Ma 2021 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Disznósajt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A nép nem volt vevő a Gyurcsány-féle nyesedékre...

 

„Először is szögezzük le, a nép nem volt vevő a Gyurcsány-féle disznósajtra. Mert azt még frissen sem szereti mindenki, hiszen nyesedék, bőrke, miegyéb van csak benne, no de ez a Gyurcsány-féle összellenzéki disznósajt még állott is, romlott is, büdös is. Másodszor elevenítsük csak fel, mi is volt a sláger az összellenzék retro házibuliján! Az, hogy »a kétharmad a tét«, hogy »igazából 2022-ről szól ez a választás«, továbbá »most vizsgázik az összellenzéki összefogás«. Vizsgázott. A vizsga végén Jakab rátekeredett a felmosófára, és kinyújtotta a nyelvét. De ennél sokkal fontosabb, hogy ezek a tehetségtelen tökfilkók olyan magasra emelték a tétet, amely magasságból letagadhatatlan és eltitkolhatatlan a pofára esés. Mert vérzik az orr, kiesik a fog. És most ott állnak, összetört pofával, és megpróbálják megmagyarázni. Most már »amúgy is meg lett volna a Fidesz kétharmada«, továbbá »nem lehet messzemenő következtetéseket levonni 2022-re«, valamint »a vizsga remekül sikerült«.

Most ott állnak, összetört pofával, és hirtelen kiderül, hogy a Bíró »nem volt elég integratív jelölt«. Pedig 10-én, szombaton még az volt. 10-én, szombaton a piactéren még ott állt a tehetségtelenek, a gazemberek és tökfilkók gyűrűjében, és éppen »integrált«. Éppen eljátszották vele egy performanszon Ady disznófejű Nagyurát: »Sertés testét, az undokot, én / Simogattam. Ő remegett. / »Nézd meg, ki vagyok« (súgtam neki) / S meglékeltem a fejemet, / Agyamba nézett s nevetett.« Bizony ám! Belenéztek egymás agyába, s meg voltak elégedve. Amit ott találtak, találkozott lelkivilágukkal és értékítéletükkel. »Judapest, Judapest, de csodás!« – énekelte Karácsony G., a lángosképű Márki-Zay meg kontrázott hozzá. Jakab úgy nézett, mint mindig, ahogy ő egyáltalán nézni tud: mint Machbet, amikor a birnami erdő elindult Dunsinane dombjára. (Kunhalmit hagyjuk. Ő a hóna alatt szorongatta a hordozható ajtaját, de nem volt ideje nekirohanni.) De a legnagyobb kanállal most a Hadházy nevezetű gazember ehette a szégyent. Ő még a bukás estéjén leírta ezt: »Ha Bíró nyert volna, nemcsak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét. (Sic!) A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. […] Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.«

Vagyis Hadházy a hallgatásával bűnrészességet vállalt. De csodálkozik ezen valaki? S akkor végezetül még számoljunk be Fekete-Győr vesszőfutásáról, aki szavazatszámlálóként »őrizte a demokráciát«. És este darabról darabra megszámolhatta a semmibe vezető útjuk összes grádicsát. Az összellenzéki összefogás első nagy próbáján egy virtigli nácival próbálkozott. Nem sikerült. Kezdhetik keresgélni a volt munkásőrparancsnokokat. Hiszen olyan mindegy…”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Irodalmi kávéház (508) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1463) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2164) Gazdaság (662) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5732) Belföld (6) Történelem (14) Autómánia (61) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Sport (729) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Tereb (138) Politika (1578) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>