Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
03d8cef23596b4de1a3410f9776f2471.jpg

Bayer Zsolt: Az MSZP titkára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az MSZP (aki már nem emlékszik: Magyar Szocialista Párt) európai parlamenti delegációja budapesti delegációtitkári állást hirdetett.

Az állás betöltéséhez szükséges szakmai elvárásokat bárki elolvashatja a párt honlapján (Mszp.hu). Szükségeltetik az állás elnyeréséhez felsőfokú végzettség, valamint ismerni kell az Európai Unió működését, a magyar alkotmányos rendszert. Szükséges továbbá felsőfokon beszélni angolul, s a francia/német nyelvismeret előny. Eddig, ugye, rendben is vagyunk. Igen ám, de mindezeken kívül a pályázónak válaszolnia kell néhány kérdésre, maximum fél oldal terjedelemben. A kérdések pedig annyira izgalmasak, hogy eredetiben idemásolom mindet, erősen figyeljenek!

1. Mit ér az ember, ha magyar?

2. Mit ér az ember, ha baloldali?

3. Közkeletű vélekedés szerint a zsidók túlreprezentáltak a magyarországi bankszektorban, üzleti életben. Mi erről a véleménye?

4. Mit tesz, ha közeli barátjáról megtudja, hogy súlyos drogfüggő, illetve alkoholista?

5. Mit tesz, ha közeli barátjáról kiderül, hogy homoszexuális?

6. A szomszéd lakásba/házba egy sokgyermekes cigánycsalád költözik. Mi az első reakciója?

Nos, adva van egy felsőfokú végzettségű, három nyelven perfekt beszélő, az EU-val és a magyar alkotmányos renddel tökéletesen tisztában lévő, lényeglátó és remekül elemző fiatal jelölt – ám a kérdésekből kiderül, hogy mindez nem elég. A jelöltnek mindezeken túl rajongania kell a cigányokért, s – hát Tabajdi Csaba a bíráló! – jól teszi, ha rajong a homokosokért is. Mert, ugye, az azért nyilvánvaló, hogy fent idézett kérdésekre egészen pontosan tudja, tudni fogja minden jelölt, hogy miképpen kell válaszolnia. Vagyis ha valaki feltétlenül el akarja nyerni ezt a nyilván nem rossz MSZP-s hivatalt, annak idejekorán, mintegy előfeltételként meg kell tanulnia hazudni. Mert aki amúgy megfelel, de mondjuk ha cigány család költözne a szomszédjába, akkor sírógörcsöt kapna - nos, ha nevezett személy beírná, hogy sírógörcsöt kapna, nem kapná meg az állást. Ha pedig esetleg – micsoda rémületes perspektíva! – nem barátkozna szívesen buzival, akkor esélye sem lehet, hogy titkár legyen az MSZP-nél, ha tíz nyelven beszél, akkor sem.

S tudják mit mondok? Ezzel sincsen semmi baj!

Így kerek a világ. Ez egy igazi hazug, farizeus, képmutató – tehát MSZP-s – kérdéshalmaz. Már évekkel ezelőtt napvilágot látott az a felmérés, amely feketén-fehéren kimutatta, hogy az MSZP-szavazók között van a legnagyobb arányban jelen a rasszizmus és a cigányellenesség - hogy mást ne is mondjak. Az MSZP pedig ezt a problémát úgy kezeli, hogy politikai ellenfeleit rasszistázza, álláshirdetéseiben pedig olyan kérdéseket válaszoltat meg leendő munkatársaival, amely kérdések ócskák, célzatosak, s még egy hülye is tudja, hogy amúgy mit KELL rájuk válaszolni. Vagyis: farizeusság, hamisság, ócskaság az egész.

Ráadásul értelme sincsen, éppen ezért.

S még inkább ráadásul: mi a ... köze van az MSZP-nek és Tabajdi Csabának ahhoz, hogy egy amúgy minden tekintetben megfelelő jelölt mit gondol és érez a buzikról? Miben különbözik ez a kérdőív attól, mintha a bőrszín után érdeklődnének? Semmiben... Mert a legszemélyesebb belügyeket firtatja ócska, szemét politikai célok szolgálatában.

Tudja, drága Tabajdi úr, attól még lehet valaki rendes ember, ha nem barátkozik homokosokkal. S önnek ehhez az égvilágon semmi köze sincsen.

Ön legfeljebb reménykedhet.

S azzal a jóleső érzéssel hajthatja álomra a fejét, hogy bárki is nyeri el ezt az állást, az vagy annak köszönheti sikerét, hogy remekül tud hazudni, vagy annak, hogy szereti a buzikat.

Már csak azt nem tudom, hogy jön ide Ady sora a legnagyobb magyar versből, az Ős Kajánból: Mit ér az ember, ha magyar?

Ennyit?
Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nézőpont (1) Kultúra (9) Egészség (50) Mondom a magamét (7713) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Életmód (1) Jobbegyenes (2825) Heti lámpás (322) Sport (729) Politika (1582) Tv fotel (65) Történelem (18) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>