Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
Bayer Zsolt: Az Európai Bizottság ismét üzent Magyarországnak

Bayer Zsolt: Az Európai Bizottság ismét üzent Magyarországnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Meddig tűrjük az EU aljas lépéseit?

Bayer Zsolt legfrissebb videójában arról beszélt, hogy szerinte Brüsszel túlment minden határon. Az Erasmus-programból való kizárás teljes képmutatás, hiszen az unió megint olyat vár el Magyarországtól, amelyet maga sem teljesít, hiszen tele van politikusokkal minden külföldi egyetem kuratóriuma. Meddig tűrjük az EU aljas lépéseit?

Az Európai Bizottság ismét üzent Magyarországnak. Eddig is volt okunk számtalan felháborodásra, de azt hiszem, hogy most túlmentek minden határon. 

Az új üzenet ugyanis arról szól, hogy az Európai Unió arra való hivatkozással, hogy a magyarországi egyetemek kuratóriumaiban aktív és volt politikusok is ülnek. Ezzel az indokkal megvonja az Erasmus-programra szánt pénzeket nevezett magyar egyetemektől. 

 

Ezzel pedig az Európai Bizottság nem mással, mint az egyetemi magyar ifjúsággal próbál meg kiszúrni. A helyzet a következő, tisztelt hölgyeim és uraim: Nyugat-Európában mindenhol szerte az egyetemeken tele vannak a kuratóriumok volt és aktív politikusokkal. És ugyanez igaz egyébként az Egyesült Királyságra és az Amerikai Egyesült Államokra is. A Bayer-show-ban csak Németországot, Ausztriát és Észtországot vettem górcső alá. Németországban 16, Ausztriában három, Észtországban pedig egy egyetem kuratóriumainak, szenátusainak, felügyelő bizottságainak, illetve tanácsadó testületeinek névsorából idézgettem azokat az aktív és volt politikusokat, tartományi, illetve volt szövetségi politikusokat, akik mind-mind ott ülnek ezeknek az egyetemeknek az ilyen-olyan testületeiben. A kettős mérce ma már nem kettős mérce. Ma már nem a lóláb lóg ki, hanem az egész oszlásnak indult döglött ló. És ráadásul az a helyzet, hogy ezek a politikusok, akik mondjuk a kuratóriumokban ülnek szerte a világon Nyugaton, ezeknek az égegyadta világon semmilyen beleszólása nincs az egyetemek működésébe, hiszen éppen azért ülnek ott, hogy politikai befolyásukat latba vetve minél több pénzt, minél több lehetőséget tudjanak kilobbizni az adott egyetem számára. És ugyanez a helyzet Magyarországon is. 

Ehhez képest, mondom még egyszer is, az Európai Bizottság el akarja venni az Erasmus-programra szánt pénzeket Magyarországtól, ezzel a vérlázító indokkal. 

Azt gondolom, hogy elérkeztünk a Rubiconhoz. Azt gondolom, hogy ez most már tényleg tűrhetetlen, és nagyon el kell gondolkodnia Magyarországnak, illetve a normálisan gondolkodó magyar polgároknak, meddig van még értelme ennek az egésznek. Meddig kell és meddig vagyunk mi kötelesek mindezt eltűrni? És egyáltalán létezhet-e olyan, hogy kizárólag Magyarországra vonatkozó, egyébként teljesen értelmetlen, aljas és becstelen, újabb és újabb előírásokat és szabályokat betartsunk? Szerintem már nincs.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2682) Szépségápolás (15) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Tereb (145) Autómánia (61) Belföld (10) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Történelem (16) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7100) Heti lámpás (276) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (34) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Életmód (1) Gazdaság (689) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>