Ma 2020 november 24. Emma napja van. Holnap Katalin napja lesz.
Donáth Anna keménykedni kezdett

Donáth Anna keménykedni kezdett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Eddig és ne tovább!
Fejlődnek és gyarapodnak az eszközeink, nő és erősödik a Momentum közössége – de a célok ugyanazok.

„Pontosan egy éve történt, hogy a Kossuth téren a rabszolgatörvény ellen tiltakozva a magasba emeltem egy Momentum-színű füstgyertyát – mire a készenléti rendőrök lefújtak könnygázzal, földre vittek, majd elszállítottak, és hajnalig a fogdában tartottak.

Volt értelme ellenállni. Ma is van. Ezerféle formában kell kiállni, és nem arra várni, hogy a rendszer a saját súlyától vagy külső nyomásra összeroskadjon. Korábban és tisztább lelkiismerettel várhatjuk a változást, ha mindent megtettünk érte.

Márpedig rengeteget végezhetünk egy év alatt. Tavaly decemberben a rabszolgatörvény, az önkény ellen tüntető momentumos fiatalok ott álltak az első, könnygázzal telibefújt sorokban. Elgyalogoltunk a hóban tiltakozni a propagandagépezet motorja, az MTVA elé is. Szerintem nem is értette a hatalom, hogy mi történik; hogy azt érezte az ország egyik fele, folyamatosan nélküle, sőt, ellene kormányoznak. Elemi erejű felháborodást keltett, hogy mit művel a Fidesz.

Nézem az akkor készült képeket, és sok olyan arcot találok, amelyek azóta egyre többeknek lehetnek ismerősek. Májusban, az európai választáson már minden tizedik szavazó a Momentum-listát választotta, a tüntetéseken szintén aktív Cseh Katalint és engem hatékony brüsszeli eszközökkel felszerelve, hogy a szabad, tisztességes és igazságos Magyarország megteremtésén dolgozzunk. Már nem csak egy füstgyertya van a kezemben, és ha megnéziyek az egy évvel ezelőtti képeinket, akkor azóta polgármesterré, főpolgármester-helyettessé, képviselővé választott momentumosokat is felfedezhettek rajtuk.

Akik ma is ugyanazt csinálják. Mind ugyanazt tesszük. Fejlődnek és gyarapodnak az eszközeink, nő és erősödik a Momentum közössége – de a célok ugyanazok. Kerpel-Fronius Gábor ugyanazért az okos, kulturált és fejlődő városért küzd immár Budapest második embereként, amit az utcán követelt, amiről a margitszigeti fűben ülve mesélt, amit a programunkhoz kidolgozott. Soproni Tamás precíz terézvárosi polgármesterként, Orosz Anna befogadó, szolidáris újbudai alpolgármesterként a gyakorlatban mutatja be azt, amiről a Momentum alapítása óta beszélnek… és itt még 130-nál is több, immár az önkormányzatokban dolgozó tagtársamat, barátomat sorolhatnám fel.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Életmód (1) Politika (1571) Vetítő (37) Nagyvilág (1452) Mondom a magamét (4930) Tereb (140) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (5) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gazdaság (655) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (492) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Heti lámpás (245) Sport (729) Kultúra (6) Történelem (14) Mozaik (83) Jobbegyenes (1903) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>