Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
d741925ddc3ecf8b161e457d451da969.jpg

Álszent ügyvédek fürdőznek a VV fényében

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hétvégén visszakerült a villába VV Eszter, akinek gátlásmentes viselkedésén felháborodott az Ügyvédi Kamara. Talán épp ezért nyerhetett? Mert sikeresen számolt le az álszentséggel?

VV Eszter öltáncát és majdnem szexelését vizsgálja a Budapesti Ügyvédi Kamara, mivel a hölgy egy (praxisát a játék alatt szüneteltető) ügyvéd. Ha úgy találják, hogy méltatlan viselkedést tanúsított, kizárhatják a kamarából. Megáll az ész.

Egyfelől jogvégzett emberként talán megengedhetek magamnak annyit: szerintem sokkal kínosabb alakok is praktizálnak ügyvédként, mégsem izélgeti (khm) őket a kamara. Másfelől pedig, bocsánat ezért Esztertől, de épelméjű ember azért nem egy valóságshow szereplőjével azonosítja az ügyvédi szakmát. Különben… különben naponta visítana fel egy-egy szakmai érdekképviselet vagy egyéb közösség.

Így például villanyszerelő és villanyszerelő sem feltétlen egy tészta: ez volt az eredeti szakmája Lech Wałęsának és Majkának is, de micsoda különbség! Ahogy a Nobel-békedíjas, volt lengyel államfő példája kapcsán sem kezdtek toborzásba a villanyszerelők közt a sikerre vágyó politikai pártok (mert „biztos mind ilyen”), úgy Majka is anélkül lehetett alanya a Való Világban Maya Gold orális önfeláldozásának, hogy erkölcstelen viselkedése miatt kiszerkesztette volna a villanyszaklap.hu.

Ugyanígy nem tiltakozik a Húsipari Dolgozók Szakszervezete sem, hogy milyen csúnyákat mondott Fluor Tomi Kiszel Tündére, pedig valaha hentesként dolgozott (nem Tündi néni, hanem Fluor). VV Frenki meg egyenesen a mosógépen csinálta meg a kamerának VV Szilvit, mégsem hallani a fuvaros szakszervezetek hangját, hogy megtagadják egykori társukat.

Ha pedig a kamara példáját követnék a magyarországi görögök, Alekoszt már rég Attilának hívnák. Mert akkor már ne álljunk meg félúton, mindenki üzenjen be a tévébe, hogy „méltatlanná váltál a mi elit klubunk tagságára”. VV Gergőt közösítsék ki a szakácsok, Jáksót a következő disznó vicc után tagadják ki egykori kollégái, a tévészerelők, sőt küldjenek neki halálfejes nyáklapot.

Egyébként meg itt három eset lehetséges. Lehet úgy, hogy a kamara tényleg ilyen túlmozgásos, pozőr alakokból áll, akiknek valahogy beakadt, hogy lehet itt simliskedni, bűnözőkkel pacsizni meg minden, de a Való Világban szerepelni legfeljebb decens úrinőhöz méltó módon. Na, ez hülyeség.

Majka
Majka
Lech Wałęsa
Lech Wałęsa

Fluor Tomi
Fluor Tomi
Hentes Úr
Hentes úr

Aztán lehet úgy is, hogy a kamarának semmi baja a dologgal, viszont az egyik legnézettebb tévéműsor farvizére felkapni némi promócióért, az nagyon is jogászi gondolkodásmódra vall. Ez kábé olyan, mint mikor egy Megyer nevű település a Megyeri híd elnevezése kapcsán jelentkezett be némi szereplési igénnyel (és pici baksist is kérve), mondván, róluk nevezték el. Tudták persze, hogy a túrót, hiszen a hivatalos indoklás nyilvános és egyértelmű volt: azért Megyeri híd, mert Káposztásmegyert és Békásmegyert köti össze.
Végül pedig az sem kizárt, hogy mindez az RTL tudtával, sőt a csatorna szervezésében történt. Kis felhajtás, fizetett hirdetés helyett széles sajtóérdeklődésre számot tartó konfliktus, lejön mindenhol, olcsón jó sok felület.

Na és én ezt így együtt utálom a magyar kereskedelmi televíziózásban. Azt, hogy hülyének néznek és úgy is kezelnek. Ugyanis szó sincs arról, hogy az ügyvédekről kialakított nyilvános kép, a közvélekedés e szakma képviselőiről azt hinné, hogy jellemző tulajdonságuk nyilvánosan rámarkolni VV Cristofel szerszámára vagy ruha alól (tehát még csak nem is nyíltan meztelenkedve) előrántani a melltartót. Őszintén elegem van már az álkonfliktusokból, a műfelháborodásokból, a bulvárműsorok átverős felkonferálásaiból, a spontán épp a „rejtett” kamerába „meglepődő” sztárokból.

Végül pedig, és ezért a legfontosabb erről pont itt, ezen az oldalon is megemlékezni: ez az egész végtelenül hímsovén és szexista húzás. Férfi ügyvédek esetében csak csippant egyet pajkosan a kamara, amikor azok legalább annyira méltatlanná váltak a fenti kritériumok szerint a hivatásukra, de véletlenül sem indítanak eljárást. Ahhoz egy, a sztárügyvédekhez képest gyenge, marginális jelentőségű ügyvédnő kell, hogy a szervezet hirtelen „rájöjjön”, milyen fontos erkölcsi zsinórmértéket dolga neki gombolyítani. Gáz.

Úgyhogy nyugi, kedves kamara, mi, tévénézők elég okosak vagyunk, el tudunk vonatkoztatni. Nem számítunk arra, hogy legközelebb majd egy ingatlanszerződést úgy celebrál az ügyvéd, hogy végigcirógatja az eladó ágyékát. Tudjuk, hogy ez csak tévéműsor és a szereplők nem a civil szakmájukat képviselik, hanem a produkció által kitalált figurát viszik. Gondoljanak már bele, hát szegény csöki Alekosz „Okostojás” kategóriában került be a villába!

noklapja.hu - Nők Lapja Café -

  • Hivatalos néző/Zoli

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Sport (729) Mozaik (83) Vetítő (30) Történelem (18) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2825) Belföld (11) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7731) Autómánia (61) Politika (1582) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>