Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
acb2edc6bc585a9bf11959f486dbb101.jpg

Nyílt Levél Havas Henriknek! (Teljes változat)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Most sikerült megtekintenem Voks 2014 című műsorát, amelyben G. Fodor Gáborral a a Századvég stratégiai igazgatójával beszélgetett. Elképedve hallgattam a beszélgetés során elhangzott brutális torzításait, etikátlan megnyilvánulásait, pökhendi, nagyképű monológjait.

Tanár Úr!

2008-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem bölcsész karának kommunikáció-magyar szakán, ahol Ön is tanított, többek közt médiaismeretet és médiaetikát.

Nos, Ön kedves Tanár Úr, mind a két tárgyból elhasalt az interjú során. Nagyon sok baloldali ismerősöm van, akik szintén az Ön hamis, torz nézőpontjából tekintenek a világra és velük is az a legnagyobb probléma, mint Önnel, kedves Tanár Úr: lenéznek mindent és mindenkit. Igen még a sajátjaikat is.
Az alapállás az Önöknél, hogy mi jobboldali, nemzeti érzelmű, ha úgy tetszik polgári értékrendet képviselő emberek bunkók vagyunk, mert, mint ahogy Ön az interjúban állítja nem olvasunk Spirót és még Nietzsche nevét sem tudjuk kiejteni megfelelőképpen. Engedje meg kedves Tanár Úr, hogy egy rövid kis idézetet hozzak az emlegetett Nietzschétől, az Imígyen szóla Zaratusra című művéből, amely nagyon illik Önre és az Önnel egy oldalon álló barátaira is egyaránt, így hangzik:

És előttünk áll a mítoszát vesztett ember, aki minden múltak közepette múlttalanul és múltra éhesen, örökké kielégítetlenül kapar, hogy valami gyökeret leljen.

Az a véleményem, hogy ameddig ezt a felsőbbrendű, lenéző viselkedési formát nem rázzák le úgy magukról, mint a kutya vizet, addig mindig vereségre lesznek ítélve és nemcsak morálisan, hanem mérhetően is. Mint ahogy most is vereséget szenvedtek és láthatóan nem tudják ezt az újabb kudarcot megemészteni. Ameddig a kultúráról, irodalomról, filmművészetről, zenéről úgy gondolkodnak, hogy az csupán az Önök által kiválasztott, Önökhöz kapcsolódó értelmiségi holdudvar kizárólagos játszótere, addig mindig veszíteni fognak.

Teszik ezt úgy, farizeus módon, hogy közben bohóckódni, nevetgélni, böfögni járnak be rendszresen a kereskedelmi csatornák irtózatosan alacsony színvonalú tömegműsoraiba.

Tanár Úr, komolyan ennyire szüksége van a pénzre? Ön szerint hiteles ember az, aki egyik nap a TV2-ben nevetgél Lakatos Márk és Kasza Tibi homoszexuális, alpári viccein, másik nap pedig kioktatja Spíró Györgyből és kultúrából a Századvég stratégiai igazgatóját?

Engedje meg végezetül Tanár Úr, hogy egy kis részletét az egyik könyvespolcomnak megosszam Önnel és elv barátaival. Mert a könyvespolc az a hely, ahol a könyvek vidáman megférnek egymás mellett, még akkor is, ha történetesen a szerzőik más-más világnézetűek.

Köszönöm, hogy meghallgatott.

Csépányi Balázs a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1306) Mondom a magamét (6850) Szépségápolás (15) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (681) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2624) Vetítő (30) Történelem (15) Flag gondolja (33) Heti lámpás (264) Irodalmi kávéház (521) Belföld (9) Tv fotel (65) Sport (729) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>