Ma 2021 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
BBC-Szijjártó 0-2

BBC-Szijjártó 0-2

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A “független” riporter próbálta megszorongatni a külügyminisztert, de nevetségessé vált.

Tegnap azt ünnepelte az ellenzéki sajtó, hogy a BBC riportere leiskolázta Szijjártó Pétert. Lehet, hogy a kollégák másik csatornát néztek? A Simicska-média egyenesen rosszul sikerült interjúról beszélt. Hát, sok ilyen rosszul sikerült interjút kívánunk Szijjártó Péternek.

Lássuk, mi is történt!

A BBC riportere agresszíven és egyre idegesebben próbálta bebizonyítani, hogy a magyar kormány idegengyűlölő, Magyarországon nincs demokrácia, és Magyarországon nincs bevándorlási probléma. Vele szemben ott volt a higgadt magyar külügyminiszter, aki a ténykere alapozva pontról pontra helyreigazította az „elfogulatlan” riportert.

A riporter szerint a Stop Soros törvénycsomag sérti az emberi jogokat és a nemzetközi megállapodásokat. Szijjártó Péter elmondta, hogy a törvény semmilyen jogot nem sért, a Stop Soros az illegális határátlépés szervezését bünteti, Magyarország ezt bűncselekménynek tekinti.

A riporter nem érti…

Világossá vált, hogy a BBC riportere nem ismeri az illegális határátlépés fogalmát, szerinte mindenkinek joga van bejönni Magyarországra, és menedéket kérni. A magyar külügyminiszter felvilágosította a kérdezőt arról, hogy az illegális bevándorlók Magyarországra biztonságos országokból érkeznek, például Szerbiából vagy Horvátországból, tehát ők nem menekültek, hanem illegális bevándorlók.

A riporter nem érti…

Emily Maitlis hirtelen vált, és kijelenti, hogy Magyarországnak nincs bevándorlási problémája. Hiába magyarázta neki Szijjártó Péter, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika a migránsok meghívását jelenti, és több tízmillió migráns indulhat útnak bármelyik pillanatban Európa felé, a BBC riporterének ez kevés. Arról nem is beszélve, hogy a jól felkészült riporter biztosan nem tud arról, hogy 2015-ben 400 ezer migráns masírozott keresztül Magyarországon. És a riporter valószínűleg a betelepítési kvótáról sem hallott. Ennyit arról, hogy Magyarországnak van-e bevándorlási problémája vagy nincs.

Emily Maitlis tudja, hogy erősítenie kell, így egyszerűen xenofóbiával, idegengyűlölettel vádolja a magyar kormányt. A magyar külügyminiszter elegánsan, de határozottan visszautasítja az alaptalan vádaskodást, és elmondja, hogy csak a magyarok dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni a hazájukban. Illetve Szijjártó Péter csak próbálja mindezt elmondani, hiszen az egyre idegesebb riporter folyamatosan a szavába vág. Ezt követően a vita arról folyik, hogy a tömeges illegális bevándorlás jelent-e terrorveszélyt. Szijjártó Péter szerint igen.

A riporter nem érti…

Szijjártó Péter a nyilatkozatai során számtalanszor elmondta, hogy az elmúlt években 29 terrortámadást követtek el migrációs hátterű terroristák, több mint 330 ártatlan európai embert megöltek, és több mint 1300-at megsebesítettek. Ez feltehetően elkerülte Emily Maitlis figyelmét a felkészülés során. A BBC riportere érzi, hogy nagy a baj, hirtelen vált, és lefelé görbülő szájjal – a magyar ellenzékre hivatkozva – közli, hogy a magyarországi választás tisztességtelen volt. Szijjártó Péter mosolyogva válaszolja, tudja, hogy a hölgy az ellenzéket képviseli, de ettől még az állításai komolytalanok, hiszen 70 százalékos részvétel mellett kétharmaddal nyert a kormány, ráadásul egymás után harmadszor. Ezen a ponton teljesen kicsúszik a talaj Emily Maitlis lába (széke) alól, és azzal támad, hogy Magyarországon nincs demokrácia. A magyar külügyminiszter nem tehet mást, közli, hogy a riporter hazugságokat ismétel. A magyar emberek döntöttek a választáson, jó lenne, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.

Ez tehát a liberális világban agyonünnepelt BBC, a közszolgálatiság példája…

Egyébként Szijjártó Péter nem először vitte jégre a BBC riporterét, korábban a BBC-s kérdező számon kérte a magyar minisztert, amikor Szijjártó Péter azt állította, hogy Londonban no-go zónák vannak. Szijjártó Péter ekkor válaszában kitért rá, hogy a BBC forgatott filmet a londoni no-go zónákról…

És az is előfordult, hogy a BBC honlapján azok, akik kommentelték a magyar miniszter interjúját felsorolták a londoni no-go zónákat.

Ezek után kicsit sem meglepő, hogy a most készített interjút úgy tették fel a honlapra, hogy nem lehet véleményt írni róla.

Nagy Ervin - ]]>www.polgarportal.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Gazdaság (662) Gasztronómia (539) Tereb (138) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Politika (1578) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Egészség (50) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Mondom a magamét (5586) Nagyvilág (1458) Jobbegyenes (2117) Mozaik (83) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>