Ma 2020 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
lead-cropped-0-1.jpg

Bayer Zsolt: Athéni szín

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Különösen Z. Kárpát Dánielt jó nézni, ahogy fogatlannak tűnő szájában forgatja, csócsálja, öblögeti a szavakat, és tekintete arról árulkodik: elhiszi, amit beszél.

 

Ez egyszersmind felmentés is lehetne. Nem gazember, csak ostoba. Akinek ez a menekülő útvonal, bátran élje tovább az életét az alacsony homlokúak között, és sokasodjon meg az ő utódaiban. Ilyennek is lenni kell.

És a többi? A többi más tészta. A többi minden valószínűség szerint pontosan tudja, hogy semmi sem igaz abból, amit beszél. És a nagy, közös hazugság egy platformra tereli őket, ott állnak, az igaztalanság, hamisság, ócskaság, alávalóság prédikátorai, a pillanat benyálazásának mesterei, hogy újfent összekenjenek önmagukkal mindent, és erős szag legyen.

Ezek hárman: MSZP, Jobbik, DK.

S hogy világos legyen: nincs közöttük kakukktojás, bármennyire is szeretné az egyik elhitetni, hogy de igen, ő az, ő a „rendszeren kívüli”. Nem. Egy klasszikust idézve újfent: „Lószart, mama!”

E három az egylényegűség maga. S most, mint kóbor kutyák, ha cupákot vetnek közéjük, kaffogva, vérbe borult szemmel hazudnak, és csak egyet hisznek mélységesen: hogy majd e hazugság közelebb segíti őket a hatalomhoz. Azt hazudják éppen, hogy Orbán aláírta a kvótát, vagyis becsapta a szavazókat, a saját szavazóit (is), s lám, mindjárt itt lesznek a migránsok sáncon, kerítésen belül, mindjárt megtelik velük az ország, mert Orbán nem különb a többinél, idehaza fenegyereket játszik, de Brüsszelben „lefekszik” Brüsszelnek, és így tovább, mint a Tragédiában, az Athéni színben:

„ELSŐ DEMAGÓG

Odább! ez a hely itten az enyém.

Veszélyben a hon, hogyha nem beszélek.

(A nép helyeslést üvölt.) (…)

ELSŐ DEMAGÓG

Te nem vagy bérenc, mert ki sem veszen meg.

Polgárok! fájva emelek szavat,

Mert a nemes szívnek fáj, a nagyot

Porig alázni; s egy nagy férfiút

Kell vonnom bírószéketek elé

A dísz-szekérről. (…)

ELSŐ DEMAGÓG

De bármint fáj szivem, mégis beszélek,

Mert téged, óh, dicső, fejdelmi nép,

Még hadvezérednél is többre nézlek.

ELSŐ DEMAGÓG

Halld hát a vádat, nép! nagy Miltiádész

Eladta a hont. (…)

ELSŐ DEMAGÓG

Ifjúságod virága van kezében,

Lemnoszt be bírta venni egy csapással,

S most veszteg áll Phárosznál. Megfizették.”

Éppen így zajlik most is. Hogy Orbán eladta a hont, és aláírta a kvótákat. S a „nép” egy része (olykor isten-, olykor ebadta!), mert fogalma sincs semmiről, lelkesen üvölt árulót együtt a falkával. Éva jól látta ezt:

„ÉVA

Átok reád, te közlelkű rideg nép,

A boldogságot durván illetéd,

S üde virága menten porba hullt.

Pedig nem ollyan édes a szabadság

Neked, amillyen fájdalmas nekem volt.”

De akkor lássuk a tényeket:

1.: Orbán Viktor aláírta az EU-csúcstalálkozó zárónyilatkozatát, amelyben az szerepel, hogy a következő két évben negyvenezer migránst áthelyeznek Olaszországból és Görögországból az unió más országaiba ÖNKÉNTES VÁLLALÁS ALAPJÁN. 2.: Ez egy sokkal korábbi határozat megismétlése. 3.: Ez – mivel önkéntességi alapon áll – semmiféle kötelezettséget nem jelent Magyarország számára. 4.: Az Európa Tanács irányelveket határoz meg, jogalkotási jogosítványa nincs, így határozatai amúgy sem köteleznek semmire. 5.: A kötelező kvótarendszer szóba sem került, arról a két hét múlva esedékes csúcson lehet majd vitatkozni – ha egyáltalán… 6.: Magyarország – az Orbán-kormány döntése nyomán! – az Európai Bírósághoz fordult, és megtámadta a kvótarendszert, Szlovákiával együtt. Ez visszavonhatatlan tény immár, ebből következően a kormány fogalmilag nem lehet „kvótapárti”, miképpen ezt a DK-s gazemberek közleménye tartalmazza. 7.: Magyarország kormánya a KÖTELEZŐ KVÓTARENDSZERT továbbra is elutasítja, és a V4-tagállamokkal együtt nem hajlandó elfogadni.

Ennyit az MSZP–Jobbik–DK-tengely „igazságairól”. S még ezt:

„MÁSODIK A NÉPBŐL

És itthon is oly álmos minden ember,

Tán senki sem kohol már terveket,

Mint hajdanán, miknek kivitelére

A felséges nép torka kellene.

Ma reggel óta járom e helyet,

S szavazatomra nem akad vevő.”

A szövetségbe forrt ellenzék ezeknek kegyeit keresi. És meg is fogja találni. Még jó, hogy ezekből soha nem lesz többség…

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Politika (1571) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (489) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (4637) Nagyvilág (1450) Heti lámpás (241) Kultúra (6) Belföld (5) Vetítő (37) Autómánia (61) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Gazdaság (652) Sport (729) Mozi világ (440) Tereb (140) Jobbegyenes (1793) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>