Ma 2023 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.
Bayer Zsolt: Delíriumszabadságot!

Bayer Zsolt: Delíriumszabadságot!

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Most muszáj megszólalnom.

Mondj nemet! Mármint a diszkriminációra. Igen, mivel jómagam soha nem bírtam elviselni a diszkriminációt, a kirekesztést, a kettős mércét, így most muszáj megszólalnom. Muszáj, mert a szemünk előtt zajlik az egyik leg­elviselhetetlenebb, legkegyetlenebb, legmegalázóbb hátrányos megkülönböztetés, és senki, de senki nem emeli fel a szavát ellene.

Arról van szó, hogy az ország tele van jóakaratú és rossz­­akaratú, derék és deréktelen, tehetséges és tehetségtelen, ártalmatlan és ártalmas alkoholistával, pszichopatával, kényszeressel, ilyen-olyan s amolyanféle beteglelkűvel, félhülyével, ennek igazolására elég belepillantani egy tetszőleges felületen megjelenő kommentekbe, hozzászólásokba, „véleményekbe”.

S miközben ez a helyzet, ez a senki által nem cáfolható, le nem tagadható tény, a baloldali és liberális sajtó mégis egyetlenegynek nyújt gyakorlatilag korlátlan felületet, megszólalási lehetőséget, egyetlenegynek kéri ki a véleményét, ennek az egynek világról alkotott elképzeléseit tartják fontosnak, relevánsnak, közlésre méltónak.

Soha, ismétlem, soha még meg nem kérdezték a zárt osztályok lakóit, mit gondolnak jövőről, múltról, a 2018-as választások lehetséges végkimeneteléről. Soha, de komolyan mondom, soha nem állhatott még kamera elé a nagyfai intézmény egyetlen frissen szabadult páciense sem, hogy vajon mi a véleménye demokráciáról és diktatúráról.

A hordágyakhoz bilincseltek, kocsmai verekedők, késelők, söröskorsókkal hajigálók még soha, egyetlenegyszer sem mondhatták el véleményüket ezekről a dolgokról és/vagy a miniszterelnökről.
Pedig nyilván nekik is lenne mondandójuk. Egy csodálatos, delíriumos éjszaka után sokuk szívesen megosztaná gondolatait, elképzeléseit a haza dolgairól, régi barátokról, ismerősökről, szomszédról, drága whiskyről vagy nagyon olcsó szeszekről meg arról, hogy ki a g…ci. Nekik mégis mindez elérhetetlen álom.

Egy, csak egy alkoholista honpolgár akad a honban, kinek minden delíriumos éjszaka után rendelkezésére áll a nyilvánosság egésze. Igen, tudjuk, ő gazdag. Nagyon gazdag.

Igen, tudjuk, neki saját médiája is van, annak képviselőit el is szokta hordani magával különös éjszakai, hajnali portyázásaira, amikor módosult tudatállapotba kerülvén, mint vahpekuté varázsló a füsttől, megjeleníti talányos, különös üzeneteit, amelyek éppen olyan nehezen megfejthetők, mint amikor Béla bá’ dühében kaksival felírja a retyi falára mindazt, ami lelke legmélyén lakozik, s mi egylényegű az üzenet hordozóanyagával.

Szóval lehet, amikor évezredek múltán kiássák majd a föld alól ennek a mi emberünknek valamely üzenetét, mint hajdan a rosette-i követ, nem lesz szükség egy ­Jean-Francois Champollion-ra, elég lesz áthívni egy jövőbeli Béla bá’-t a krimóból, ő azonnal rájön majd a lajosi jelek logikájára. De bennünket a most érdekel, a jelen, mert földhözragadtak vagyunk, és nem vagyunk képesek elszakadni az adott pillanat igazságtalanságaitól. Tehát: miért csak Lajos delíriumos gondolataival van tele a honi média még Lajostól független ballibsi fele?
Választ akarunk erre. Mert ez így nem mehet tovább.

Több dolgok vannak földön és égen, / Simicskio, mintsem bölcselmetek / Álmodni képes.

És testnedvből is több van, sokkal több. Éppen ezért nem engedhetjük, hogy csak, egyetlenegy honfitárs üzenhessen, ráadásul éppen a rosszakaratú, deréktelen, tehetségtelen és ártalmas fajtából.

Delíriumszabadságot a nyilvánosságban! Most, azonnal! Ne mondjam még egyszer, pupákok!

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Gazdaság (676) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6699) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Sport (729) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Életmód (1) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Vetítő (30) Történelem (15) Kultúra (6) Nagyvilág (1306) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (518) Jobbegyenes (2573) Autómánia (61) Heti lámpás (261)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>