Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
72d19e7d27fc7d54b6efbbc7ebcf28ce.jpg

Nem, nem, soha!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A szörnyű és igazságtalan trianoni békediktátum 91. évfordulóján, végre volt okunk egy kicsit örülni is, hiszen végre ez a nap nem csak a gyászra emlékeztet minket, mert ez a nap immár a Nemzeti Összetartozás napja is.

A magyar nemzetet sokszor, sokan próbálták leigázni, elpusztítani, megszállni, ideig óráig sikerült is ellenségeinknek viharos történelmünk során. De mindig újra és újra főnixmadárként újraéledtünk és még mindig itt vagyunk, nem sikerült eltüntetni minket a Kárpát-medencéből. Amikor tavaly az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely június 4.-ét a Nemzeti Összetartozás napjává nyilvánította, összeszorult a szivem és nagyon boldog voltam. Végre van cél, van elhatározás arra, hogy megmentsük, összetartsuk és gyarapítsuk nemzetünket. Rokon nélküli nemzetként élünk Európában, nincs akivel a vér, a származás összekötne minket, ezért csak és kizárólag magunkra számíthatunk. A több évtizedes kommunista diktatúra sajnos sok nemzettársunk fejét kimosta, sőt kilúgozta.

A magyarságtudatot, mint olyat teljes mértékben kiírtotta az ez idő alatt felnőtt generációkból. Azok a családok voltak ebből a szempontból jobb helyzetben, ahol éltek a dédnagyszülők, nagyszülők, akik a hivatalos álláspontokkal, tananyagokkal szemben elmondták, továbbadták a dédunokáiknak, unkokáiknak azt, hogy valójában mi is történt hazánkkal 1920. június 4.-én. Ezért is fontos a Nemzeti Összetartozás napja. Végre az iskolákban beszélni kell arról, hogy volt egyszer, nem is olyan régen egy Történelmi Magyarország, a Nagy-Magyarország, amit idegen hatalmak, egy gyomorforgató, igazságtalan békediktátummal szétveretek, keresztre feszítettek. Nagyon sok múlik az oktatáspolitikán, hiszen a gyerekek, a legfogékonyabbak a világ dolgaira, szivják magukba az információkat, inpulzusokat.

Alulról építkezve lehet csak elkezdeni, hiszen biztos fundamentumok nélkül össze fog omlani amit felépítünk. A történelmi felelőség a miénk.

A magyar állampolgárság megadása határon túli magyar testvéreinknek szimbólikus döntés ugyan, de sok-sok évtizedes, majdhogynem végzetes mulasztást követtünk el azzal, hogy eddig húztuk ennek a fontos döntésnek a meghozatalát. Június 4.-én az RTL Klub tehetségkutatójának, a Csillag születiknek a döntőjét a kézdivásárhelyi László Attila nyerte meg. A 15 éves srác a zavarban lévő, izgatottan toporgó műsorvezetők között, arra a kérdésre, hogy hogy érzi magát a döntőben, azt válaszolta, hogy nagyon boldog különösen azért, mert pont ezen a napon, amikor hazánkat szétdarabolták itt lehet erdélyiként a televízióban. Persze gyorsan továbbléptek az eseten a szerkesztők, de azért hatlmas dolog volt ezt hallani. Egy költői kérdés azért idekívánkozik ennek a történetnek a kapcsán.

Vajon hány magyarországi 15 évesnek van fogalma egyáltalán arról, hogy mi is történt 1920. június 4.én? ...

Ezen kell változtatni és hiszem, hogy jó úton haladunk, jó úton indultunk el. A Nemzeti Összetartozás napja és az állampolgárság visszaadása a határon túliaknak csak az első, de nagyon fontos lépések ezen az úton.

Ennek az összetartozásnak már nagyon régóta a legjobb, leghitelesebb példája a Csíksomlyói Pünkösdi Zarándoklat és Búcsú, amely napjainkra az összmagyarság ünnepévé vált, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül.

Csíksomlyói zarándoklat - Pünkösdi Búcsú – Ünnepi Program

Június 11.-Pünkösd Szombatja, a búcsús zarándoklat napja

• Szentmisék rendje: reggel 6 - 7 és 8 órakor a kegytemplomban.
• Az ünnepi búcsús szentmise kint a Kissomlyó - és a Nagysomlyó - hegy közötti térségen, a szabadtéri oltáron lesz megtartva.

Célja a Boldogságos Szűz Mária tisztelete és önként vállalt vezeklés. Az imádságban, a közös szentmiseáldozatban való részvételben, szentgyónásban, szentáldozásban megtisztul a lélek.

A Pünkösd Szombati Zarándoklat Programja:

• Reggel 8 órától, a keresztalják, - érkezési sorrendben, - meghajtják zászlóikat a kegytemplom előtt, a Szűzanya és temploma iránti tiszteletből.
• Ezután fölvonulnak a nyeregbe, a Kissomlyó- és Nagysomlyó-hegy közötti térségre.
• Ott gyülekeznek, várakoznak, imádkozva és énekelve készülnek az ünnepi szentmisére, amely déli 12.30 órakor kezdődik.
• Ebben az ünnepi istentiszteletben együtt imádkozik és énekel az egész keresztény közösség a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére.
• Az ünnepség befejeztével a búcsús nép levonul a Hegyről.
• A keresztalják indulnak haza, vagy a szálláshelyükre.
• Este 7 órakor szentmise lesz a kegytemplomban.

Június 12. - Pünkösd Vasárnapja:

• Szentmisék rendje: reggel 6-7-8 órakor.
• Az ünnepi szentmise 1030 perckor, valamint este 7 órakor.
• Május 12-án, Pünkösd másodnapján is ünnepi sorrendben lesznek a szentmisék, 8 - 1030 és este 7 órakor.

Kapcsolódó honlap: ]]>http://www.csiksomlyo.ro]]>  

A Csíksomlyói Búcsú a lelki megtisztulás Ünnepe és a Magyar Nemzet összeretozásának a jelképe!

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Kultúra (6) Tereb (138) Történelem (14) Vetítő (30) Mondom a magamét (5363) Életmód (1) Jobbegyenes (2046) Egészség (50) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Mozaik (83) Autómánia (61) Belföld (6) Flag gondolja (33) Gazdaság (657) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (504) Nagyvilág (1456) Mozi világ (440) Sport (729) Politika (1578) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>