Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Bayer Zsolt: És akkor most figyeljünk a taktikára!

Bayer Zsolt: És akkor most figyeljünk a taktikára!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz.

A honfoglaló, kalandozó magyarok harcmodora ellen egyszerűen nem talált ellenszert a sokkal erősebb, ám lassúbb és tohonyább nyugat. Regino prümi apát írta meg hitelesen, a szemtanú dokumentarista pontosságával e harcmodor lényegét: „Előre száguldó vagy meghátráló lovakon harcolnak, gyakran színlelnek futást is. (…) Többnyire a heves viadal közepén otthagyják az ütközetet, és kevéssel utóbb a futásból visszafordulnak a csatába, és amikor azt hinnéd, hogy már győztél, éppen akkor jutsz halálos veszedelembe.”

Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe.

Nézzük a legfrissebb közvélemény-kutatást!

 

Vitézy Dávid a legnépszerűbb a három jelölt közül, a számok tükrében ez így fest: „A kutatási adatok tanúsága szerint a politikai szempontból aktív fővárosi megkérdezettek hasonló arányban formáltak negatív véleményt Karácsony Gergelyről (53 százalék) és Szentkirályi Alexandráról (55 százalék). Ezzel szemben a válaszadók 44 százaléka pozitívan nyilatkozott a regnáló főpolgármesterről, míg Szentkirályi Alexandra esetében ez az arány 38 százalék. Vitézy Dávid az egyetlen főpolgármester-jelölt, akiről több fővárosi vélekedik pozitívan (58 százalék), mint negatívan (32 százalék).”

 De nézzük tovább: „A felmérés több dimenzióban vizsgálta a főpolgármester-preferenciákat. Amennyiben valamennyi nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt megmérettetné magát a vasárnapi voksoláson, a megkérdezettek negyven százaléka továbbra is Karácsony Gergelyt látná szívesen a főváros élén, akit Vitézy Dávid (28 százalék) és Szentkirályi Alexandra (27 százalék) követ. A Mi Hazánk jelöltjét, Grundtner Andrást a budapestiek két százaléka látná szívesen főpolgármesterként. A válaszmegtagadók aránya három százalék.”

 S a legfontosabb, a lényeg: „Abban az esetben, ha Szentkirályi Alexandra nem szerepelne az indulók között, Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékának, míg Karácsony Gergely a megkérdezettek 42 százalékának támogatására számíthatna a most vasárnap esedékes főpolgármester-választáson. Ebben a dimenzióban Grundtner András támogatottsága négy százalék, a válaszmegtagadók hányada hat százalék.”

Mindezek ismeretében a jó taktika, a megfelelő harcmodor az ősi magyar harcmodor, a sztyeppei harcmodor. Színlelj meghátrálást, és csald csapdába!

A képlet végtelenül egyszerű minden Fidesz–KDNP szavazó számára: amennyiben vasárnap ott lenne a szavazólapon Vitézy mellett Szentkirályi is, Karácsony maradna a főpolgármester, és folytatódna minden tovább, folytatódna a semmi, a hazudozás, a másra mutogatás, egy Gyurcsány-bábu regnálása idült, hülye vigyorgás közepette. Ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és össze tud adódni ez a két választói tábor, akkor Karácsony vasárnap este ugyanazzal a hülye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik. S az övéi úgy fogják hátra hagyni, mint a félkegyelmű Heribaldot a többiek Sankt Gallen kolostorában.

Ezt szeretnénk? Ezt akarjuk?

Ezt.

Akaratunkat pedig mindössze két iksszel érvényre is juttathatjuk vasárnap.

Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz.

S aztán egy iksz a Szentkirályi Alexandra vezette fővárosi Fidesz-listára – biztosítsuk a fővárosi közgyűlésben a többségünket.

Ennyi.

 

Ez annyira egyszerű, annyira világos, hogy még Karácsony is meg tudná csinálni, ha meg tudna csinálni bármit is, s ha odaát, a túloldalon lenne fogalmuk taktikáról, a kalandozó magyarok harcmodoráról, a sztyeppei harcmodorról.

 Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán leszögezte, számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, ezért utat adva a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatja a kampányt. 

Egyben arra kéri minden támogatóját, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz–KDNP-listára szavazzon!

Erről van szó, kedves barátaim. S mindenki képzelje maga elé Gyurcsány és Karácsony képét, ahogy kiállnak vasárnap este a kamerák elé, és bejelentik vereségüket. Higgyétek el, lesz annyira jó, mint Márki-Zay képe 2022-ben, azon az éjszakán, mikor elindult haza, hogy „megcsóklássza a gyerekeit”.

Ideje, hogy Karácsony is „megcsóklássza”.

De ehhez el kell mennünk, ott kell lennünk, és le kell adnunk a voksot a fent leírtak szerint.

Az ősi, a magyar, a sztyeppei harcmodor szerint. Most ennek van itt az ideje.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Jobbegyenes (2815) Szépségápolás (15) Heti lámpás (319) Nagyvilág (1310) Gazdaság (711) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Mondom a magamét (7657) Politika (1582) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Sport (729) Tereb (146) Tv fotel (65) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>