Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
9111e9f2f0f3cf4993f7b58a2259a8fc.jpg

Fradista szemmel - Úton felfelé

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
In memoriam
Komár Lászlóról ismert volt, hogy gyerekkora óta a Ferencvárosi Torna Clubnak szurkol. Klubszeretetét több dalban is megénekelte, a Fradi Család értékes és megbecsült tagja volt.
A Ferencvárosi Torna Club vezetősége, valamint összes dolgozója megrendülten értesült Komár László halálhíréről, és részvétét szeretné kifejezni a gyászoló családnak.
]]>www.fradi.hu]]>

A Videoton elleni székesfehérvári találkozón valami történt... Valami olyasmi amire nagyon, de nagyon régen vártunk. Tudatos jó és szórakoztató játék, ami ellentmondást nem tűrő akarattal és elszántsággal párosult. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy jó úton járunk. Ismét vannak célok, van tudatos munka!

Amikor Ricardo Moniz átvette a csapatot Détári Lajostól, bevallom én egy kicsit szkeptikus voltam. Nem igazán bíztam abban, hogy egy messziről jött ember,- mégha az eredményei predesztinálják is rá - csodát fog tenni a Ferencvárosnál. Annál a klubnál, akikért milliók szorítanak és legalább annyian táplálnak irányába negatív érzelmeket. Ez a csapat, Csank János örökbecsű gondolatait kölcsönözve: Fc Hollywood. Itt mindig a média kereszttüzében kell dolgozni, itt nem lehet sunnyogni, kummantani, itt teljesíteni kell nincs mese. Nos féltettem a csapatot, féltettem Monizt is, hiszen nagy fába vágta a fejszéjét.

A tehetségével, kvalitásaival tisztában voltam, de a sok évnyi csalódás, keserűség rányomta a bélyegét az edzőváltásra is. Az eredmények pedig nem akartak jönni: vereség a Honvédtól, döntetlen az újonc Eger ellen, csúfos búcsú a Haladás ellen a Magyar Kupából. A játék azonban egyre jobban, mérkőzésről mérkőzésre körvonalazódott, kezdett arca, stílusa lenni a csapatnak. A harcosság, az odaadás pedig, ami alapja a jó szereplésnek egyik legfőbb jellemzőjévé vált a csapatnak.

A Videoton hátterével és eredményeivel mindenki tisztában volt a találkozó előtt. Abban lehetett bíznunk, hogy a hétközi Sporting elleni nagyszerű játék, az EL vitézkedés megosztja a Sousa csapat erejét és figyelmét, így nem tudja magát száz százalékosan odatenni a mérkőzésen. Ez be is igazolódott. Egy nagyon motivált felszálló ágban lévő Ferencváros látogatott a Sóstói Stadionba, ahol egy fáradt Videoton ellen talákozott.

Gyorsan vezetést szereztünk egy jogos tizenegyest követően, majd taktikus, fegyelmeztt játékot produkálva úgy őrizük az eredményt, hogy a játékunkban végig benne volt a veszély, a gól szerzés lehetősége.
A második félidőben, szinte a semmiből, Klein teljesen felesleges szabálytalanságát követően, szintén büntetőből egyenlített a Vidi. Ekkor egy kicsit megijedtem, hogy esetleg az Eger sorsára jutunk, aki szintén vezetett a mérkőzés végéig a székesfehérvári stadionban, de pár perc alatt megfordítta a mérkőzést a piros-kék hazai csapat.
De hála Istennek nem így történt. Sőt! Az egyenlítő gól után ritmust tudtunk váltani, várt Vidi rohamok elmaradtak és mi kezdtünk egy már-már a régi nagy Fradikat idéző véghajrába.
Böde Danit szinte egyszer hagyták magára a fehérvári védők, ezt ki is használta és egy nagyszerű góllal hálálta meg a közönség felől felé áradó szeretetet és bizalmat.

A hatalmas eső miatti intermezzóból is jól tudtunk kijönni, sőt még növelhettük volna az előnyünket. A lefújás előtt azonban Jova bravúrjára volt szükség, de így is megérdemelt győzelmet arattunk a nagyszerű Videoton otthonában.

Az út elején járunk. Lesznek még vereségek, gyengébb teljesítmények, de látszik már az alagút vége. Felsejlik a fény, ami végre egy sikeres jövőt jelezhet, annyi szenvedés után.

Kiváncsi voltam arra, hogy a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben megrendezett két Liga Kupa találkozón milyen lesz a srácok teljesítménye, hozzáállása. Egy győzelem és egy döntetlen a mérleg. Kicsit akadozó játék, de határozottan pozitív hozáállás jellemezte a csapatot.

Pénteken a Tomiszlav Sivics (immár: Szivics Tamás :-)) által dirigált Paks látogat hozzánk. A tét nagy, hiszen egy esetleges győzelemmel akár dobogóra is kerülhetünk. Nagyon nehéz találkozó lesz, hiszen a DVTK és a Vidi elleni szép győzelmeket most tudjuk megkoronázni.

Ez a mérkőzés megítélésem szerint vízválasztó lesz, hiszen a hátra lévő mérkőzéseink a következőek:
Győr, MTK, DVSC, Kaposvár. Tehát szinte csak rangadók következnek.
A tavaszi szezont olyan pozícióban kell kezdenünk, hogy nyílttá tudjuk tenni a bajnokság fontos, értékes pozícióiért folytatott harcot.

Az elvégzett munka meg fogja hozni a gyümölcsét!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Életmód (1) Gazdaság (705) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Belföld (10) Mozi világ (440) Kultúra (7) Mondom a magamét (7546) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>