Ma 2022 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
58b3a103453db0cd10ea81b35667af56.jpg

Bayer Zsolt: Abu Graib

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Talán emlékeznek még az elborzasztó képsorokra, amelyek bejárták a világot. Amelyeken látható volt, amint a bagdadi központi börtönben, az Abu Graibban a meztelenre vetkőztetett foglyokra kutyákat szabadítanak, fajtalankodásra kényszerítik és ütik-verik, kínozzák a szerencsétlen embereket.

Teszik mindezt a világ állítólag legnagyszerűbb demokráciájának, az Amerikai Egyesült Államoknak az egyenruhába bújt vadállatai.

Sok-sok kérdés vetődött fel már akkor mindenkiben, aki többet gondol a világról, mint hamburger és kóla. Sok-sok kérdés, például a világ állítólag legnagyszerűbb demokráciájának morális állapotáról, lelkületéről.

S éppen ezekkel a kérdésekkel érkezünk meg most haza. A húszesztendős magyar demokráciába. Ahol nemzeti ünnepünkön elviszik a transzparenseket felmutató polgárokat, s elviszik azokat, akik csúnyákat kiabálnak a miniszterelnökről és a kormányáról. Most ez utóbbiakról lesz szó.Elvittek a rendőrök két fiatalembert, családapákat, majd a Gyorskocsi utcában meztelenre vetkőztették őket, megalázták őket, hét órán át fogva tartották őket, majd ötvenezer forintos bírság kirovása után elengedték őket. Ezek után azért felmerül néhány kérdés az emberben. S mert a valóság elborzasztó, így erről a valóságról kötelező elborzasztóan és őszintén beszélni. (Mondom ezt a sok stílbravúr farizeus gazember kedvéért…)

Tehát a kérdések:
Mondja Draskovics, mondja Gyurcsány, szeretnének maguk egy elhízott, ávós lelkű smasszer előtt álldogálni mezítelenül, és szeretnék a tökeiket emelgetni annak a baromnak? Nem? Akkor miért gondolják, hogy más szereti ezt?

Kérdezem továbbá a liberális meg baloldali értelmiséget: Ha egy cigánnyal történt volna mindez odabent, akkor már leüvöltötték volna a csillagokat az égről, igaz? Akkor most miért ez a szervilis, összekacsintó, szemét kussolás? Mondjuk te, régi ismerősöm, ott a Népszavánál, te Andrassew Iván, te hivatásos rettegő, te emelgetnéd a tökeidet egy szemét smasszernek, és elguggolgatnál neki a meztelen ülepeddel? Nem? Akkor most miért hallgatsz, mi?

Kérdezem még inkább azt a gyáva ávós barmot ott a Gyorskocsi utcában: ugyan miért nincs magában annyi tartás, hogy vállalva a pofáját kiáll a nyilvánosság elé, és elmondja, hogy ezt hogyan is képzelte? Vagy azt, hogy kitől kapta a parancsot erre?

Kérdezem Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitányt: komolyan gondolja, amit beszélt? Hogy ez a szokásos menet, és mindenkivel ez történik, akit bevisznek? Azért kérdezem, Tóth Gábor, mert ez hazugság. Ócska és pitiáner hazugság. Először is, szabálysértésnél miért is kell fogdába vinni az embert? De ha már fogdába viszik, akkor orvosi vizsgálat is kötelező. Volt orvosi vizsgálat, Tóth? Nem volt… Amúgy meg van előállító helyiség, igaz, Tóth? S ott nincs meztelenre vetkőztetés, hanem a ruházat átvizsgálása van, valamint jegyzőkönyv felvétele az értékekről.Végül még kérdezem az összes illetékestől: Ti tényleg azt hiszitek, hogy örökre tiétek a hatalom? Tényleg azt hiszitek, hogy mindent meg fogtok úszni? Hát nem. Rossz hírem van: ismerjük a neveket. A 2006. októberi gazemberség összes elkövetőjének és felelősének tudjuk a nevét, szakaszparancsnokig. És nem fogjátok megúszni. Sem ti, sem a politikai megrendelők – a legfőbb gazemberek. S mondanám, hogy akkor majd emelgethetitek a meztelen tökeiteket – de nem mondom, még akkor sem, ha megérdemelnétek. Nem mondom, mert belőlünk von haus aus hiányzik ez a mentalitás, ez a beteg lélek, ez a végtelen aljasság, ami tinektek sajátotok. De amit a törvény kimér, azt megkapjátok. Meztelen seggel guggolgatás nélkül. De lesz időtök gondolkodni legalább…

Eredeti forrás: Bayer Zsolt
Bayer Zsolt, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (15) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (516) Autómánia (61) Tereb (142) Egészség (50) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (669) Életmód (1) Mozaik (83) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6468) Kultúra (6) Nagyvilág (1304) Sport (729) Heti lámpás (260) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2485)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>