Ma 2020 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Lendvai Ildikó tört-zúzott

Lendvai Ildikó tört-zúzott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mint elefánt a porcelánboltban...

Ideje felzárkóztatni a kultúrát is az egészségügy színvonalához. Legfeljebb majd a színházak is gyűjtőakciókat rendeznek, mint a János kórház.

„Nekem eddig nem tűnt fel a liberálisok, a baloldal és a nácik teljes nézetazonossága, mentségemre szól, hogy a náciknak sem. Pedig »ezek ott vannak már a Parlamentben«, »kivették a naftalinból a bőrkabátot«. Őket »segíti a kultúra minden területe«, ahol éjt nappá téve »sulykolják a migrációt, a gender- és másságpropagandát, … a kereszténység, a maradék nemzeti tudatunk megsemmisítését«.

Mivel tagadhatatlanul ennek a tábornak a része vagyok, csak bámulok, mi mindenre vagyok képes. Például kommunikálok »a hazai és a nemzetközi emberkísérleti hálózatrendszerekkel«, amit eddig észre sem vettem. A megszállt tudatom miatt, valószínűleg. Így aztán »az aberráció, a szellemi sötétség végtelen megnyilvánulási formái lassan felhőként fedik el a normalitás egét«, »a halálkultusz lélekkufár sakálainak« üvöltése közben. Én ugyan csak egy egészen kicsi felhőfoszlány lehetek a normalitás egén, és ez a sakál-dolog se megy igazán jól nekem, éppen hársfateát iszogatok a torkomra.

Talán a lélekkufárság az egyetlen, amivel próbálkozhatnék, bár az én üzleti érzékemmel… Itt volt az ideje, hogy a kormány ellentámadásba lendüljön. Jön a Nagy Hon- és Tudatvédő Háború, ezúttal a Nemzeti Kulturális Alap és a színházak ellen. Az Alapot persze, mint a hivatalos közlemény mondja, nem szüntetik meg, csak átalakítják. Aha.

A mókust patkánnyá, az is csak egy pici különbség. Noha ahányszor a Fidesz kormányra jutott, annyiszor csökkentették a szakmai delegáltak arányát a támogatásokat odaítélő testületekben, de eléggé el nem ítélhető módon mégis maradt belőlük.

Így, kérem, nem lehet rendesen háborúzni. Most majd a tárca által kijelölt intézmények kormányhű vezetői vehetnek részt a tanácsban, és a miniszter dönt. Az önkormányzatok pedig választhatnak: ha színházaiknak továbbra is szükségük van a Nagy-Britannia kivételével egész Európában szokásos állami támogatásra (ami normatív módon a közönség jegyárait teszi elviselhetővé), akkor nyugodjanak bele, hogy az igazgatók kinevezése a miniszter kezébe kerül.

Már elvették a kórházakat, az iskolákat, az önkormányzati vagyon jó részét, megcímkézték a saját bevételek felhasználását, majd pont a színházakat hagynák békén, pláne az ellenzéki városokban. Maradjon mindenki otthon, és nézze a TV2-t! Ha már a köztévét nem bírja a kényesebbje, fene a gusztusát. És hol lehetne mindez jobb kezekben, mint Kásler miniszter úrnál?

Ideje felzárkóztatni a kultúrát is az egészségügy színvonalához. Legfeljebb majd a színházak is gyűjtőakciókat rendeznek, mint a János kórház. Hát leesik a gyűrű az ujjunkról, ha adományoznunk kell egy-egy koponyát a Hamlethez, trónt a királydrámákhoz, orrpótlást Cyranónak? Az ilyesmi minden háztartásban akad. Mindent megér, ha a tudatfoglalók elleni hősi harc eredményeként a normalitás egén oszlanak a sakálok. Illetve a felhők.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt]]> olvashatja el.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (243) Tereb (140) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1452) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Jobbegyenes (1849) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Mondom a magamét (4796) Szépségápolás (15) Gazdaság (652) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Egészség (50) Belföld (5) Politika (1571) Irodalmi kávéház (490) Autómánia (61) Sport (729) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>