Ma 2021 január 15. Lóránt, Loránd napja van. Holnap Gusztáv napja lesz.
Bohár Dániel: Patyomkin

Bohár Dániel: Patyomkin

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Magyarország mégis demokrácia? - Zseniális írás!

Grigorij Alekszandrovics Patyomkin egy rendkívül szellemes történelmi figura a 18. századi orosz világból. Történt ugyanis, hogy 1787-ben II. Katalin cárnő útnak indult a Krím félsziget irányába, hogy megtekintse a frissen meghódított területeket, és Grigorij Patyomkin úgy nyűgözte le a cárnőt a Krím gazdaságával, hogy kamu falvakat építtetett fel útközben, amelyek ugyan jól néztek ki, használati funkciójuk azonban nem volt. Innen kapta a nevét a Patyomkin-falu elnevezés, amelyet később más országok, államok is gyakran alkalmaztak. A Patyomkin kifejezés nem ritka szereplő a magyar politikai életben sem, hiszen az ellenzék előszeretettel használja a Patyomkin-demokrácia elnevezést saját hazájára. Utalva arra, hogy Magyarország úgy néz ki, mint egy demokrácia, de valójában nem az, hanem diktatúra.

2019. október 13-án ez a mítosz összeomlott.

Az önkormányzati választások megmutatták, hogy Magyarország demokrácia, sőt olyan demokrácia, ahol az ellenzék elvtelen alkukat köthet egymással az áhított hatalom megszerzése érdekében.

Az ellenzék 9 éves undorító hazugságvárának falai hulltak porba vasárnap.

2010. április 25-én, a választás éjszakáján az eredmények tudatában már azt hallgattuk, hogy Magyarország antidemokratikus, eltelt néhány hónap és kiderült, a Fidesz-KDNP megszüntette a jogállamot is, egy év múlva pedig minden a diktatúrázástól volt hangos. Az évek teltek, a helyzet pedig egyre rosszabb lett, mármint ami az ellenzéki vádakat illeti. Sokáig az volt az egyetlen csodafegyver a másik oldal irányából, hogy Orbán Viktor diktátor, ami mindig is nyilvánvaló hazugság volt, de ez őket sosem zavarta.

Csak néhány példa a diktatórikus Magyarországról:

  • Melyik az az autoriter állam, ahol hetente két tüntetést szerveznek? (A CEU-hiszti idején volt erre példa.)
  • Melyik az a fasiszta rendszer, ahol a balliberális média minden nap leírhatja azt, hogy az ország nem jogállam, nem demokrácia és megszűnt a sajtószabadság? (Magyarországon ez majdnem minden nap megtörténik – miközben ha valóban így volna, akkor nem lenne egy olyan médiatermék sem, amely ezt sulykolja.)
  • Hol van olyan diktatúra, ahol ellenzéki képviselők a telefonjukat a miniszterelnök arcába tolják és tegeződve becsmérlik órákig? (Tudjuk miről van szó.)

Ezek alapján az, aki az elmúlt 9 évben fasisztázott, nácizott, egész egyszerűen nem mondott igazat.

Budapestiként egyáltalán nem vagyok boldog Karácsony Gergely győzelme miatt, egynek viszont „örülök” (nem ez a legjobb szó), hogy ezek után senki nem írhatja, mondhatja Magyarországról, hogy diktatórikus.

Gondolnánk legalábbis! A minap volt „szerencsém” Gyurcsány Ferencet kérdezni az önkormányzati választásokról és a magyar demokrácia állapotáról, aki az eredmények ellenére képes volt még mindig azt mondani, hogy Magyarország diktatúra, olyan diktatúra, ahol a „demokráciának bizonyos eljárási szabályai még léteznek”. (Ez még mindig a Patyomkin-demokrácia szintje, szóval Gyurcsány esetében nem haladtunk előre semmit.) Az persze már teljesen más kérdés, hogy amikor Fletó – miniszterelnöksége idején – lovas rohamot vezényelt a saját népére, azt a demokráciaszeretet miatt tette-e. Vannak az egyenlők és az egyenlőbbek.

Érdekes felfogással találkoztam Szabó Tímea esetében is. Ő a Párbeszéd, tehát Karácsony Gergely pártjának a társelnöke. Szabó már arról beszélt, hogy ami vasárnap történt az a demokrácia ünnepe. Tudjátok hogy van ez, amikor a liberálisok nyernek, az a „demokrácia ünnepe”, amikor pedig a jobboldal, az a diktatúrának köszönhető, esetleg csalás történt.

A demokráciáról, sajtószabadságról elmélkedve nem szabad elmenni a mellett a tény mellett sem, hogy az ellenzéknek elég jelentős részben ezt a választást (Budapestről beszélek) a balliberális média nyerte meg. Az ellenzéki média nem félt attól, hogy a sajtószabadságot újragondolva véleményszabadságot hirdessen a korábban még tényekre alapuló hírek esetében is, magyarul hazudjon. Ezt természetesen úgy tette, ahogy eddig: függetlenül, objektíven és kiegyensúlyozottan. Érdemes lenne nekünk is felvenni a kesztyűt!

Bohár Dániel - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (502) Vetítő (37) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gazdaság (656) Mondom a magamét (5036) Nagyvilág (1453) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Sport (729) Jobbegyenes (1945) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Egészség (50) Autómánia (61) Tereb (140) Mozaik (83) Politika (1571) Heti lámpás (249) Kultúra (6) Belföld (5) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>