Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Az elmúlt 20 év híre (lenne)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Osztrák napilap: Meg kell ismételni az államfőválasztást.

Az Österreich napilap belsős körökből úgy értesült, hogy az osztrák Alkotmánybíróság el fogja rendelni az elnökválasztás megismétlését. A testület a jövő héten tárgyalja az FPÖ beadványát, melyben megtámadták a választás eredményét. A jobboldali párt jelöltje csak hajszállal maradt le a Zöldek által támogatott Alexander van der Bellen mögött.

A jövő héten tárgyalja az osztrák Alkotmánybíróság az FPÖ beadványát, amelyben az elnökválasztás eredményét támadták meg. A jobboldali radikális párt jelöltje, Norbert Hofer az első kört megnyerte, ám a második körben végül hajszállal alulmaradt, így az elnökválasztást a Zöldek jelöltje, Alexander van der Bellen nyerte.

Az Österreich 24 belsős körökből származó értesülések alapján azt írja, hogy az Alkotmánybíróság kénytelen lesz megsemmisíteni az eredményt és új választást kiírni.

Az FPÖ ügyvédje 150 oldalas beadványban taglalja a választási szabálytalanságokat: a 117-ből 94 választási körzet érintett a párt szerint. Hét körzetben olyan személyek számoltak össze több mint 58 ezer szavazatot, akik erre nem is lettek volna jogosultak – állítja az FPÖ. Van der Bellen csak mintegy harmincezer szavazattal előzte meg Norbert Hofert, így már ennyi szavazat is lényeges lehet – teszi hozzá a portál.

Ha tényleg meg kell ismételni a választást, azt októberre írhatják ki.” (Mandiner) 

Mindjárt gyanús volt nekem az egész. Hogy a második fordulóra mégis a zöldek, és persze a levélszavazatokkal.

Ha ez igaz, ha így lesz, az világbotrány! Akkor kap egy vajszínű árnyalatot a híres és dicsőséges osztrák demokrácia, újabb lepel hull le a Nyugatról, és akkor majd megkérdezhetjük az összes bennünket kioktató, arrogáns, köcsög balos meg libsi osztrák faszkalapot, hogy akkor most mi is van?

Hajrá FPÖ, hajrá Hofer!

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Belföld (8) Mondom a magamét (6349) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Tereb (142) Egészség (50) Történelem (15) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2432) Politika (1581) Vetítő (30) Nagyvilág (1464) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Autómánia (61) Sport (729) Irodalmi kávéház (514) Titkok és talányok (12) Gazdaság (667)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>