Ma 2024 június 22. Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.
0cb96b5501ad038737883a0f28c3ff74.jpg

Huhogók, avagy a csőcselék lázadása 6.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Emlékeznek a 2002-es kampány werberi húzásaira? A Kende könyvre, a kötéllel a nyakukban pózoló szocikra, a 23 millió románt maguk elé pajzsként állító baloldali mételyre? Nos, nincs új a nap alatt, 2013-ban sem. Itt az új Ron Werber féle durranás: MSZP kampányfilm.

Az az igazság, hogy azért nem szerettem volna ezzel a borzasztóan gyenge és természetesen hazug szeméttel foglalkozni, mert nem szerettem volna még ezen a fórumon sem propagálni a szocik gyomorforgató próbálkozásait. De mivel az RTL Klub-tól kezdve, Puskás Öcsi özvegyén keresztül, Bartók és Kossuth leszármazottjai egyaránt tiltakoznak, mert méltatlannak és felháborítónak tartják, hogy a kommunista rezsim jogutódjaként működő MSZP, a politikai ellenfelének a lejáratására használja fel rokonaik, felmenőik arcképét, vagy pedig egyszerűen csak nem nézik jó szemmel, hogy lopott filmkockákkal tűzdelik teli a kampányfilmjüket. Így már én is késztetést éreztem arra, hogy néhány irgalmatlan állatságra, kamu és igaztalan állításra felhívjam a figyelmet.

 

Az alaphangulata a videónak szándékosan nyomasztó, de a casting nem sikerült valami fényesen. Hiszen akarva sem találhattak volna a videó szereplőinél ellenszenvesebb, visszataszítóbb alakokat. Már csak a látványuktól ökölbe szorul minden jobb érzésű ember ökle.  Például egy drogos kinézetű, nyálasszájú, orr pirszinggel  feltuningolt szőke liba a következőket mondja:

„Álmaim Magyarországán nem Orbán Viktor a Miniszterelnök!” – Felvetődik a kérdés joggal, akkor kit szeretnél kedves?

Mesterházyt, Bajnait, netán Gyurcsányt? Erre azonban nem kapunk választ, hiszen megoldást nem kínál és nem is kínált soha a Werber -féle kommunikáció.

A tartalmát tekintve az, hogy fércmű nem fejezi ki hűen, hogy mennyre szánalmas és együgyű az egész kampányfilm. Pusztán Orbán Viktor és a Fidesz lejáratásáról szól az egész. Werber ismét visszanyúlt a 2002-es, akkor sikerre vitt kampánytémákhoz. Alternatívát nem mutat, nem nyújt megoldást, csak fröcsög, sárral dobál és hazudik, hazudik és hazudik.

Néhány jól bevált klisé:

-          - miért kell a focit támogatni, miért kellenek stadionok – (párhuzam a Kende könyvvel.)

-         -  Orbán ingyen tanulhatott, ingyen kapott diplomát, míg a most csak a gazdagok tanulhatnak.

-        -   Elszegényedett az ország, nincs gyermekvállalás, mert a kormány ilyen szemét és igazságtalan.

-         -  Fekete és Kerényi mondja meg, hogy mi a magyar kultúra.

-          - Magyarország egy retrográd, antidemokratikus képződmény (sic!)

-          - Orbán mindet erőszakkal akar megoldani, csak csata van és nem párbeszéd.

A baloldal mindig azt mondta, - a merjünk nagyot álmodni gondolat helyett, - hogy tanuljunk meg kicsinek lenni! Kedves barátaim ez a két oldal ideológiájának jól kitapintható különbsége.

Lehet választani.

A filmen végig Jobbik tüntetések képei vannak bevágva Orbán beszédek alá, álarcos zsidózó tüntetőket ábrázoló felvételeken „úztatják”át Orbán arcképét.  Igaz ez a torzítás és ferdítés nem idegen a baloldaltól. Nem először használtak hamis felvételeket egy más esemény alá keverve. (lásd. Bánó- féle - Esti Egyenleg botrány.) Az értékek és ideológia nélküli tagadás, a sumákság, a hazugság és a lopás, ezek a legfőbb ismérvei a bal-liberális oldalnak.

Tárgyi tévedések egész sora lelhető fel a videóban, de a legnagyobb baklövésnek a születések számának a csökkenésével való példálózást tartom, hiszen pont most jött ki a legfrissebb adat a születések számának a növekedéséről. A tények tehát nem helyeztek béklyót most sem a werberi hazugság-gépezetre, arcátlanul hamisítják továbbra is a valóságot.

Engedjék meg, hogy kiemeljem a kedvenc snittemet a filmből. Egy nagyon okos és tudálékos narrátor ecseteli, hogy mi minden csökkent Magyarországon Orbán regnálása alatt, természetesen tények, adatok nélkül és közben bemutatnak egy diagramot, amely egy lefelé haladó görbét mutat, mindenfajta adat nélkül. Egy diagram adatok nélkül! Emberek! Ez olyan, mintha horgászni akarnánk horgászbot nélkül.

Nevetséges. Ennyire hülyének nézik a magyar embereket, a szavazókat a szocik. Itt az alkalom a csőcselék újabb, immáron sokadik lázadására.

Kedves Csőcselék! Íme, a Ron Werber féle frissen elkészült gőzölgő moslék rövid keresztmetszete, lehet bátran fogyasztani. Csak nehogy megfeküdje a meleg sörön és hideg virslin edzett nyomrotokat!

A sorozat korábbi részei:

]]>Huhogók avagy a csőcselék lázadása  1.]]>
]]>Huhogók avagy a csőcselék lázadása  2.]]>
]]>Huhogók avagy a csőcselék lázadása  3.]]>
]]>Huhogók avagy a csőcselék lázadása  4.]]>
]]>Huhogók avagy a csőcselék lázadása  5.]]>

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Autómánia (61) Tereb (146) Belföld (11) Sport (729) Életmód (1) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Történelem (18) Vetítő (30) Mondom a magamét (7664) Heti lámpás (319) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2817) Egészség (50) Politika (1582) Tv fotel (65) Gazdaság (711) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>