Ma 2023 március 31. Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
99b26d15ce192effba0fc5d261b58e2d.jpg

Bayer Zsolt: Egy cikk meg az ikertesója

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Az amerikai hírszerzés vizsgálja, hogyan finanszíroz a Kreml európai pártokat.

James Clappert, az amerikai nemzeti hírszerzési igazgatóját az amerikai kongresszus utasította, hogy alaposan vizsgáltassa ki, az elmúlt évtizedben milyen titkos módon finanszírozott a Kreml európai pártokat. A jelentést pedig nyilvánosságra is hozhatják – ]]>írja a Telegraph]]>.

A felülvizsgálat azért indult, mert Washington aggódik azért, hogy Moszkva felett szándéka: kihasználni Európa megosztottságát aláásni a NATO-t ellehetetleníteni azokat a kezdeményezéseket, amik az orosz energiától való függést szeretnék mérsékelni blokkolni az amerikai rakétavédelmi programot visszavonni a gazdasági büntető szankciókat, amiket a Krím-félsziget annektálása után vezettek be Oroszország ellen.

Az amerikai lépés azután jött – ahogy azt vezető brit tisztségviselők a Telegraph-nak magyarázták –, hogy egyre nő a félelem, miszerint Európában egy új hidegháború bontakozott ki, és Oroszország sokkal szélesebb körben és mélyebben avatkoznak be a térségben, mint azt korábban gondolták.

Az „orosz befolyásszerzési tevékenységről” szóló jelentés szerint orosz műveletek folynak Franciaországban, Hollandiában, Magyarországon, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban is, utóbbit az orosz ügynökök a schengeni övezet belépőpontjának tartják.

Egyik tisztviselő sem akart megnevezni ]]>orosz érdekeket érvényesítő pártokat]]>, de a Telegraph szerint valószínűleg a magyar Jobbikról, a görög Arany Hajnalról, az olasz Északi Ligáról és a francia Nemzeti Frontról van szó, utóbbi 2014-ben 9 millió euró kölcsönt kapott egy orosz banktól. Oroszország a politikai befolyásszerzést közben kőkemény propagandával ]]>támogatja meg]]>.” (]]>Telegraph]]>]]>444.hu]]>

)

Van ennek a hírnek egy ikertesója is, íme:

Az orosz hírszerzés vizsgálja, hogyan finanszíroz Washington európai pártokat

Az Állami Duma utasította a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot, a Külső Hírszerző Szolgálatot valamint a Felderítő Főcsoportfőnökséget (GRU), hogy alaposan vizsgáltassa ki, az elmúlt évtizedben milyen titkos módon finanszírozott Washington európai pártokat. A jelentést pedig nyilvánosságra is hozhatják. A felülvizsgálat azért indult, mert Moszkva aggódik, hogy Washington feltett szándéka:

-Kihasználni Európa megosztottságát, s ezt kihasználva tovább gyengíteni Európát

-Aláásni Európa önálló védelmi potenciálját

-Ellehetetleníteni azokat a kezdeményezéseket, amelyek az amerikai valutától, az IMF-től és a nyers amerikai érdekektől való függést szeretnék mérsékelni

-Blokkolni az orosz rakétavédelmi programot

-Fenntartani a gazdasági büntető szankciókat, amelyeket Oroszország ellen vezettek be, a Krím-félsziget annektálásának ürügyével. (A Krím csak ürügy, hiszen Amerika elsőként ismerte el annak idején a koszovói népszavazást és támogatta Koszovó függetlenségét a Szerb tiltakozás ellenére, miközben a krími népszavazást színjátéknak minősítette. Az Oroszország elleni szankciók pedig súlyos gazdasági hátrányt okoznak Európának, miközben a szankciók bevezetése óta Amerika kereskedelmi mérlege Oroszországgal több, mint 20%-kal nőtt! Továbbá a szankciók is azt a célt szolgálják, hogy Európa minél hamarabb beleegyezzen az Amerikai-Európai Szabadkereskedelmi Egyezménybe, ami tragikus következményekkel járna Európára nézve.)

Az orosz lépés azután jött, hogy megnőtt a félelem egy új európai hidegháborútól, és Amerika sokkal szélesebb körben és nagyobb mélységben avatkozik be a térségben, mint azt korábban bárki is gondolta.

Az „amerikai befolyásszerzési tevékenységről” szóló jelentés szerint amerikai műveletek folynak egész Európában, a kontinens nyugati felén évtizedek óta, míg közép- és kelet-európában most erősödött fel az amerikaiak hírszerzési, titkosszolgálati és befolyásolási tevékenysége. Különösen igaz ez Lengyelországra, Magyarországra, Csehországra, Szlovákiára és Romániára. Lengyelországban az amerikai ügynökök különösen aktív tevékenységet folytatnak, ugyanis a 40 milliós Lengyelországot mindenképpen le akarják szakítani a V4-ek együttműködéséről. A magyarországi amerikai befolyásolási műveletek elsődleges célja pedig az, hogy a V4-ek együttműködését összekovácsoló, külön utas politikát folytató és mindenekelőtt Magyarország érdekeit érvényesítő magyar miniszterelnököt eltávolítsák a hatalomból.

Egyik orosz tisztviselő sem akart megnevezni amerikai érdekeket érvényesítő pártokat és politikusokat, de valószínű, hogy Junckerről, Merkelről, Schultzról, Verhofstadtról és Faymannról van szó.

Amerika a politikai befolyásszerzést kőkemény propagandával támogatja és erősíti.

(U.i.: Az eredeti cikk ikertestvérének ismertetésekor egyszersmind kijavítottuk  -legalább nagyjából- Herczeg Márk kolléga gyakorlatilag olvashatatlan dolgozatát, különös tekintettel a szám-személy egyeztetésekre. Szívesen!)

(Blogstar, Bádog, Bayer Zsolt)

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Tereb (142) Életmód (1) Gazdaság (676) Sport (729) Mozi világ (440) Heti lámpás (261) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Egészség (50) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (519) Történelem (15) Vetítő (30) Mondom a magamét (6709) Gasztronómia (539) Politika (1581) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2578) Kultúra (6) Nagyvilág (1306) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>