Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
Berki Krisztián már évekkel ezelőtt a jövőbe látott

Berki Krisztián már évekkel ezelőtt a jövőbe látott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez nem semmi!

Péntektől vasárnapig a szombathelyi Arena Savaria ad otthont a tornászok challenge világkupa-viadalának, amelyen 27 nemzet versenyzői indulnak. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián sportigazgatóként jobban izgul, mint versenyzőként.

A viadal előtti napokban kiderült, hogy változott a challenge világkupán induló magyar női keret, Kovács Zsófia kisebb sérülés miatt nem indul Szombathelyen.

– Európa-bajnokunknak hasfalhúzódása van, ezért a vb-részvételt nem szeretnénk kockáztatni. A korábbi felállás szerint Szilágyi Nikolett és Makai Lilla versenyen kívül versenyzett volna, utóbbi tornász egyet előrelépett, így csak Szilágyi lesz versenyen kívüli – mondta el Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára az esemény keddi szombathelyi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Nemény András, Szombathely polgármestere, Berki Krisztián, a szövetség sportigazgatója és Kalmár Attila, a szervező Pannonsport Kft. ügyvezetője. Közben folyamatosan érkeznek a delegációk, a tengerentúli tornászok kedden már edzettek is Szombathelyen.

Az olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok Berki Krisztán, aki már másfél esztendeje a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója, a Nemzeti Sportnak elmondta, Szombathelyről elsőként a búcsúztatója jut az eszébe.

– Azt az ünnepséget persze megelőzte jó néhány kiváló eredmény Szombathelyen, ahol mindig jó hangulatú viadalokon léphettem pódiumra. A magyar bajnokságot is mindig komolyan vettem, így aztán persze hogy kiemelten fontos volt nekem a szombathelyi világkupa-viadal is.

Szombathely több mint másfél évtizede rendez vk-viadalt, s Berki elárulta, melyik volt az, amelyik különösen kedves a szívének:

– A 2016-os verseny, hiszen újabb vállműtét és hosszú kihagyás után tértem vissza. Akkor kezdődött az utolsó szárnyalásom, és Szombathely volt ennek az első, győztes állomása.

A lólengés klasszisa versenyzőként legendásan nyugodt volt, de nem tagadja, hogy sportigazgatóként már nem az:

– Ebben a szerepkörben sokkal feszültebben figyelek egy-egy versenyt, s leginkább azért, mert kívülről akkor már nem tudok segíteni. Sokkal nagyobb bennem a drukk, amióta sportigazgatóként vagyok ott a tornateremben.

Évekkel ezelőtt egy tehetségprogramban Berki Krisztiánt is felkérték, válasszon ki egy ifjú tornászt, akiben látja a lehetőséget, az érmeket. Ő Mészáros Krisztofert választotta, aki az augusztusi Eb-n ezüstérmet szerzett talajon. Mondhatjuk, hogy olimpiai bajnokunk a „jövőbe látott”.

– Azért választottam őt, mert azt láttam benne, amit mindenki látni szeretne egy sportolóban. Nem nagyképű, nem nagyszájú, de megvan benne az a csibészség, ami kell ahhoz, hogy egy versenyen eredményes legyen. Tisztelettudó fiú, a hozzáállásával pedig sohasem volt probléma, talán ez is emeli ki őt a többiek közül. Krisztofer sok edzését végignéztem már, és láttam, mekkora munkabírású, milyen céltudatos.

A Nemzeti Sport cikke ]]>ITT]]> olvasható el.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Mondom a magamét (7652) Sport (729) Történelem (18) Vetítő (30) Mozi világ (440) Belföld (11) Jobbegyenes (2813) Tereb (146) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gazdaság (711) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Heti lámpás (319) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>