Ma 2020 augusztus 09. Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
Csaba testvér gondolati futótűzként terjednek a neten

Csaba testvér gondolati futótűzként terjednek a neten

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Rászóltam a kollégára : "Állj!".

Csaba testvér elmélkedése az evangéliumról…

„Az Emberfia ura a szombatnak.” Egy bajban lévő édesapa keresett meg a tegnap, hogy fogadjuk be a hatodik osztályba készülő lányát, mert neki nincs módja, lehetősége gyermekét felügyelni, nevelni. Kollégám az ilyenkor előírt hivatalos mondatokat kezdte ismételni: "Tessék felkeresni a helység gyermekvédelmi szakszolgálatát, aki az esetet majd kivizsgálja, felterjeszti a Megyei Gyermekvédelemek Hatósághoz, ahol havonta összeül egy komisszió s ők majd döntenek a gyermek sorsáról. Rászóltam a kollégára :"Állj!". A munkatársam tágra meredt szemmel azt mondta: "De ez a törvény."

Én meg csak annyit mondtam: "A legfőbb törvény, Jézus Krisztus szeretet parancsa!" Majd elmondtam, ez a kislány eddig is bukdácsolt, hisz nincs édesanyja s kenyér kereső édesapjának egészen biztos nem volt elég ideje délutánonként tanulni vele. Ha most elindítsuk ezeket a bürokratikus lépéseket, és várunk a döntésekre, akkor valószínű, hogy hónapok múlva születik meg a döntés, de az iskola nem vár, most szeptember 9.-én kezdődik a tanítás.

Ezért a gyermekek iránti szeretet azt diktálja fogadjuk be a gyereket és döntésünket jelentsük le a Gyámhatóságnak! Mi meghoztunk egy sürgősségi döntést, aztán ők induljanak el a bürokrácia útvesztőjében és amikor célba érnek jelezzék, hogy mit határoztak, de addig is a gyermek nem veszít el egy tanévet! A szombat van az emberért és nem az ember a szombatért. Minden emberi törvénynek, egyetlen célja kell legyen, éspedig az, hogy az egyetemes szeretet törvénye ne sérüljön.

Szeretettel, Csaba testvér


Evangélium
Amikor Jézus Galileában tanított, az egyik szombaton vetések között járt. Tanítványai tépdesni kezdték a kalászokat, és kezükkel morzsolgatva eszegették. Néhány farizeus rájuk szólt: „Miért tesztek olyant, ami szombaton tilos?” 
Jézus válaszolt nekik: „Nem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt éhezett? Bement az Isten házába, fogta a szent kenyereket, evett, és adott belőlük a többieknek is; pedig azokat csak a papoknak lett volna szabad megenniük.” Majd hozzátette: „Az Emberfia ura a szombatnak is.” 
Lk 6,1-5
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Politika (1571) Flag gondolja (33) Tereb (140) Sport (729) Autómánia (61) Életmód (1) Vetítő (37) Heti lámpás (243) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Jobbegyenes (1816) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (489) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (4711) Mozi világ (440) Nagyvilág (1450) Gazdaság (652)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>