Ma 2021 január 23. Zelma, Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.
Magyarországon is megjelent a koronavírus

Magyarországon is megjelent a koronavírus

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Orbán Viktor: Mától a védekezés szakaszába léptünk

Facebook-videóban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy megvan az első két koronavírusossal fertőzött Magyarországon.

A kormányfő a belügyminisztérium épületében az operatív törzs ülése után rögzített felvételen arról beszélt, hogy

két hazánkban tanuló iráni diákot kórházba kellett szállítani.

Orbán Viktor kijelentette, hogy mindketten tünetmentesek, de a protokoll megköveteli az elkülönítésüket, mivel megállapították náluk a fertőzést. A betegek a Szent László Kórházba kerültek.

A miniszterelnök arról tájékoztatta a lakosságot, hogy az operatív törzs áttekintette a védekezéshez szükséges feltételek meglétét, és azt állapította meg, hogy

a szükséges számú kezelőszemélyzet, ápolónők, orvosok, rendelkezésre állnak és fölkészültek.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a védekezéshez szükséges technikai eszközök rendelkezésre állnak, és a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok is alkalmasak arra, hogy az eljárásban résztvevő orvosok, rendőrök, hatósági és közigazgatási szakemberek el tudják végezni a munkájukat.

– Mától kezdődően a védekezés szakaszába léptünk – fogalmazott a miniszterelnök, aki egyúttal bejelentette, hogy

minden délben összeül majd az operatív törzs, és utána sajtótájékoztató keretében azonnal tájékoztatni fogják az embereket a fejleményekről.

 

Mindkét elkülönített fertőzött jó állapotban van

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerdán kora este rendkívüli sajtótájékoztatón ]]>közölte]]>: a két iráni diákon elvégzett laboratóriumi tesztek a megerősítő vizsgálatokkal együtt pozitívnak bizonyultak.

Mindkét elkülönített fertőzött jó állapotban van, enyhe tüneteik vannak és nem lázasak, „fizikálisan teljesen jól vannak” – ismertette.

A főorvos hozzátette: szerda délután a két diákkal együtt lakó személyeket, egyikük feleségét, illetve a másik fertőzött barátnőjét szintén elkülönítették a kórház koronavírus-gyanús betegek ellátására fenntartott izolált kórtermében.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (656) Mozaik (83) Tereb (140) Heti lámpás (249) Történelem (14) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5052) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (503) Rejtőzködő magyarország (171) Politika (1571) Sport (729) Kultúra (6) Nagyvilág (1453) Gasztronómia (539) Életmód (1) Egészség (50) Belföld (5) Jobbegyenes (1950) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>