Ma 2022 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
fitch-ratings.jpg

Verejtékező Indexes újságírók - felminősítették hazánkat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az index gazdasági szakíróinak nagyon nehéz éjszakája lehetett.
Végre befektetési kategóriába sorolta péntek este a Fitch Ratings hitelminősítő intézet a magyar államkötvényeket. 
 
 
A balib portál korábban kaján mosollyal, kárörvendően tette közhírré, amikor a hitelminősítők még nem minősítették fel hazánkat, hogy bizony ismét bóvliban hagytak minket, azt sugallva, hogy a magyar gazdaságpolitika rossz és az Orbán-kormány reformjai nem működnek.
 
Íme két példa:
 
"Megerősítette Magyarország államadós-osztályzatait pénteken a Fitch Ratings, és még csak kilátást sem javítottak. Maradtunk tehát a BB+-ban, ami a befektetésre ajánlott kategória alatt, a bóvliban van. Ez azért lehangoló, mert az elemzők jelentős része arra számított, hogy a hitelminősítő végre javítani fogja Magyarország besorolását." Nem jött be, maradtunk bóvliban -  Index, 2014.06.06.
 
 
"Bár nagyon várta a kormány, nem jött a felminősítés a Moody's-tól. {...} Ez azt jelenti, hogy továbbra is maradunk bóvli-kategóriában, ahol 4,5 éve vagyunk."
Maradtunk bóvliban, hiába reménykedett a kormány - Index, 2016.03.05.
 
 
Most amikor végre megtörtént az a bizonyos felminősítés, amit annyira vártunk, az Index a következőképpen kommentálta az örömteli eseményt:
 
"Felminősített minket a Fitch, kikerültünk a bóvlikategóriából, és bekerültünk a leggyengébb befektetésre ajánlott csoportba. Ennek a neve a Fitchnál BBB, és Mexikó, Namíbia vagy Törökország büszkélkedhet még ilyen eredményekkel." 
Megvan a várt felminősítés, beértük Namíbiát - Index, 2016.05.21.
 
 
Ha nem minősítenek fel minket, akkor az szegénységi bizonyítvány a kormány gazdaságpolitikájáról, ha felminősítenek, akkor pedig az mindössze annyit ér, hogy beértük Namíbiát.
 
Nem irigylem az index gazdasági tollforgatóit, hiszen nem sokára újból nehéz pillanatokat kell átélniük, hiszen sorba fognak érkezni a többi hitelminősítő intézet eredményei is.
 
Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Belföld (8) Heti lámpás (260) Életmód (1) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Egészség (50) Kultúra (6) Nagyvilág (1304) Politika (1581) Mozaik (83) Tereb (142) Autómánia (61) Jobbegyenes (2483) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (516) Mondom a magamét (6463) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Gazdaság (669) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>