Ma 2020 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
Matolcsy szétcsapott a ballibek között

Matolcsy szétcsapott a ballibek között

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez igen! Csak ebből értenek!

A klímaváltozás hatásainak mérséklése a pénzügyi stabilitás szempontjából is elemi érdek, amelyet a pénzpiaci szereplőknek, a szabályozó és felügyelő intézményeknek saját eszközeikkel is támogatni kell – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (képünkön) pénteken egy budapesti konferencián.

A jegybank és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank által közösen szervezett nemzetközi zöld pénzügyi konferencián Matolcsy György kiemelte: a környezeti és pénzügyi kockázatok kölcsönhatásban állnak egymással. A gazdaság és környezet fenntartható fejlődésének érdekében a bankoknak, a pénzügyi intézményeknek olyan termékeket kell kidolgozniuk, amelyek a zöldberuházások elterjedését segítik. A klímaváltozás a mindennapok része, emiatt a klímaváltozás elleni küzdelemben a jegybankoknak is szerepet kell vállalniuk – hangsúlyozta az MNB elnöke.

Az egyes országok központi bankjainak, pénzügyi felügyeleteinek tisztában kell lenniük azzal, hogy a klímaváltozással kapcsolatos kockázatok később a gazdasági-pénzügyi kockázatok forrásai lehetnek – ezt Irene Heemskerk, a zöldjegybankok hálózatának vezető stratégiai tanácsadója fejtette ki.

Kandrács Csaba, az MNB felügyeleti alelnöke jelezte: az MNB-nek fel kell mérnie, mekkora kockázatot jelent a pénzügyi intézmények működésére a klímaváltozás. A jegybanknak a jövőben olyan megoldásokat kellene támogatnia, amelyek javítják az energiahatékonyságot és az energiatakarékosságot.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (489) Vetítő (37) Életmód (1) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4715) Egészség (50) Tereb (140) Nagyvilág (1451) Belföld (5) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Kultúra (6) Heti lámpás (243) Jobbegyenes (1817) Gazdaság (652) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>