Ma 2020 november 29. Taksony napja van. Holnap András, Andor napja lesz.
Tüttő Kata szégyenteljes dolgot tett

Tüttő Kata szégyenteljes dolgot tett

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)
Előkerült a szocik nagyasszonya!

Kaptunk egy hivatalos papírt, hogy ők továbbra is szeretnének tűzijáték bombákat telepíteni a Lánchídra. Interjú.

Ebben közrejátszhat, hogy a Lánchíd állagát a kormány köteles megőrizni annak világörökségi mivolta miatt?
Valóban így van. A Lánchíd a világörökség része, és fel is kell újítani. Ez nem kérdés. Mi nem passzolgatni akarjuk a feladatot – mi partnerséget keresünk, mert ez mégiscsak közös ügyünk. Ez a partnerség viszont egyelőre nem nagyon áll fenn.

A minap kiírta a Facebookra, hogy a kormány továbbra is tervez a híddal a tűzijáték kapcsán, pedig a Fővárosi Önkormányzat kijelentette, hogy ehhez nem járul hozzá.
Kaptunk egy hivatalos papírt, hogy ők továbbra is szeretnének tűzijáték bombákat telepíteni a Lánchídra. Erre hivatalosan fogunk válaszolni, és nemleges lesz a válaszunk.

Sem a szikrák, sem a hőhatás nem hiányzik a Lánchídnak. Ebben a kérdésben elég hangosak voltunk korábban is: a Lánchíd a világörökség része, autók, gyalogosok járnak rajta, és nem tűzijáték-állvány, ne tessék annak tekinteni.

Mi a helyzet a felújításra kiírandó közbeszerzéssel? Vannak már dátumok?
Jelen pillanatban az előkészítési eljárás zajlik. Ennek van műszaki-, jogi- és pénzügyi része. Ha mindhárom rendben van, akkor lehet kiírni a közbeszerzési eljárást. A pénzügyi részben van egy függőben lévő kormányhatározat, ami még mindig nem módosult úgy, hogy a hatmilliárd forintot felhasználhassuk csak a Lánchídra.

Márpedig ahhoz, hogy a Lánchidat felújíthassuk, eredményes tender kell, ahhoz pedig pénz, mert anélkül nem fog menni. Azt viszont, hogy van-e erre forrás, nem az önkormányzat dönti el, hiszen a kormány minden héten belenyúl a zsebünkbe, és így nagyon nehéz megmondani, hogy holnap marad-e még pénz, amivel ki tudjuk fizetni a Lánchíd felújítását.

Azon dolgozunk, hogy legyen forrás, amiből ki fogjuk fizetni a felújítást, ha már a kormány az összes fejlesztési pénzünket elvitte. Úgy tervezzük, hogy hitelből fogjuk ezt kifizetni. Ha a kormány határozott, módosul és fel lehet használni csak a Lánchídra ezt az összeget, akkor az a hatmilliárd nagyon sokat számítana.

Ez már átcsap a műszaki részbe is…
Igen, hiszen ez közlekedésfejlesztési projekt része volt, a kettes villamos aluljárója és a Váralagút átépítésével együtt. Ezt műszakilag szét kellett választani. Ezen belül is vizsgáljuk, hogy mi az, ami mindenképpen szükséges, és mit hagyhatunk egy következő rekonstrukcióra. A Lánchíd ügye a kormány miatt az észszerű pályáról egy kényszerű pályára került. Nemhogy partnerség nem lett belőle, hanem még azt a pénzt is elvették, amiből fel tudtuk volna újítani.

Akkor még eltart egy ideig?
A műszaki rész nagyjából lezárult, a pénzügyi részben a kormányra várunk. Van még egy jogi rész: törvények szabályozzák, hogy össze kell rakni egy közbeszerzési dokumentációt. Ez most zajlik, de a beruházás a Budapesti Közlekedési Központnál van, az igazgatóságnak kell a dokumentációt jóváhagyni. Ha mindez rendben lesz, akkor lehet majd kiírni a közbeszerzést.„

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1907) Életmód (1) Vetítő (37) Tv fotel (65) Sport (729) Szépségápolás (15) Heti lámpás (246) Belföld (5) Nagyvilág (1452) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Egészség (50) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Gazdaság (655) Tereb (140) Politika (1571) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (492) Mondom a magamét (4937) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>