Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
dd8be89b7fe759556126784b81c4dde8.jpg

Sorozatmustra LX. - The Defenders

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A CBS egy éve a The Good Wife-ot vitte sikerre, mint ügyvédes sorozat, és idén is úgy gondolta, hogy tud még újat mutatni ez a téma/környezet. Így vidámabbra, lazábbra vették a figurát, hozták két ismert színészt, és megpróbálkoztak a nézők megnyerésével. Olvassátok el, hogy sikerült ez a próbálkozás:

Kell a francnak még egy ügyvédes sorozat, gondolhatnánk. Lassan a rendőrős és kórházas sorozatok átcsordulnak ilyenbe, és ellepik az utcákat a jobbnál jobb vagy rosszabb ügyvédek. Az biztos, hogy az idei évadba nem egy ilyen jellegű sorozatot kaptunk, és kezdek kicsit tele is lenni velük. Egy éve, ezen a fronton a The Good Wife vitt mindent, most jött a közepesnek mondható Outlaw, és a The Whole Truth, igaz utóbbit nem sikerült még látni, de vegyesek a vélemények, illetve a nézettség sincs mellettük. Az alapszituáció keltette előítéleteket talán érdemes levetkőzni. Az upfronts alatt megismert csapat ugyanis képes lehet kellemes meglepetéseket okozni, elég csak a két főszereplőre gondolnunk.

 
A sztori nem lett erőssége az első résznek, bár lehetne itt is jönni, mint az Outlaw kapcsán, hogy sok mindent kellett bezsúfolni, és innentől ki is lehet fejteni majd a háttérben húzódó szálakat, de az a helyzet, hogy a fő ügy valahol gyengére sikeredett. Megismerkedünk két ügyvéddel, akiknek egészen jól megy a biznisz. Saját iroda, alkalmazottak, jónak mondható ügyek. Egyikőjük egy „playboy”, hódítja a csajokat, arra sem emlékszik kivel feküdt le egy nappal korábban, a másik viszont elveszítette családját, elvált a feleségétől, akivel egy közös gyerekük is van, de még mindig nem tette túl magát a dolgokon. Ehhez jön az ügy, ami talán nem egyszerű, és ha jobban belegondolunk talán érdekes is, viszont a megoldást, a nyomozást, a tárgyalás összerakását eléggé egyszerűen, fordulatok és hangulat nélkül oldják meg.
 
A gyenge sztorin, és a teljesen átlagosnak mondható megvalósításon a szereplők miatt tudjuk esetleg túltenni magunkat. Igaz a főszereplők (Jerry O'Connell, Jim Belushi) megosztó személyiségek lehetnek. És önmagában a két színész is tipikusan olyan, hogy valakinek vagy bejön a játékuk, vagy nem. Átmenet nincs. Az ügyek mellett még el lehet menni, de a szereplők mellett nem. Akinek nem tetszik valamelyik játéka, az gyorsan kapcsolja is ki a sorozatot, mert csak fikázni fogja, és semmi örömet nem fog benne találni. Ha viszont bejön a játék, bejön a színész, akkor lehet menni tovább, lehet foglalkozni a történettel. Pontok tekintetében nekem 5/10, de minden leírt gondolat ellenére, ez a sorozat a két főszereplőn múlik. Ha ők nem tudnak hétről hétre valami pluszt lerakni az asztalra, akkor lehet ez egy 10/10-es pilot is, nagyon gyorsan kaszálva lesz.
 
teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Gazdaság (699) Tereb (146) Tv fotel (65) Kultúra (6) Vetítő (30) Életmód (1) Belföld (10) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Sport (729) Irodalmi kávéház (535) Mozaik (83) Heti lámpás (307) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2764) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7439) Nézőpont (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>