Ma 2020 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Több mint huszonnyolcmillióba került a fővárosnak Karácsony ünneplése

Több mint huszonnyolcmillióba került a fővárosnak Karácsony ünneplése

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Hol a lé?

A Karácsony Gergely-féle városvezetés egyik első nagy eseménye volt ugyanis az október 23-i ünnepség a Városháza “budapestiek előtt megnyitott” parkolójában, ahol az est „fénypontjaként” fellépett a Quimby együttes.

A november 27-i Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint több mint 28.5 millió forint támogatást kértek, majd szavaztak meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére 2019. október 23-án, a Városháza parkolójában és udvarán tartott rendezvény finanszírozásának érdekében a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. számára – derítette ki a ]]>Pesti Srácok]]>.

Mindezt az általános tartalékból irányozták elő, több mint egy hónappal a rendezvényt követően. Lehet azon vitatkozni, hogy a rendezvény összköltségvetése sok, elfogadható, vagy kevés, de – ahogyan a lap írja – valójában a részletek lehetnek inkább meghökkentőek. Az esemény minden ízében a 2010 előtti időket idézte, a semmitmondó műsor, valamint „a Hajós András és Hernádi Judit által föltámasztott Heti Hetes életérzés, Gerendás Péter önmutogatása révén”.

Érdekes, most valahogy nem találni azokat az aggódó baloldali megmondókat, akik egyből feltennék a kérdést, hogy vajon mire mehetett el ez a tengernyi pénz az adófizetők forintjaiból, mi került ennyibe egy koncerten és egy pár órás műsoron.

A lap azt írja, az sem mindegy, hogy a 28.5 millió forint hogyan oszlott meg a rendezvény finanszírozását tekintve, hiszen a lényeg csak itt jön. Egy sztáregyüttes nyilván elkérhet egy komolyabb összeget, főleg, ha nagyobb koncertet ad, vagy valamilyen fesztiválon lép fel. De itt egy kicsit másképp történhettek a dolgok: közérdekű adatigényléssel kikérték a fellépő Quimby együttessel kötött szerződést, mely szerint a koncert 6.5 millió forintba került, így több mint 22 millió forint az egyéb költségekre ment el, melyről szinte semmit nem tudunk. A PS Quimby rendezvényszervezésben jártas kollégája szerint máshol ötmillió forintért másfél-kétórás koncertet vállal, itt hatvan percet játszottak 6.5 millió forintért.

A Pesti Srácok informátora arra is rámutatott, hogy a kormányzati forrásból a rendszerváltozás évfordulóján országszerte megrendezett 30 éve szabadon” mottójú szabadságkoncertek a Karácsony-féle győzelmi bulihoz hasonló technikai színvonalon és hasonlóan rangos fellépőkkel 7-9 millió forintból lettek lebonyolítva.

Mivel az is kiderült, hogy a fellépő művészek, mint Hernádi Judit, Szinetár Dóra vagy Gerendás Péter fejenként százezer forintot kaptak, felvetül a kérdés, vajon mi került 28.5 millió forintba ezen a rendezvényen?

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Egészség (50) Belföld (5) Jobbegyenes (1767) Gasztronómia (539) Heti lámpás (241) Kultúra (6) Mozaik (83) Mozi világ (440) Politika (1571) Vetítő (37) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (651) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Sport (729) Irodalmi kávéház (486) Szépségápolás (15) Történelem (14) Nagyvilág (1450) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (4545) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>