, mint mi.

Mai hír: Szlovákia kétmillió adag Szputnyik-vakcinát vásárolt, az első néhány százezer már meg is érkezett a kassai katonai reptérre. Na most a Szputnyik az az orosz vakcina.

És ettől teljesen elhatalmasodott rajtam a bizonytalanság. Mármint ami az ellenzék és a sajtója elme- és idegállapotát illeti. Szóval nem tudom eldönteni, hogy ezek pusztán idióták vagy gazemberek, esetleg a kettő kombinációja.

Olyan bizonytalan vagyok, mint a viccbéli féltékeny férj.

A viccbéli féltékeny férj egy délután váratlanul hazamegy, hogy ellenőrizze a feleségét. Benyit a hálószobába, de zárva van. Benéz a kulcslyukon, és a következő kép tárul a szeme elé: odabent a felesége egy idegen férfi társaságában pezsgőzik. Nevetgélnek. Majd az asszony vetkőzni kezd. Leveszi magáról a ruháját, kilép a cipőjéből, majd a melltartójától is megszabadul, de azt felakasztja a kilincsre. Ettől kezdve a féltékeny férj nem lát semmit. Kiegyenesedik, és inkább csak magának dörmögi, mérgesen, szomorúan: – Istenem, csak ne lenne ez az átkozott bizonytalanság…

Igen. pontosan ez a bizonytalanság gyötör engem is az ellenzék és a sajtója elme- és idegállapotát illetően. Még szerencse, hogy közben a szlovákok is beoltják magukat, mindennel, ami rendelkezésre áll. Például Szputnyikkal.

Tudják: az az orosz vakcina…

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (254) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Történelem (14) Politika (1578) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Tereb (140) Vetítő (37) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Gazdaság (657) Mondom a magamét (5217) Jobbegyenes (2002) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>