Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
9d1d03ff3071d58949d639611bc25ac6.jpg

Négyezer forint

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt tanultam az iskolában, hogy bármilyen erős indulat, harag dúl is bennem, amikor a papír, illetve klaviatúra fölé hajolok akkor nem szabad, hogy ezek a túlfűtött érzelmek vezessék a kezemet, tollamat. Vannak azonban az ember életében olyan események, ahol nagyon nehéz az érzelmeket, indulatokat kizárni, főként ha az adott téma a személyemet érinti.

Nos szombaton egy ilyen eset történt velem. Délután csörgött a telefonom, az idén hetvenhárom éves Édesanyám telefonált és remegő hangon közölte velem, hogy kizsebelték. Nagyon ideges lettem, de ezt nem mutattam neki, hiszen őt próbáltam meg nyugtatni. Elmeséltettem vele az egész esetet. Nagyon tanulságos azt gondolom mindannyiunk számára.

A vásárlásból hazafelé tartott, szokás szerint felpakolva, két táskával. Amikor hazaért és lettette a táskákat, hogy kinyissa a kaput,  hirtelen odalépett mellé egy, az elmondása szerint nagyon jól öltözött, ékszerekkel vastagon kicsininosított roma származású nő és felajánlotta a segítségét, mondván, hogy ő is ebbe a házba jött és szívesen felviszi a nehéz táskát. Meg is kérdezte hanyadik emeletre vigye fel, de már meg is fogta a táskát és elindult vele felfelé. Édesanyám mondta neki, hogy az első emeletre legyen kedves vinni. De mire szegény lassacskán felért, bőven volt ideje a nőnek kivenni a pénztárcájából a benne maradt négyezer forintot. Majd sietve távozott. Édesanyám csak akkor vette észre, hogy hiányzik a pénztárcájából a pénz, amikor már kipakolt otthon.

Nincs cigánybűnözés, harsogja a magyar baloldal, az emberjogi szervezetek, alapítványok hathatós támogatásával. Gyurcsány megjelenik a romagyilkossági ügy tárgyalásán, demonstrálva ezzel, hogy félti az országot az egyre erősödő rasszizmustól.

Ez egy annyira álságos és gyomorfordító duma, mindent a rasszizmusra, cigányellenességre hegyeznek ki. Nem a bőrszin a baj, nem a származás a probléma ezt fogják már fel ezek a fogadatlan prókátorok! A viselkedés minősít egy ember legyen az magyar, roma, német, francia, vagy afgán.

De sajnos azt tapasztaljuk, hogy a roma népcsoport körében nagyságrendekkel nagyobb a bűnözők, bűnelkövetők aránya, mint páldául a magyarok között, ha hazánkat vizsgáljuk. Ezért alakult ki az emberekben az a valóban meglévő előítélet a romákkal kapcsolatban. Amikor ilyen és ehhez hasonló esetek százai történnek az országban ez nem fog megváltozni, sőt egyre erősödni fog.

Ezért én azon a véleményen vagyok, hogy lehet bevezetni, elindítani lyen-olyan roma felzárkóztatási programot, ha ők maguk a romák nem akarnak megváltozni és a törvényeket, alapvető emberi normákat betartva élni közöttünk, akkor az egésznek semmi értelme nincs.

Azt a szót, hogy megélhetési bűnözés azt el kell felejteni. Édesanyám esetében egy jól öltözött, felékszerezett roma volt az elkövető. A megélhetésért loptam - erre a legkönnyebb mindent ráfogni.

A bűncselekmény az bűncselekmény. Nekem miért nem jut eszembe idős néniket kizsebelni, megtámadni?

A tisztességes romáknak is fel kellene lépni, hiszen az emberek általánosítanak és így a rendes embereket is megbélyegzik.

Ilyen világot élünk, elszomorító történet ez - 2011 Maygarország!

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (698) Vetítő (30) Politika (1582) Életmód (1) Irodalmi kávéház (535) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Kultúra (6) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7425) Egészség (50) Történelem (17) Belföld (10) Szépségápolás (15) Heti lámpás (306) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2763)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>