Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
Vágó István szégyenteljes húzása

Vágó István szégyenteljes húzása

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A kvízmester nagyon mélyre süllyedt.

Felhévizy minden november 4-én gyertyát gyújt a nemzeti gyásznapon. Emléket állítva a forradalom hőseinek. ]]>Ezen a napon]]> indított a szovjet hadsereg általános támadást Budapest, a nagyobb városok és a fontosabb katonai létesítmények ellen.

1956. november 4-én, vasárnap hajnali öt óra húsz perckor hangzott el Nagy Imre drámai hangú rádióbeszéde, amelyet többször megismételtek és valamennyi világnyelven beolvastak, idézzük fel egy pillanatra:

„Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar kormányt. Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével.”

Szívbemarkoló olvasni ezeket a szavakat ennyi év távlatából is.

A hírlapíró tehát idén is megemlékezett, gyertyát gyújtott, és csendben fejet hajtott az áldozatok előtt. De nem mindenki tett így. Vágó István, a Gyurcsány-párt prominense egész máshogy emlékezett meg erről a napról. Facebook-oldalára a következő képet posztolta az alábbi szöveggel:

„Járványhelyzetben Kádár hobbija azért biztonságosabb volt, lássuk be.”

Szégyen! Ez már nem humor, ez egy előre kitervelt aljasság!
A posztolás ideje nem véletlen: november 4-e. Gyurcsány hű táskahordozója nem bízott semmit a véletlenre, tudatosan gyalázta meg egy nemzet gyászát.

Hiszen 1956-ban Kádár János és párttársai ]]>önkezükkel támadtak]]> saját népükre. Nem tudjuk, pontosan hány embert végeztek ki a forradalomban való részvételért, de háromszáz körül lehet a számuk. Tízezrek kerültek börtönökbe és internálótáborokba, kétszázezren menekültek Nyugatra, és százezrek viseltek valamilyen joghátrányt az elkövetkező évtizedekben pusztán azért, mert ők vagy szüleik ki mertek állni szabadság mellett.

Tudjuk jól, hogy a Vágó-féléknek most Gyurcsány, egykor Kádár volt az istenük, de ez már több a soknál – mérgelődött magában Felhévizy, és csak egy Petőfi idézet tudta megnyugtatni:

„Az idő igaz, s eldönti, ami nem az…”

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (535) Történelem (17) Egészség (50) Jobbegyenes (2761) Vetítő (30) Tereb (146) Gazdaság (698) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Heti lámpás (305) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Belföld (10) Tv fotel (65) Politika (1582) Életmód (1) Mondom a magamét (7422) Sport (729) Kultúra (6) Nézőpont (1) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>