Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
8e34431cb7ab156acb8c845a3e9055ca.jpg

Dexter: a hatodik felvonás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Októberben, ahogy azt már korábban megszokhattuk, kezdetét vette Dexter barátunk legújabb kalandja. És bár nagyon szkeptikusan álltam az új évadhoz, egyértelműen megkapta az esélyt a bizonyításra, már csak a nagyon neves mellékszereplők miatt is.

Azt mondanom sem kell, hogy a negyedik évadnál nincs és nem is lesz jobb Dexter, a Trinity Killer és John Lithgow mindent megtettek azért, hogy egy pillanatra se felejtsem őket. Julia Stiles ettől függetlenül nem kapott rossz szerepet az ötödik évadban, de nem tudott annyira hangsúlyos lenni, mint elődei és alá kell írnunk, hogy ha neves/ismert/jó színészt akarunk Dexter mellett látni, akkor ő csak a másik oldalon állhat. Várjunk csak! Hol is van ez a másik oldal? Nehéz lenne ezt a Dexter esetében meghatározni de talán majd a hatodik évad választ ad erre a kérdésre.

Az említett mellékszereplők közül nevesítsünk is gyorsan hármat. A fő vonal a "másik" oldalon Edward James Olmos-nak lesz köszönhető, aki Colin Hanks mellett egy nagyon vallásos szálat hozott a történetbe. Ez a vallás kérdés egyébként valószínűleg az egész évadot átlengi majd így gondolom sokak fognak majd nagyobb kérdőjellel az arcukon felnézni egy-egy rész után. Nagyon úgy néz ki, hogy ebbe az irányba akarták elmenni a készítők, meglátjuk majd mit hoznak ki belőle a végén. Az biztos, hogy Mos Def érkezésével (2. rész) tovább erősítik és olykor már túl is gondolják saját véleményem szerint ezt a kérdést, ami nekem egyáltalán nem tetszett. Ettől függetlenül, a három felsorolt új szereplő meghatározó történetet kapott/kap az új évadban és egyenként is nagyon jó színészek ahhoz, hogy élvezzük játékukat, hát még tripla dózisban? A bizalom mindenesetre alakulóban az új évad irányában, az _érdekesnek_ nevezhető vonal ellenére is.

Azt gondolom mondanom sem kell, hogy ha tökös női karakterre van szükségünk akkor Debra Morgan továbbra is megajándékoz minket ennek minden pozitív és negatív elemével. Jennifer Carpenter nagyon sokat változott az évek alatt és egyre biztosabb vagyok abban, hogy remekül alakítja a véleményét nem visszatartó nyomozó szerepét, ráadásul tökéletes testvér Dexter mellé. Bár a többiekről nem sokat beszéltünk, a lelkes kis csapat minden tagja felvette a kesztyűt ahhoz, hogy bizonyítsák, a Dexter továbbra is a legjobb sorozatok közé tartozik. Magam részéről csak reménykedni tudok abban, hogy a megerősített színészi gárda megközelíti majd a negyedik évad szintjét, valamint a vallás is pont annyira lesz hangsúlyos, hogy ne legyen ettől taszító a sorozat. Nem jó az, ha valamit nagyon az arcunkba akarnak erőltetni.

A többi, a sorozat felépítése nem sokat változott. Dexter magabiztos apuka lett, nappal és éjszaka is a tökéleteset hozza. Legjobb a munkahelyén, és tökéletesen gyilkolja azokat akik megérdemelik (?). Az egy gyilkosság egy rész elv épül eddig, plusz szépen jön be fő vonalként a mellékszereplők által hozott világ. Meglepetések az építkezésben nincsenek, többször is láttuk már, most már csak az a kérdés, hogy a folytatásban meg tudnak lepni még valamivel minket? Vagy kifújt a sorozat? Meglátjuk! Kezdésre és a második részre, pontok tekintetében, 6/10.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Sport (729) Heti lámpás (306) Belföld (10) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2763) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tereb (146) Kultúra (6) Mondom a magamét (7425) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (535) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (698) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Vetítő (30) Egészség (50) Mozaik (83) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>