Ma 2021 január 22. Vince, Artúr napja van. Holnap Zelma, Rajmund napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Elmebetegek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Alább a New York Times szerkesztőségi cikke, a 444 által ájult tisztelettel, szinte suttogó áhitattal szemlézve és felvezetve:

„A New York Times szerkesztőségi állásfoglalásban ír arról, hogy Orbánék olyan ellenségeskedést kelthetnek, ami 100 éve világháborúhoz vezetett.

A véleményrovatban megjelent cikket az Editorial Board jegyzi. Ezt a testületet a New York Times 16 újságírója alkotja, és ő feladatuk, hogy megalkossák a szerkesztőség véleményét tükröző véleménycikkeket. Hétfőn megjelent írásukban Orbán Viktor politikájával foglalkoztak.

A cikk előbb felidézi a múltheti magyar népszavazást, ami ugyan érvénytelen lett, de mégis aggasztó jelenség, hogy a résztvevők 98 százaléka, 3,3 millió ember szavazott Orbán Viktor javaslatára, majd megemlítik, hogy a kormány 36 millió dollárt (!) költött el és jelentős politikai tőkét tett kockára a népszavazással.

A NY Times szerkesztőségi cikke sem vitatkozna azzal, hogy az Európai Unió és Európa jelenleg egy válsággal néz szembe: a kontinensen terrortámadások voltak, folyamatosan érkeznek a menekültek, miközben az EU-ban magas a munkanélküliség. Ennek eredményeként sok európai vesztette el hitét a kormányzati intézményekben és fordult populista mozgalmakhoz vagy az Orbánhoz hasonló nacionalista vezetőkhöz, akik azt ígérik, hogy megvédik a munkahelyeket, az életmódot és a biztonságot. Azzal, hogy lezárják a nemzeti határokat és elutasítják az összeurópai megoldásokat.

Az európai vezetők pedig valóban tehetnének többet azért, hogy megoldják a problémákat és visszaadják az emberek hitét az EU-ban. De a cikk szerint Orbán megközelítése csak még messzebb tolja a közös megoldás lehetőségét.

A cikk később kitér arra is, hogy miközben Orbán kerítést épít, hogy távol tartsa a háború elől menekülő embereket, boldogan fogadja azokat a külföldieket, akik elég gazdagok ahhoz, hogy megfizessék az útjukat. És miközben sok ország, ahol 55 ezer betöltetlen álláshely van, szívesen látna menekülteket, a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter arról beszélt a Times-nak, hogy a kormány ezt a kérdést belülről szeretné megoldani.

A szerkesztőségi állásfoglalás azzal zárul, hogy miközben Orbán és támogatói elutasítják az Európai Unió kísérletét, hogy megoldják a menekültválságot, arról nem beszélnek, hogy elhagynák az EU-t. Mert ez évi több milliárd dollárnyi támogatás kiesését jelentené. Orbán ehelyett abban bízik, hogy inspirálhatja Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot, hogy utasítsák el közösen az EU kvótáját.

"Európa vezetői most vonakodnak attól, hogy megbüntessék Magyarországot. De egy ilyen lépésen komolyan el kell majd gondolkodni egy ponton. "

Orbán és a többi nacionalista, akik elutasítják a tolerancia és a szabad mozgás liberális értékeit a modern Európa szívében, azt kockáztatják, hogy olyan ellenségeskedést keltenek, melyek kevesebb mint egy évszázada világháborúhoz vezettek. - zárul a cikk.” (444) 

Világos ugye?

Ha a saját fiataljainak is munkát adni képtelen Európa egyes vezetői nem hajlandóak beletörődni az európai mainstream  önsorsrontó politikájába, és nem hajlandóak követni Soros György bölcs útmutatásait bevándorlás ügyben (mindenki befogadása, új adók kivetése, szociális juttatások megnyirbálása, és végső esetben új hitelek felvétele, hogy legyen miből „integrálni” az integrálódni nem akaró migránsokat), szóval akinek még nem ment el az esze, az „olyan ellenségeskedést kelt, amelyek száz éve háborúhoz vezettek”.

A New York Times idióták gyülekezete. Vagy csak fekete öves gazembereké. Csodálatos jövő elé nézünk…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Jobbegyenes (1950) Életmód (1) Egészség (50) Történelem (14) Politika (1571) Heti lámpás (249) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5052) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Gazdaság (656) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Sport (729) Irodalmi kávéház (503) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Vetítő (37) Kultúra (6) Tereb (140) Nagyvilág (1453) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>